Novinky

Rebra má 24. klub: Zázrak, že za Nové Sady hrajú len domáci

V Nových Sadoch už necengá futbalový umieračik, zubami – nechtami poskladali mužstvo na novú sezónu a po ôsmom kole sa na fanúšikov usmievajú zo stredu tabuľky VII. ligy B. Nový tréner Richard Rebra chce rúbať ešte vyššie!

Nové Sady sa na jar naladili na víťaznú frekvenciu, vyhrali 10 z 13 zápasov, dokonca mohli zamotať boj o postup, lenže Čakajovce ich sny hravo zamietli a v kľúčovom zápase jari ich sfúkli 6:0. Štvrté, zemiakové, miesto šlo aj tak do sveta. No letná prestávka ho rozsekala na kašu. Odišla hádam polka základu na čele s trénerom Máriom Šmitalom, navyše sa rozpadol tím dorastencov. Pred vrátami štadióna tak vyrástol mohutný strašiak s jasným odkazom: čo ďalej? „Chceme tu hlavne udržať futbal, nejako vydržať túto jeseň. Bude veľký úspech, keď vyhráme aspoň sedem zápasov,“ s vráskami na čele vtedy vravel predseda Roman Kollár.

Ku koncu septembra ich vyhrali už päť! Pravda, aj ľahším losom. No keď si vezmeme, aké zbíjačky sa Novými Sadmi prehnali pred dvoma mesiacmi, partiu okolo strelca Jána Kadju chválime s úklonom. „My sme v lete ani nevedeli, či sa vôbec prihlásime, preto nás päť výhier na úvod tak potešilo. Máme úplne iné mužstvo oproti jari, pozliepali sme ho hlavne z domácich chalanov,“ odfukuje si Kollár. Už sa mu spáva lepšie než v lete. „Spravila sa super partia, trénujeme dvakrát týždenne, vždy príde aspoň dvanásť chalanov. Lídrom je hlavne Roman Fuska,“ upriamil pozornosť na 31-ročného srdciara.

Novými Sadmi opäť fúka dobrý futbalový vietor.
Novými Sadmi opäť fúka dobrý futbalový vietor.

Buďme presní: na päť výhier nalepili tri prehry. So súpermi hrubšieho zrna sa už Novým Sadom pasovalo ťažšie, a tak po ôsmom kole sídlia na 7. mieste s príjemným skóre 41:23. „V Lužiankach (1:2) sme si to pokazili sami, ešte desať minút pred koncom sme viedli… So Svätoplukovom (2:7) a naposledy v Cabaji-Čápore (1:3) nám chýbali hráči zo základu, hlavne odcestovaný stopér Peťo Horanič. Pocítili sme, že táto súťaž je stále dobrá a kvalitná,“ vraví Kollár, ktorý sa sám niekedy postaví do útoku.

V nedeľu na pôde favorita VII. ligy A už bolo z lavičky počuť nového trénera. „Chalanov doteraz viedol Mišo Pargáč, no sám sa rozhodol, že to ešte nie je preňho,“ opisuje šéf klubu. Novosadčania tak museli roztiahnuť siete a ulovili ozaj zvučné meno – Richarda Rebru. „V Nových Sadoch som donedávna v živote nebol, nikoho tam nepoznal… Nová výzva, nové prostredie, teším sa. Myslím si, že chlapcov mám čo naučiť,“ priznal sa Rebra.

Archív MY Nitrianskych novín: Rebra (v bielom) v roku 2011 na hrote Žitavian.
Archív MY Nitrianskych novín: Rebra (v bielom) v roku 2011 na hrote Žitavian.

Poslednou vetou zaťal do živého: veď v roku 1993 bol kapitán a najlepší strelec dorasteneckých majstrov Československa, ligu si však nezahral za svoju rodnú Nitru, ale až neskôr v Rimavskej Sobote, trávniky brázdil i za Močenok, Lapáš či Čeľadice, Nové Sady sú už jeho 24. zastávkou! „Kariéru som ešte neukončil, na jar by som si rád zahral pár zápasov aj za Sady,“ usmieva sa 43-ročný útočník. Keď prvýkrát roztvoril dvere svojej novej kabíny, oči mu spadli na podlahu. „Klobúk dole, je zázrak, že tu hrajú len domáci chalani. To sa vidí málokde,“ tlieska Rebra. Trénoval už i Čeľadice, Hosťovú, Žitavany či Dyčku. „Došiel som chlapcom pomôcť skúsenosťami, verím, že sa rýchlo adaptujem a na jeseň skončíme čo najlepšie. Ak sa podarí, v zime by som chcel priniesť nejaké posily, nebaví ma hrať o stred tabuľky,“ sympaticky vraví.

Rebrovou pravou rukou bude aj skúsený Michal Pargáč.
Rebrovou pravou rukou bude aj skúsený Michal Pargáč.

Vynovené Nové Sady si pýtajú pozornosť v nedeľu o 15.30 h, na hody vyzvú v derby cez pole druhé Lukáčovce. „Pobijeme sa o víťazstvo!“ odkazuje fanúšikom nový tréner Richard Rebra.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: Facebook TJ Nové Sady; MY Nitrianske noviny; Peter Toman.

Podobné články

Back to top button
Close