Novinky

Babindol mieri do siedmej ligy. S netradičnou taktikou

Polovica sezóny VIII. ligy skupiny B je za nami, na čele deväťčlenného pelotónu tróni so štvorbodovým náskokom Babindol.

Babindolčania sa v predchádzajúcej sezóne umiestnili na poslednom „nepostupovom“ treťom mieste za B-tímom Nevidzian a Novou Vsou nad Žitavou.
V tej aktuálnej sa im však darí o poznanie viac. Deväť víťazstiev z jedenástich možných hovorí jasnou rečou, do jarnej časti budú vstupovať z najlepšej východiskovej pozície.
Pozhovárali sme sa s Imrichom Filipkom, trénerom FK OcÚ Babindol.

Ako ste spokojný s účinkovaním vašich zverencov v jesennej časti súťaže? Rátali ste s podobným priebehom?
„Ponuku na post hlavného trénera som prijímal už len preto, že sa mi zdalo, že sa v Babindole vytvoril dobrý káder. Po bodovej stránke môžeme byť s jesennou časťou spokojní, rovnako aj s umiestnením, keďže sme prví. Troška menšia spokojnosť však vládne s tréningovou morálkou, od septembra je slabšia. Prejavilo sa to aj na hernom prejave.“

Za chrbtom máte dvojicu 24-bodových prenasledovateľov, Lovce a Ladice. Budú práve tieto dva celky vašimi najväčšími konkurentmi v boji o miestenku do siedmej ligy?
„Áno, po futbalovej stránke sú na tom dobre. Nevedel som, ako silná bude Paňa a práve s ňou máme jedinú prehru na jeseň. Idú o nej dobré referencie.“

Ktorí hráči sa radia medzi opory tímu? Pred sezónou vás posilnili menovci Levickí a sú najlepšími strelcami vášho mužstva.
„Začnem odzadu. Určite sa môžeme spoľahnúť na brankára Adama Kováča, ktorý síce nemal príliš veľa roboty, ale v dôležitých chvíľach mužstvo podržal. Z obrany by som vypichol Mareka Levického, množstvo roboty spraví aj Vlado Kevely. Dobre obsadenú máme aj zálohu, prím hrajú Števo Levický, Juro Hamar či Lukáš Pilka a vpredu sa medzi ťahúňov radia Andrej Molnár a Noro Toman. Posledný menovaný však nebol na všetkých zápasoch, no keď príde, tak je ho riadne cítiť.“

Súperom nezriedka nadeľujete debakle, no zároveň máte aj najlepšiu obranu spomedzi všetkých účastníkov VIII. ligy skupiny B.
„Osobne sa snažím, aby sa všetci hráči podieľali na bránení, aj keď je to v tejto súťaži netradičné. Chalani si na to celkom dobre zvykli.“

Ktorý súper vás najviac potrápil?
„Okrem Ladíc a Loviec aj Tajná, zápas proti nej bol až nečakane náročný. Rovnako aj spomínaná Paňa.“

Máte postupové ambície?
„Áno, chceme postúpiť. Ľudia, ktorí robia okolo futbalu v Babindole, na to vytvorili podmienky.“

Zápolenie v najnižšej súťaži má isto svoje špecifiká. Aké?
„Trochu nás trápia zlé terény. Obával som sa rozhodcovskej stránky, no som bol milo prekvapený – s rozhodcami nebol zatiaľ žiadny problém.“

Na titulnej snímke (bola uverejnená na klubovom profile na sociálnej sieti) pozápasová radosť futbalistov FK OcÚ Babindol.

O jesenný titul pre víťaza B-skupiny VIII. ligy pre FK OcÚ Babindol sa zaslúžili títo hráči:
Brankár Adam Kováč, hráči v poli Kamil Oláh, Rudolf Šimko, Štefan Levický, Lukáš Pilka, Dominik Kevely, Juraj Hamar, Roman Hiadlovský, Mário Ďurica, Mário Kúti, Martin Drozdák, Vladimír Kevely, Marek Levický, Marek Serfözö, Jozef Záhorský, Andrej Molnár, Róbert Baráth, Marek Búš, Marek Balko a Norbert Toman.

Podobné články

Back to top button
Close