NovinkyObFZ Nitra

Memoriál bratov Prešinských s veľkým ,,M“ ovládla domáca Hertha!

V nedeľu sa konal vo Veľkom Cetíne III. ročník Memoriálu bratov Prešinských, I. pre kategóriu U12. Bratia Erik a Matej Fábryovci a agilný rodič Attila Bráz zorganizovali pre deti kvalitný turnaj, na konci ktorého vystrekol nespútaný gejzír radosti domácich futbalistov.

Hralo sa na dvoch perfektne pripravených ihriskách cca od 14:00. V skupine A si zahrali domáci Veľký Cetín, baby z Unionu Nové Zámky, Veľký Lapáš a Vinodol. V ,,béčku“ sa popasovali Cabaj-Čápor, Branč, Báb a Kmeťovo. Turnaj rozhodovali Moravčania Juraj Hudec a Erik Barát.

V bufete sa chladilo alko i nealko, v ďalšom zas rozvoniavala cigánska s klobáskovými hot-dogmi. Prestávky pomedzi turnaj obohatila najskôr tombola, potom súťaž v kopoch zo značky pokutového kopu v troch kategóriách: futbalisti, ženy a deti do šesť rokov a dospelí. Tesne pred zápasmi o tretie miesto a finále sa na plac dostali mažoretky Larissa, ktoré predviedli pohľadné vystúpenie pre oko diváka.

Ceny rozdával prvoligoligový rozhodca Ladislav Prešinský a starosta František Meszároš.
Ceny rozdával prvoligoligový rozhodca Ladislav Prešinský a starosta František Meszároš.

Čo sa týka finále, v posledných sekundách rozhodol o víťazstve domácej Herthy proti Kmeťovu Daniel Bráz, mimochodom, najlepší hráč turnaja v mužstve zelených. Tím kaučoval popri organizovaniu Erik Fábry. Talentovaný rozhodca, od novej sezóny pískajúci už piatu ligu, vymačkal z detí maximum a poctivou robotou sa mu podaril vybojovať zatiaľ azda najväčší úspech v jeho trénerskej kariére.

Plné ruky roboty mal aj jeho brat Matej, šikovný 24-ročný krajný záložník a kapitán Veľkého Cetína, pôsobiaceho v šiestej lige, sužovalo kopec povinností či už s prípravami alebo samotnou organizáciou. Spolu so spomínaným Attilom Brázom, ktorý zachytil skvelé fotky, to zvládli organizačne na 1 s *.

Vyrovnaný turnaj, v ktorom nebol tím výrazne slabší, sa bude opakovať o rok. Dobre sa držali i mladšie žiačky z Unionu Nové Zámky, ktoré v žiadnom zápase neťahali výkonnostne za kratší koniec, väčšinou mali smolu v ofenzíve.

Ceny turnaja.
Ceny turnaja.

VÝSLEDKY

Skupina A: Veľký Cetín – UNION Nové Zámky 1:1, Veľký Lapáš – Vinodol 1:5, Veľký Cetín – Veľký Lapáš 1:0, Vinodol – UNION Nové Zámky 2:0, Veľký Cetín – Vinodol 1:0, Veľký Lapáš – UNION Nové Zámky 2:1.

Skupina B: Cabaj-Čápor – Branč 1:1, Báb – Kmeťovo 0:0, Kmeťovo – Cabaj-Čápor 0:1, Branč – Báb 0:1, Kmeťovo – Branč 3:1, Cabaj-Čápor – Báb1:1.

Štvrťfinále: Veľký Cetín – Branč 2:0, Cabaj Čápor – UNION Nové Zámky 3:2, Báb – Veľký Lapáš 2:0, Vinodol – Kmeťovo 1:3.

O 7. miesto: UNION Nové Zámky – Branč 1:0.

O 5. miesto: Veľký Lapáš – Vinodol 0:2.

Semifinále: Veľký Cetín – Báb 0:0 (4:2 na PK), Cabaj-Čápor – Kmeťovo 0:3.

O 3. miesto: Cabaj-Čápor – Báb 0:2.

Finále: Veľký Cetín – Kmeťovo 1:0.

Víťazný tím Memoriálu bratov Prešinských.
Víťazný tím Memoriálu bratov Prešinských.

