Novinky

Žiaci Horného Ohaja sú ako hurikán, zatrénovali si aj s ligistami

Po dlhých troch rokoch nadvlády Čeľadíc na čele so zväzovým trénerom Martinom Slovákom prišla v IV. lige C U15 na rad galaktická generácia Horného Ohaja. Niet divu, veď keď sa spojí trénerský virtuóz Miloš Husár s hráčmi ako Marián Černák, Dominik Maďar, Christián Kúth, Richard Svečula, Lukáš Chren alebo Marek Gajdoš, je o defenzívny štít a ofenzívne hodovanie postarané.

Nazrime jednou buľvou do histórie. Minulú sezónu skončili chlapci z mestskej časti Vrábeľ na siedmej priečke z deviatich s pasívnym skóre 39:60. Len málokto by povedal, že po jesennej časti novej sezóny budú okupovať majstrovskú priečku s gigantickým skóre 81:1. Jediný gól inkasoval Hornoohajčan Černák od Machuliniec v poslednom domácom zápase. Inak ho zdobí bilancia čistá sťa ľalia.

Všetko, čo sa dalo, nám do mikrofónu prezradil bývalý krajný obranca hornoohajského ,,áčka“ a tréner polomajstrov Miloš Husár.

Je pre trénera niečo krajšie, ako keď sa jeho chlapci vynímajú na prvom mieste s úžasným skóre?
– Je to veľmi pekné, všetci si to užívame.

Išli ste s takýmito očakávaniami do novej sezóny?
– Pred sezónou som sa vyjadril, že ak neskončíme do druhého miesta, bude to pre mňa sklamaním. Moje predsezónne očakávania sa teda zatiaľ napĺňajú.

Bude sa na jar hrať už len o druhé miesto alebo ešte dáte šancu svojím súperom?
– Ono to je stále otvorené, veď predsa sa hrá ešte o 33 bodov. Veľký Cetín, Kolíňany sú vekovo na našej úrovni, pokojne môžu ešte zamiešať karty. Avšak páči sa mi aj hra Nevidzian a Čeľadíc, ktorých určitým hendikepom sú vekovo slabšie ročníky. Ale samozrejme, nepopieram kvalitu, ktorá na našej strane určite je, pretože v momentálnej situácii by sme sa mohli porovnávať i s niektorými treťoligovými mužstvami.

Čo je základný kameň vašich víťazstiev?
– Podľa môjho názoru nepochybne silný kolektív, individuálne výkony niektorých hráčov a samozrejme máme vytvorené kvalitné podmienky pre náš tréningový proces.

Útočník Christián Kúth a tvorca Dominik Maďar sú najlepšími strelcami ligy. Čo poviete k ním osobne? Sú asi najväčšie opory, či nie?
– Samozrejme tešia ma ich individuálne výkony, veď dali spolu polovicu našich gólov, ale tých opôr v našom mužstve je určite viac. K týmto dvom spomínaným sú to aj brankár Černák, ktorý sa výrazne zlepšil. V strede obrany spomeniem Cigáňa, Gajdoša, v zálohe ešte Svečulu, Fábryho. Nemôžem však zabudnúť i na ostatných chalanov, pretože všetci sú pre nás dôležití. Sme jeden tím, ťaháme za jeden povraz a jeden bez druhého by sme neboli tam, kde sme, čiže na prvom mieste. Kolektívny výkon a kombinačná hra je pre mňa to najdôležitejšie.

Majú chlapci sľúbenú za zisk jesenného majstra aj nejakú odmenu, poprípade už bola splatená?
– Pre nás je motiváciou náš cieľ, ktorý sa nám zatiaľ darí napĺňať. Ideme od zápasu k zápasu a keď cítime, že chalanov treba nejak nabudiť, občas ich motivujeme nejakými stávkami. Ale tie by som nechcel konkretizovať.

