Novinky

Ste najlepší, chceme vás tu každý rok, hlási Wroclaw Trophy

Otvárací ceremoniál vzalo šesť výberov Oblastného futbalového zväzu v Nitre útokom! Pódiom sa valilo tradičné „ó begino“, historické námestie štvrtého najväčšieho poľského mesta bolo na nohách. „Ste pridaná hodnota turnaja,“ nadýchol sa Pawel Golebski. A my sme zapli diktafón.

Ísť na päť dní za hranice len za to, že hráte dobre futbal? A zadarmo? Sto chlapcov v šiestich výberov si modrý dres s ligotavým logom ObFZ Nitra váži, jedenásť trénerov počúvajú na slovo. Či na trávniku – včera srdnato čelili akadémiám či mestečkám z celej Európy – alebo mimo neho.

Preto keď sa povedalo, že sa ide na otvárací ceremoniál, všetci do puntíku sa stretli v srdci Vroclavu. Vlastne už v električkách žilo šesť výberov bezchybnou náladou a na námestí to v húštine Francúzov, Nemcov a ďalších 12 krajín priam odpálili.

Modro-bieli boli stredobodom pozornosti.
Modro-bieli boli stredobodom pozornosti.

Krátko po 21.00 h sa na pódium vypýtali Vladimír Viola a Roman Hromádka. A to ste mali vidieť! Pred desiatkami kamerujúcich rodičov ovládli mikrofón a spolu s partiou nažhavených detí nachystali takú šou, že aj ľudia z okolitých drahých podnikov sa nakláňali a posielali palce hore. Po pokrikoch zo súdka „ó begino“ a iných nekonečných popevkoch sňal klobúk aj sám moderátor. „Vôbec neviem, čo na pódiu spievate, ale dobre viem, že vlani ste tu chýbali,“ popustil uzdu úprimnosti moderátor Pawel Golebski. „Je na vás vidno že sa bavíte a aj to je jedno z posolstiev nášho turnaja. Šport, hlavne futbal nás všetkých spája, vy ste toho jasným príkladom,“ vykladal usmievavý štyridsiatnik. Spolu s kolegom riadili dynamickú piatkovú párty, ktorej kráľom boli majstri sveta vo freestyle žonglovaní Dawid Krzyzowski a Pawel Skora. A aj niekto iný. „Viem, že pred dvoma rokmi ste prišli s piatimi tímami, teraz je vás vraj šesť, tak verím, že o rok to bude sedem. Ste úžasní, ste pravdepodobne najlepší tím zo všetkých ročníkov, chceme vás tu stále. Vlastne, počkať – určite ste najlepší!“ vášnivo gestikuloval Golebski.

Majstri sme už teraz!

AUTOR: Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close