INDIVIDUALITY

Najlepší brankár: Kristof Balla (Veľký Cetín)

Najlepší hráč: Dávid Shaughnessy (Báb)

Najlepšia hráčka: Viktória Zsarnaiová (Veľký Cetín)

Najlepší strelec: Samuel Sádovský (7 gólov, Kmeťovo)

 

HLASY HLAVNÝCH ORGANIZÁTOROV

Matej Fábry: „Výborná myšlienka sa zrodila v hlave futbalového zanietenca p. starostu Meszároša. Brata Erika a mňa nebolo treba dlho prehovárať, a tak za pomoci ďalších, ktorých pomoc si veľmi vážime, sa mohol zorganizovať tak skvelý memoriál. Financie a sponzoring mal na starosti p. starosta, mužstvá a ihriská zas Erikom, medaile, poháre, tombolu a program p. Bráz a ja som ,menežoval´ celý priebeh, aby všetko klaplo. Každý turnaj či akcia má svoje chyby. Tým chcem povedať, že určite aj ten náš nebol bez chybičky, ale robíme to pre radosť detí, ktorá z nich v nedeľu priam sršala. S turnajom sme spokojní, každé z pozvaných mužstiev si pochvaľovalo, všetky zápasy boli nesmierne vyrovnané a rozhodovali detaily. Deti si prišli na svoje, boli aj súťaže v kopaní penált. Veľkou ozdobou boli dievčatá, ktoré niekedy predčili aj chlapcov! Výhra nášho mužstva bola čerešničkou na torte a skvelá bodka za sezónou, za ktorú si to chalani a baby v tíme zaslúžili. Bolo vidno, že bojovali a pohár, ktorý zdvihli nad hlavu, bol pre nich vytúžený. Veríme, že o rok budeme pokračovať druhou mládežníckou edíciou štvrtého ročníka Memoriálu bratov Prešinských.“

Erik Fábry: „Už pri organizovaní som cítil, že tento turnaj sa bude páčiť všetkým, ktorí tam budú. Naozaj sme si dali záležať, aby bolo všetko tak ako má byť a aby boli všetci spokojní. Počul som zatiaľ len dobré ohlasy, čo ma veľmi teší. Keďže ročníky 2007, 2008 máme naozaj silné, do turnaja som išiel s malou dušičkou, že by sa to pred domácimi priaznivcami mohlo podariť. Každý jeden zápas bol nesmierne vyrovnaný, ale myslím si, že rozhodla bojovnosť a srdce mojich chalanov, ktorí chceli veľmi vyhrať. Keď sme vo finále dali gól na 1:0 v posledných sekundách, vypukla obrovská radosť. Nebol to prvý turnaj, ktorý sme organizovali, ale jeho organizácia bola zatiaľ určite najťažšia. Pár dní pred turnajom sme mali stretnutie, kde sme dolaďovali všetky veci, aby sa na nič nezabudlo. Za obrovskú pomoc musím poďakovať starostovi obce p. Františkovi Meszárošovi, ďalej všetkým rodičom a ľuďom okolo futbalu vo Veľkom Cetíne, ktorí nám akokoľvek pomohli. Či je toto môj najväčší trénerský úspech? Cez zimu sme skončili s tímom U11 tretí na zimnom halovom turnaji ObFZ Nitra, ale toto je asi väčšie. A či v budúcnosti skôr tréner alebo rozhodca? Uf… Ste kritizovaní pri jednom aj pri druhom (smiech). Mojou prioritou je ale kariéra rozhodcu, zatiaľ ale stíham aj trénovať, tak prečo nie… Mimochodom, s bratom máme úplne odlišnú formu trénovania, doteraz sme mali každý svoju kategóriu, čiže sme si do toho veľmi nezasahovali. No od novej sezóny budeme spolu trénovať dve kategórie, čiže uvidíme, ako nám to spolu pôjde. Na záver by som chcel poďakovať Ladislavovi Prešinskému s rodinou, že opäť prijali pozvanie na tretí ročník memoriálu, p. starostovi, vedeniu FK, všetkým rodičom, starým rodičom, fanúšikom, trénerom pozvaných klubov, aj im patrí obrovská vďaka za prácu s deťmi a v neposlednom rade hráčom, ktorým dúfam ten futbal neprestane baviť a dotiahnu to ďaleko.“

Podobné články

Back to top button
Close