Novinky

Zvalia Krškany lídra? Chystáme čosi špeciálne, tají Paška

„Ariáni“ si vyhŕňajú rukávy, z večného derby s Mojmírovcami sa chcú odpichnúť do spanilej jarnej jazdy. „Máme na šieste miesto,“ tvrdí tréner Juraj Paška.

Trénujú o dvanástich a keď sa stretnú na pive, snívajú, ako v mestskej časti Nitry zas raz vytryskne futbalová radosť a Dolné Krškany budú pre súperov pojem.

Na prvé jarné kolo im prišlo zatlieskať 150 divákov, na Mojmírovce tuna kedysi chodilo dvakrát toľko. Otáznikov je pred derby so starými známymi mnoho – odpovedá kouč Juraj Paška (36).

Aká bola posledná polhodina s Jarkom (z 0:2 na 2:2), taký nech je celý šláger s Mojmírovcami, však?
– Určite! Zlepšili sme pohyb, ukázali srdiečko a veľkú bojovnosť. Dokonca sme v 89.minúte mohli dať víťazný gól otočiť na 3:2, ale Letko nedal nájazd. Takto musíme hrať aj s Mojmírovcami, poznáme ich, že nás nepodcenia a sú behaví. Je to derby, ktoré vždy bolo vyrovnané.

Opory krškanskej defenzívy - Pavol Imrišek (vľavo) a Radoslav Čánky - musia byť v nedeľu od 15.00 h v strehu.
Opory krškanskej defenzívy – Pavol Imrišek (vľavo) a Radoslav Čánky – musia byť v nedeľu od 15.00 h v strehu.

Vy ste boli nebojácny futbalista, čiže asi nemáte strach, že Mojmírovce v nedeľu nabili Lužianky 5:1?
– Vôbec nie, chlapcov tak či tak namotivujem, aby sme vyhrali. Majú dobré mužstvo, aj dobrého brankára, ale to nie je prekážka. Keď budeme hrať disciplinovane, kolektívne a celých 90 minút si na nich dávať pozor, určite im strelíme nejaký gólik. Na Mojmírovce mám pripravené aj niečo špeciálne, ale to si nechám pre seba. Každopádne sa spoliehame na Paľa Imriška vzadu, Jana Martinka v strede a útok hodím na bratov Mira a Paťa Studených.

Rozkážete vašim chlapcom, aby poštípali záložníka Petra Takácha a hroťáka Ľuboša Vargu? Dobre ho poznáte…
– Jasné, boli to naši hráči, dobre ich poznáme. Istotne ich poštípeme (smiech). Vieme, ako na nich, dúfam, že ich vynulujeme. Samozrejme, bez zákerností.

Aká by bola odmena za víťazstvo?
– Body (úsmev).

Ak vyhráte, skočíte na desiate miesto, ale to je stále málo, nie?
– Hej, nestačí nám to. Chceme ísť tabuľkovo hore, zaslúžime si aspoň šieste miesto. Nemôžem sľúbiť, že bude u nás dobrá jar, ale keď vidím, že trénujeme desiati či dvanásti, tak som optimista.

Aký máte dojem zo 7. ligy A? Dá sa na ňu pozerať?
– Určite áno. Dá. Hlavne prvé mužstvá hrajú dobrý futbal, potom je tam pár, čo sa zliepajú. Favorit? Neviem, či to Mojmírovce ukopú… Ale verím im viac než Svätoplukovu.

Juraj Paška (hore druhý zľava) po hráčskej kariére štartuje trénerskú.
Juraj Paška (hore druhý zľava) po hráčskej kariére štartuje trénerskú.

Sám ste na kraji obrany zažili, ako boli Dolné Krškany baštou šiestej ligy, prečo teda klubové sedemdesiatiny slávite v poslednej súťaži?
– Z veľkej časti je to o financiách. Ale aj o generácii futbalistov, niekedy bola lepšie. Hoci nemáme žiadneho veľkého sponzora, futbal tu robíme poctivo, na rodinnej báze. Každý z nás pridá ruku k dielu, pomôže, teraz sa tešíme, že máme tri posily – prišli Miroslav Studený, Ondrej Godár a Lukáš Hric. V budúcnosti by sme radi mali viac svojich odchovancov, ale s mládežou máme svoje problémy, viete…

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: MY Nitrianske noviny.

Podobné články

Back to top button
Close