Novinky

Futbalová zabíjačka a dve percentá z dane

Zápasy hviezd, halové turnaje pre deti aj dospelých, exkluzívny pohár, Jedenástka roka či medzinárodné konfrontácie mládežníkov v Čechách, Poľsku aj Maďarsku. A pozor! Veľká rodina aktivít Oblastného futbalového zväzu v Nitre sa rozrastá, hneď skraja nového roka sa hlásia ďalšie dva nové projekty – dve percenta z dane sa zasnúbia s futbalovou zabíjačkou!

Viac nám už povedal predseda Oblastného futbalového zväzu v Nitre Štefan Korman: „Rozhodli sme sa vôbec po prvýkrát zabojovať o dve percentá z daní, uvidíme, čo sa nám podarí spolu uhrať. Máme veľa fanúšikov a verím, že nám vyjadria podporu aj týmto spôsobom. Na letný turnaj do Poľska sme práve teraz v piatok prihlásili sedem výberov, vo Vroclave budeme v lete bezkonkurenčne najväčšou výpravou. Naposledy sme tam cestovali s výbermi U19, U17, U15, U13, U11 a U9, teraz pridáme aj výber U8, mladšia veková kategória už v Poľsku nehrá. Šesť našich tradičných výberov má svojich hrdých partnerov, ktorých mená sú zakomponované v názvoch, pripomenieme ich – Husárik, AGM, Tuko, Nitrianske komunálne služby, LAMA SK a Suzuki Nitra. Dobre rátate, je ich šesť, ten siedmy ponesie názov „Dve percentá z dane“. Šesť, sedem a osemročné talenty v tomto výbere oblečieme a vystrojíme do Poľska práve z dvoch percent. Som zvedavý, akú podporu dokážeme vyzbierať pre deti v radoch našich fanúšikov aj futbalistov či ich rodičov. Každý z nás sa môže rozhodnúť, či a komu venuje svoje dve percentá z dane, a hoci si netrúfam predpovedať, s akou reakciou sa stretne táto naša aktivita, obavu nemám. A ak nám aj niekto nemôže pomôcť, lebo sa rozhodol pre iný projekt, budem radi, ak nás podporí aspoň zdieľaním. Robíme to pre naše deti. Vopred ďakujeme,“ uviedol šéf zväzu na margo ďalšieho projektu z diele ObFZ Nitra „Dve percentá z daní na futbal“. Oficiálne bude predstavený a spustený na premiére futbalovej zabíjačky Oblastného futbalového zväzu v Nitre, ktorá sa bude konať v sobotu 16. februára v Rumanovej. „Začneme o siedmej hodine ráno, pripravený bude celodenný program aj s hudobnou produkciou. Pozvaní na zabíjačku sú všetci partneri ObFZ v Nitre, ktorí podporujú naše aktivity, ako sú turnaje, výbery, je ich už naozaj celkom dosť, do kultúrneho domu v Rumanovej by sme sa ale mali pomestiť. Tiež budeme radi, ak sa na zabíjačkové špeciality zastavia aj všetci tí, ktorí chcú deti v našom zväze podporiť dvomi percentami z dane, s vyplnením tlačiva pomôžu naše asistentky priamo na mieste,“ pozýva Štefan Korman na zabíjačku do Romanovej všetkých fanúšikov futbalu.

Originálna myšlienka je teda na svete, bude zaujímavé sledovať, s akou podporou sa stretne v realite. Oblastný futbalový zväz v Nitre má veľa fanúšikov, napríklad aj na facebooku v skupine NR šport, teraz sa môžu ukázať.
zabijacka

Ako poukázať podiel zaplatenej dane?
Podiel zaplatenej dane sa poukazuje dvomi spôsobmi. Ak si daňové priznanie podávate sami, vyhlásenie na poukázanie podielu zaplatenej dane vyplníte priamo v daňovom priznaní k dani z príjmov fyzickej osoby typ A alebo typ B (VIII. oddiel v type A, XII. oddiel v type B).

Následne vyplnené daňové priznanie podáte do 31. marca príslušného roka buď osobne, poštou na daňový úrad príslušný podľa vášho trvalého pobytu alebo elektronicky. Na zistenie miestnej príslušnosti daňového úradu môžete použiť službu Finančnej správy SR.

Ak za vás daňové priznanie podáva zamestnávateľ, ktorý vykonal ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo zamestnania, vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane podáte na osobitnom tlačive.

K vyplnenému tlačivu na účely vyhlásenia doložíte aj potvrdenie od zamestnávateľa o zaplatení dane z príjmov zo zamestnania a podáte ho do 30. apríla príslušného roka osobne alebo poštou na daňový úrad príslušný podľa trvalého pobytu. Na zistenie miestnej príslušnosti daňového úradu môžete taktiež použiť službu Finančnej správy SR.
Vyhlásenie-2018-DP
Potvrdenie-2018-DP

 

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close