Inak, počuli sme, že na tréningu ste mali vzácnu návštevu.
– Presne, minulý týždeň vo štvrtok sme mali na tréningu slovenského reprezentačného trénera brankárov Miroslava Königa, ktorý priniesol zo sebou štyroch hráčov z FC Nitra. Tí pripravili chlapcom krásny zážitok v podaní tréningu a nakoniec si s nimi i zahrali futbal. Bola to pekná udalosť, ktorú sa rozhodol zorganizovať jeden z našich sponzorov pán Radošický. Za jej uskutočnenie sme veľmi radi a i touto cestou mu veľmi pekne ďakujeme.

Talenty Horného Ohaja si zatrénovali s Nitranmi Šípošom, Fabišom, Gulášom a Machom.
Talenty Horného Ohaja si zatrénovali s Nitranmi Šípošom, Fabišom, Gulášom a Machom.

Predpokladám, že sa zúčastníte aj žiackeho halového turnaja…
– Samozrejme, zúčastníme sa. Budeme na ňom síce nováčik, chceme však ukázať, že vieme hrať dobrý futbal aj v hale.

Zoberiete chalanov aj niekde na sústredenie, alebo taká myšlienka ešte nepadla?
– Na sústredení sme boli aj v lete, konkrétne v Podhájskej. Boli sme tam od štvrtku do nedele. Niečo podobné plánujeme aj v zime, aj keď to ešte to nie je stopercentne dohodnuté, veríme, že sa nám to podarí zorganizovať.

Nelieta mužstvo po 10 výhrach za sebou v oblakoch?
– Ani veľmi nie, možno niekedy. Ale stále chalanom prízvukujeme, že treba vkuse makať, nepodceniť žiadneho súpera. Aby sa posúvali ďalej a ďalej, snažíme sa hrávať prípravné zápasy i so súpermi z vyšších súťaží. Spomeniem napríklad mužstvá ako Iskra Petržalka, ViOn a Nové Zámky, ktoré nám často veľa napovedia a ukážu v čom sa musíme zlepšiť.

Ako často trénujete?
– Trikrát do týždňa a potom máme zápas. Chcel by som poďakovať všetkým rodičom za ich ochotu pri vození detí na tréningy a zápasy.

Žiaci Horného Ohaja sa dívajú do jari s 5-bodovým náskokom.
Žiaci Horného Ohaja sa dívajú do jari s 5-bodovým náskokom.

Čo sa týka ďalšieho pokračovania sezóny, najdôležitejšie bude nepodceniť ani jeden zápas, však?
– Určite áno, do každého zápasu ideme naplno a s tým, že chceme hrať kombinačný futbal.

Máte dosť ťažký žreb. Hráte najskôr doma s Veľkým Cetínom, potom v Kolíňanoch a Čeľadiciach. Budú to podľa vás zápasy pravdy? Môže sa tam lámať chlieb?
– Jasné, prvé zápasy nám vystavia také zrkadlo. Keby sme svojich súperov zdolali, dýchalo by sa nám oveľa lepšie, mali by sme veľký bodový náskok. Začiatok jarnej časti bude veľmi dôležitý, zodpovedne sa naň pripravíme, máme dostatok času.

Aká sú chlapci partia?
– Ako som už vravel, sme veľmi dobrý kolektív, chodí nás na tréningy osemnásť. Mám veľké možnosti pri výbere hráčov do základnej zostavy. Veľmi mi pomáha asistent Maďar, z vedenia Viktor Németh či Laco Kováč, v mnohom i rodičia. V podstate pomáhajú všetci od pani upratovačky až po predsedu klubu.

Plánujete založiť v novom ročníku druhýkrát v histórii dorast?
– Máme v hlave nejaké úvahy, ale nechceme to vynárať na svet, pokým to nie je takpovediac dohodnutá vec. Isté je však, že chceme s mládežou pokračovať rovnako dobre ako doteraz a baviť sa futbalom.

AUTOR: Erik Barát.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close