Novinky

Bodok chce double! Láka aj Prezidentský pohár

Futbal v Dolných Obdokovciach je v správnych rukách, výsledkovo dokonca najlepších v celej oblasti. Latka je zacviknutá na prvom mieste VI. ligy, fanúšikovia namlsaní na výkop jari v Kolíňanoch a bez servítky sa rozpráva o veľkom cieli.

„Na konci budúcej sezóny nájdeme najlepšie dedinské mužstvo na Slovensku,“ predniesol Štefan Korman na konferencii Slovenského futbalového zväzu. Sála v Poprade zbystrila. A aj tisícové Dolné Obdokovce, keď v pondelok ráno listovali MY Nitrianske noviny.

Prezidentský pohár združí majstrov VI. líg všetkých 38 oblastných futbalových zväzov v republike, za zlato v play-off je 3 500 eur od firmy LAMA SK. To by bolo dresov a kopačiek pre bodocké detváky… „Veru tak,“ pousmial sa Peter Gálik, spolu s Tomášom Dodošom (VD reality) a partiou funkcionárov hybná sila tunajšieho futbalu. „V poslednej dobe sme spravili nové striedačky, umelé ihrisko, výborné je i trávnaté, strecha tribúny je prerobená už dlhšie, teraz sme vynovili priestory, vždy je čo robiť. Prezidentský pohár je motivácia, ak by sme ho vyhrali, investovali by sme aj do zavlažovania,“ zamyslel sa šéf klubu. „Ale to je ešte strašne ďaleko,“ riekol nám Gálik priamo z pochovávania basy.

Dolné Obdokovce dali na jeseň 38 gólov, majú najlepší útok v VI. lige.
Dolné Obdokovce majú najlepší útok 6. ligy – v 15 zápasoch dali 38 gólov.

Veľké Ripňany? Komjatice? Hontianska Vrbica? Šrobárová? Ledva skončili fašiangy, nieto súťaže… Stop diskusiám, kto zo širokého okolia Bodok „fasne“ v prvom kole Prezidentského pohára. Ešte nik nemá nič isté. Ani Čambal a spol. Chudobné dva body k dobru na čele VI. ligy ObFZ Nitra môžu byť už v nedeľu po derby v Kolíňanoch fuč.

„V tejto šiestej lige nič nie je isté,“ zdupľoval Ján Mészáros. „Áno, sme prví, ale to sme boli po jeseni aj vlani a skončili sme ôsmi… Keby poviem, že v zime sme trénovali toľko, čo som chcel, klamal by som. Pracovné povinnosti nám tentoraz nedovolili sústredenie. Ale motivácia nám určite nechýba, s chalanmi chceme konečne pretaviť celoročné úsilie do výsledku. Dúfam, že chlapcom vydrží zdravie,“ želá si tréner (najlepší v oblasti) pred jarnými pretekmi. „Tabuľka sa utrasie po siedmom či ôsmom jarnom kole, o favoritoch ťažko rozprávať, Volkovce majú dobré mužstvo, Čakajovce tiež, sú tam aj Kolíňany, ťažko povedať. Verím, že Pintér, Černý, Búš, Čambal, Kazán, Michalík, Habdák, nechcem nikoho zabudnúť, vlastne celý kolektív, nás potiahnu,“ vraví Mészáros. „Na pílu netlačíme,“ upozornil predseda Peter Gálik.

Dní D bude na jar pätnásť, prvý v nedeľu: chlapi spoza vojenského kopca na 90 minút nebudú kamoši, šláger šiesteho s prvým chce vidieť návšteva kola, Kolíňany v bráne pokrstia exligistu Jozefa Novotu. „Každý ho pozná, vieme, že chytal za ViOn, ale ak budeme hrať ako kolektív, vyhráme,“ nerobí drahoty Marcel Čerman. Ešte stále mu v pamäti svieti, ako šiel z posledného derby s Kolíňanmi rovno do nemocnice a pauzoval sedem kôl. „Aj teraz nás čaká tvrdý zápas. My im chceme vrátiť prehru z leta, od prvej minúty budeme hrať nátlakovo,“ sľubuje kapitán zeleno-bielych.

Posilou bude navrátilec Michal Štefek (vľavo).
Posilou bude navrátilec Michal Štefek (vľavo).

Bodočanov bude tradične dvanásť – fanúšikovia BFC sú v oblasti bez debaty najlepší. „Hojne na nás chodia doma i von, už veľakrát som povedal, že im patrí vďaka. Naši fanúšikovia vidia, že náš klub je zdravý, verím, že s nami budú v dobrom i zlom,“ odkazuje Mészáros do kotla a skloňuje double. „Chceme vyhrať šiestu ligu aj Campri Cup,“ hlási tréner Dolných Obdokoviec.

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: MY Nitrianske noviny – Ladislav Odráška; Martin Kilian ml.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close