Novinky

Výborné Janíkovce vyrazili Žitavanom poistky

Víkend v Žitavanoch poznačil výpadok elektriny. V nedeľu doobeda už prúd fičal, no na ihrisku to tak vôbec nevyzeralo. Domácu Iskru vyfackali pozorné Janíkovce a varovali ich pred postupovými plánmi.

Iskra horela na päťke

Žitavany snívajú o prvom mieste, ale zatiaľ sú králi akurát tak v remízach a ani proti Janíkovciam nehrali tak, ako ich poznáme. „Iskráčov“ prepadol lazaret v nesprávny čas, pri nedeľnej prehre 2:4 im najviac chýbal vysoký stopér Gajdoš, ktorého trápia pomliaždeniny v členku a roztrhnutá hlavná šľacha. Tréner Juraj Pindeš sa na stratu pozeral triezvo: „V prvom polčase sme hrali zle, no do druhého sme nastúpili ako iné mužstvo, stiahli sme náskok súpera na rozdiel jedného gólu, ale pri ďalších veľkých šanciach stála pri súperovi aj šťastena. Dostali sme tri góly po štandardkách hlavou z pätky, to sa v žiadnom prípade nesmie stávať, doplatili sme na neskúsenosť, v tíme máme veľa mladých chalanov. Niektorí chlapci boli po nočnej, kvôli futbalu nespali. Ale nejdeme sa na to vyhovárať, zápas prirovnávam k minuloročnému duelu s Lehotou (2:3) ku koncu sezóny,“ rozoberal. Ciele klubu sú naďalej rovnaké: „Nerobíme rýchle závery, máme dobré mužstvo, stále najvyššie ambície. Hráme teraz hodový zápas proti Čakajovciam. Bude to zas iný súper. S istotou môžem povedať, že z domácej kabíny vybehne iné mužstvo ako v nedeľu, ideme vyhrať!“ zakončil s vervou žitaviansky srdciar Pindeš.

Dvaja borci v súboji - Ivan Kováč (vľavo) si odkrútil šiestoligovú premiéru za Janíkovce, kapitán Žitavian Daniel Drienovský spálil penaltu.
Dvaja borci v súboji – Ivan Kováč (vľavo) si odkrútil šiestoligovú premiéru za Janíkovce, kapitán Žitavian Daniel Drienovský spálil penaltu.

Letci sa naladili na rivala

Janíkovce vstali pravou nohou z postele a pripravili si azda najlepší výkon jesene. A to práve vo chvíľach, keď mali na konte dve prehry doma a dve výhry vonku – chápete? Letci sú zatiaľ najlepší príklad toho, aká je VI. liga ObFZ Nitra nevyspytateľná a náročná. Potvrdil to aj tréner Róbert Galo: „Prvý polčas bol najlepší polčas, aký sme zatiaľ odohrali, v druhom mali väčšiu prevahu domáci. Hráme dobrý futbal, až na zápas doma s Čakajovcami, keď sme hrali fakt zle, som veľmi spokojný. Po odchode najlepšieho nášho strelca Gajdoša sme trošku museli pozmeniť hernú filozofiu, a takmer s určitosťou môžem povedať, že sa nám hrá lepšie vonku, ako doma. Hlavne preto, že doma musíme tvoriť a vonku hráme zo zabezpečenej obrany, čo nám viac vyhovuje,“ opísal proces Galo. „Žitavany sú veľmi dobrý súper, výhra nás teší o to viac, že je tu extrémne náročné vyhrať. Za 15 rokov som tu vyhral asi len dvakrát, čo svedčí o všetkom. Zápas sa podľa mňa lámal pri penalte Drienovského, ktorý nedal. Síce hneď na to dali domáci kontaktný gól, ale tempo mierne upadlo. Sme radi, že sme to zlomili gólom na 2:4,“ priblížil priebeh kormidelník letcov a dodal: „Cez víkend nás čaká derby po dlhých rokoch s Čechyncami. Veľmi ťažký zápas, ale budeme to chcieť zlomiť, chceme hrať aj naďalej dobrý futbal.“

Jednou z postáv duelu bol brankár hostí Juraj Šima.
Jednou z postáv duelu bol brankár hostí Juraj Šima.

KOMENTÁR
Zlatomoravsko-nitriansku konfrontáciu začali lepšie Janíkovce, no bez vyloženej šance. Naopak, v 10. minúte chýbali po Kováčovom centri Drienovskému centimetre. O sedem minút sa už však skóre menilo, Zelovičov nábeh na center bol z vnútra šestnástky gólový – 0:1. Výborného brankára hostí Šimu ostreľoval Drienovského, hneď potom ako trafil brvno Janíkovčan Schwarcz okopíroval trefu Zeloviča dal na 0:2. Luxusný náskok 0:3 zariadil hlavou z päťky Jančiar. Druhé dejstvo začali domáci ako po piatich redbulloch. Bóna znížil v 54. minúte tečovanou strelou z 30 metrov na 1:3. V 57. minúte nedal penaltu Drienovský, no zanedlho nahral z čiary nabiehajúcemu Debnárovi a kontaktný gól bol na svete – 2:3. Avšak tempo utíchlo, hostia čoraz viac odvracali akcie Iskry, ktorá mala aj smolu. Z prvej vyloženej akcie letcov v druhom polčase dal Gúcky poisťujúci gól od tyčky na 2:4 a bolo aj napriek snahe domácich vymaľované. Skalní domáci uznali, že hostia boli o gólik lepší.

FAKTY
ŽitavanyJaníkovce 2:4 (0:3).
Góly: 54. Bóna, 60. Debnár – 17. Zelovič, 25. Schwarcz, 39. Jančiar, 75. Gúcky. R E. Gajdoš (P. Andrášik, M. Kopec), ŽK: Drienovský – Kováč, Šrank, Zelovič, 100 divákov. Strely na bránu: 14:7. Strely vedľa brány: 2:6. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:10. Držanie lopty (%): 57:43.
ISKRA: M. Géci – F. Bóna, D. Jenis, J. Debnár, M. Solčiansky – P. Borčin, M. Krajmer, M. Meňhart, A. Kováč (70. T. Paulovič) – L. Borčin, D. Drienovský. Tréner: Juraj Pindeš.
FK: J. Šima – M. Gúcky, M. Frťala, S. Schwarz, F. Dedič – R. Šrank (66. M. Prešinský), I. Kováč, M. Štefek (88. L. Čurgali), M. Zelovič, M. Dedič – J. Jančiar (90. M. Martonka). Tréner: Róbert Galo.

AUTOR: Erik Barát.
FOTO: Eva Gajdošová Homolová.

Podobné články

Back to top button
Close