Novinky

Ivanka dupla na plyn, zabrzdí pred Jelencom?

Schyľuje sa k ďalšiemu súboju o čelo tabuľky. Tretia Ivanka je k hosťom zväčša nemilosrdná, ako pochodí druhý Jelenec?
Magnetom 11. kola šiestej ligy bude zápas medzi Ivankou pri Nitre a Jelencom. Oba celky sú v novom ročníku najvyššej okresnej súťaže v kurze, fanúšik sa môže tešiť na pozoruhodnú konfrontáciu.
„Gýmešania“ nechali rolu nováčika len na papieri a od prvého augustového hvizdu okupujú pozície na špici. V nedeľu však zavítajú do jamy levovej. Na pôde Ivanky ešte v tomto kalendárnom roku nikto nezískal ani bod a často z nej súperi odchádzajú s poriadne ťažkými taškami…  V jarnej časti predchádzajúceho a na jeseň práve prebiehajúceho ročníka doma Ivančania nastrieľali úctyhodných 58  gólov.
Na stretnutie pozývajú muži s páskou na ľavom ramene, domáci Matej Guzmický a hosťujúci Radoslav Lukáč.

Rozhodnú detaily
Pred mesiacom prehrala Ivanka rozdielom triedy na Chrenovej (2:5), potom však dupla na plyn a v štyroch nasledujúcich kolách bola stopercentná. Kráľovej nad Váhom nadelila deviatku, Janíkovciam päťku a na pažbu jej pribudli aj pomerne nečakané trojbodové zárezy – v Lehote a Klasove. Predovšetkým v domácom prostredí sa zverenci trénera Ivana Guzmického cítia ako ryby vo vode. „Séria Ivanky nás nestraší. Každý si chce body na svojom trávniku postrážiť, takisto aj my doma bodujeme,“ neobáva sa súpera kapitán Jelenca Radoslav Lukáč. V radoch Ivanky zvykne ostrými páliť najmä Martin Pagáč, inak tomu nie je ani v tomto ročníku. „Podľa mňa si s Pagáčom poradíme aj bez osobky, máme dostatočne silnú obranu plnú individualít,“ húta nad eliminovaním trinásťgólového strelca 34-ročný futbalista.
Ivanka na svojej pôde privíta pravdepodobne najkvalitnejší mančaft v tejto sezóne, keďže doposiaľ sa stretla len s celkami z dolnej polovice tabuľky. „Jelenec má už len z výsledkovej stránky veľmi dobré mužstvo. Dôkladne sa naňho pripravujeme, vždy platil za nebezpečného protivníka. Hostia budú hrať uvoľnenejšie, nie sú pod tlakom. Naopak, my sme vo forme a sústredíme sa hlavne na náš veľmi dobrý útok. Ale kým oni môžu, tak my musíme,“ uvedomuje si Matej Guzmický, taktiež pravidelný „podpisovateľ“  zápisov o stretnutí.
Šiesta liga je súťaž domácich mužstiev, aj preto nemajú hráči spod hradu Gýmeš príliš veľké oči. „V poslednom období sa Ivanke výrazne darí, čo potvrdzuje jej postavenie v tabuľke. Prirodzený rešpekt pred súperom je na mieste. Máme súdržné a kompaktné mužstvo, tak ako v každom vonkajšom zápase si ideme minimálne pre bod,“ definuje jelenecké chúťky ostrieľaný defenzívny stredopoliar. V opačnej situácii sú Ivančania, tým domáce prostredie velí tvoriť hru a vyhrať. „Predpokladám, že na trávniku zvíťazí taktika a nepadne veľa gólov. Očakávam vyrovnaný zápas, rozhodnú detaily,“ prognózuje 29-ročný odchovanec FC Nitra.

Zhodli sa na Výčapoch
Šiestoligové preteky sú vo svojej tretine, pomyselný „tridsaťtripercentný“ primát patrí Výčapom-Opatovciam. Situácia na špici tabuľky je však prehustená, „martonkovcom“ na chrbát dýcha viacero prenasledovateľov vrátane Ivanky a Jelenca. „Zatiaľ to vyzerá na Výčapy.  Hrali sme však aj v Bábe a musím povedať, že ten má tiež veľmi dobré mužstvo. Rovnako Chrenová má na papieri slušnú zostavu. Našou prioritou nie je byť úplne hore, ale káder i podmienky máme do piateho miesta,“ odhaduje Guzmický. Jeho kapitánsky náprotivok tvrdí, že kľúčové bude dianie v jarnej časti. „Do konca súťaže je ešte dosť času, uvidíme na jar. Zatiaľ sa však dobre javia Výčapy, Ivanka i Báb. My máme ambície umiestniť sa do prvej šestky, postupový cieľ nemáme. Prvoradé je hrať dobrý a divácky zaujímavý futbal,“ vraví Lukáč. Obaja skúsení záložníci našli spoločnú reč v tom, že úroveň súťaže zvyšujú futbalisti, ktorí už čo-to v kariére odohrali. Sami sa pritom medzi nich radia. „Liga je veľmi kvalitná. V lete či v zime hrávame priateľské zápasy proti tímom z iných okresov, viem preto posúdiť, že aj v porovnaní so susednými okresnými súťažami je lepšia,“ zakončil debatu Matej Guzmický, jeden z mnohých držiteľov tohto priezviska v kádri Ivanky.

Na titulnej snímke (jej autorom je redaktor MY Nitrianskych novín Ladislav Odráška) gólová radosť futbalistov TJ Družstevník Ivanka pri Nitre, s deviatkou na chrbte kapitán Matej Guzmický.

Podobné články

Back to top button
Close