NovinkyVýbery

Výber TUKO U11 čaká v nedeľu kvalifikácia v Komárne

Po úspechu Výberu ObFZ Nitra LAMA U13, v podobe postupu na hlavný turnaj, sa o to isté metrum bude uchádzať naša o dva roky mladšia kategória. Už túto nedeľu sa predstaví v centre najjužnejšieho oblastného futbalového zväzu. 

Najdôležitejšie a najťažšie je vždy samotný výber zložiť tak, aby si kolektív sadol herne aj tímovo. Na túto tému sme sa pýtali trénera Jána Baráta. ,,Pri výbere chlapcov sme sa zamerali nielen na individuálny herný výkon, čo je bežné v kategórii prípraviek, ale aj na tímový, keďže ideme reprezentovať ObFZ Nitra. Hráči sa na hernú vyťaženosť nebudú môcť sťažovať. Verím, že pocestujeme v najsilnejšom zložení a som presvedčený, že sme na turnaj čo najlepšie pripravení.”

,,Tukovci” majú za sebou dva prípravné zápasy s FC Nitra U10 a U11 na umelej tráve, s prvými menovanými neskôr aj v hale, jeden s ViOn-om U11 v hale a tri tréningové jednotky. ,,Máme novoposkladané mužstvo, ktoré sa ešte len spoznáva. Väčšina hráčov sú ročník 2009, pár z nich bolo aj v širšom výbere U11 uplynulý rok. Predpokladám, že hráči ako napríklad Kováčik z Bábu, Gondek zo Zbehov, plus duo z Ivanky by mohli byť ťahúni. No staviame aj na ,,omladinu” z Čeľadíc a Cabaja-Čápora- Cintulu a Koprdu, ktorí sú ešte stále ročník 2010,” povedal druhý kouč Matej Fábry.

V Oblastnom futbalovom zväze Nitra sme zvyknutí len na tie najvyššie ambície, inak to nebude ani v nedeľu. ,,Už som sa raz vyjadril, že u detí by mal byť výsledok druhoradý. Je dôležité, aby trénovali čo najviac s loptami a bavilo ich to. Ale je jasné, že budeme bojovať a postupnými krokmi by sme chceli uhrať ten najlepší výsledok,” dodal Barát ešte na margo ambícií.

Hráči sú si povinní priniesť halovky, chrániče a preukaz poistenca. Odchod autobusu je o 7:00 od atletického štadiónu.

Budete tam?

SÚPISKA

Hráči: Šimon Csámpay (Branč), Filip Grežo (Chrenová), Lukáš Cintula (Cabaj-Čápor), Dávid Koprda (Čeľadice), Filip Kmetyo, Matej Murárik (Veľký Cetín), Richard Patay (Kolíňany), Adam Medzay, Šimon Kováč (Ivanka), Sebastián Kováčik (Báb), Matias Gondek (Zbehy), Tobias Dobša (Horná Kráľová). Tréneri: Ján Barát (Žitavany), Matej Fábry (Veľký Cetín).

 

AUTOR: Erik Barát.

Podobné články

Back to top button
Close