Novinky

Halova pravačka zachránila hody v Cabaji-Čápore

Utešené štandardky, úsmevy prípravkárov z prvých medailí a kačica s gulášom na každom kroku. Taká bola nedeľa v Cabaji-Čápore.

Svieti 14. minúta a Cabaj-Čápor sa zvíja v kŕči. Vykúpi ho roh? Loptu si šteluje Hala. „Teraz to príde!“ ručia 10-roční ucháni na tribúne. Prišlo! Varga vyskočil až do stratosféry – 1:0! „Čin-čan-čule!“ oslavujú 24 prípravkári v sektore domácich a ďalej to poznáte…

Halovi sa chvíle slávy zapáčili, a tak Vargovi nacentroval aj na druhý gól, Kaduchovi na tretí a upokojil kopačky „sokolíkov“. Výhru 4:1 v brejku doklepol Laca, ale skresľuje tak, až hlava bolí. Jarok sa aj bez 12 hráčov (!) hecol a domácich zvŕtal ako Surovcová Marcina v Let´s Dance 2011. „My hráme a oni dávajú góly,“ vráskavel predseda Jaroslav Bako a spolu s ním asi 30 ľudí z „Íregu“. Tlieskali šprintom Daniela Rehu, technike Ľuboša Patúca a srdiečku Andreja Maťa. Pardon, mladšieho! „Fandím mu, nech len maká,“ usmieval sa za zábradlím Andrej Maťo starší, jarocká osobnosť, čerstvý päťdesiatnik. Jeho 18-ročný „Ajco“ debutoval v základe.

Takto Jaročania nedávno gratulovali svojej ikone.
Takto Jaročania nedávno gratulovali svojej ikone.

Hoci sa zdalo, že domáci sú mysľami už na hodovej kačičke a guláši, štandardkami vyhrali derby „cez panelku“ 4:1. Na ligové centre Halu skákali ako z trampolíny. „Nemal som ešte zápas s troma asistenciami,“ prekvapil sám seba Matúš Hala. „Jarok je nevyspytateľný, robil nám problémy, sme favorit na postup, preto sa na nás chce každý vytiahnuť. Podľa mňa sme vyhrali zaslúžene,“ funel spotený „Gaizka“. Cabaj-Čápor oprášil formu z jari, predsa stále čupí na ôsmom mieste VII. ligy A, tri body pod Jarkom a osem za prvými Mojmírovcami. „Minulý rok sme snívali o Campri Cupe, ten už máme, postup do šiestej ligy by bol ďalší megaúspech. Ale nemáme veľké oči, ideme od zápasu k zápasu,“ skromne vraví srdciar Hala.

Žiaril aj Adam Varga: na fotke uniká Danielovi Rehovi.
Žiaril aj Adam Varga: na fotke uniká Danielovi Rehovi.

Kde sme začali, tam skončíme – najväčší potlesk nedele sa ušiel malým futbalistom Cabaja-Čápora. Keď ich tréner a guru Roman Hromádka cez polčas predvolával jedného za druhým, rodičia hrdo cvakali. Vedenie FC po boku so starostom Jozefom Ligačom a predsedom ObFZ Nitra Štefanom Kormanom vešalo na usmiate tváre zlaté medaile. „To máte za to, že sa snažíte a bijete ligu rad za radom. Sme radi, že tí najlepší hrajú aj vo výberoch. Nech vám to vydrží a poslúchajte aj doma, inak budú dvanásťminútovky,“ „hromádkovsky“ zanôtil moderátor večera.

Nádeje Cabaja-Čápora.
Nádeje Cabaja-Čápora.

Dvestopäťdesiat ľudí šlo domov s plným bruchom, dušou pohladenou z dobrého siedmoligového futbalu a tí šťastnejší s vínami z tomboly. Siedmu ligu v Cabaji-Čápore vám vrelo odporúčame!

FAKTY
Cabaj-ČáporJarok 4:1 (2:0).
Góly: 14. a 28. Varga, 69. Kaduch, 90. Laca – 52. Patúc. R A. Macho (A. Tarko), ŽK: Zeleňák (J), ČK: 71. Zeleňák (J), 250 divákov.
FC: M. Ligač – J. Demeter, P. Kaduch, K. Bosák, A. Varga (88. T. Cintula) – M. Hala, T. Tkáčik, T. Húlan (60. P. Snovák), P. Laca – J. Valovič, M. Kompas (44. K. Šima). Tréner: Miroslav Svýba.
FC 31: L. Vlček – Ľ. Šimko, P. Bango, M. Zeleňák, D. Križan – D. Reha, J. Chňapek, Ľ. Patúc, T. Labuda – F. Vrabec, A. Maťo. Hrajúci tréner: Patrik Bango.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: Facebook – Peter Toman, Futbalové fórum, FC 31 Jarok; Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close