Novinky

Zentkove Lužianky sa rozbiehajú, naposledy rozdrvili Selice

Šiestoligový súboj tabuľkových susedov mal neočakávaný priebeh – Lužianky si zo Selíc spravili trhací kalendár…

Pred zápasom by podobný priebeh nepredpokladal asi nik, veď mužstvá oddeľoval v tabuľke najvyššej okresnej súťaže len jeden jediný bod. Papierové prognózy je však jedna vec a prejav na trávniku vec druhá.
Platí tak, že Lužiančania sú pod novým trénerom Romanom Zentkom v plusových číslach, po víťazstve 8:1 sú dokonca jediným členom dolnej polovice tabuľky, ktorý má pozitívne skóre.
Práve na stretnutie 14. kola šiestej ligy sme sa zamerali bližšie, slovo majú tréneri oboch mužstiev.

Psychický kolaps
Výsledok 8:1 vraví za všetko, siahodlhé hodnotenia sú pravdepodobne zbytočné. „Bol to šesťbodový zápas, náš súper doň vstúpil oslabený o nejakých hráčov. My sme podali dobrý výkon, góly sme dávali po rýchlych kombinačných akciách. Selice nehrali až tak zle v strede poľa, ale ich obrancovia rýchlostne nestíhali. Pred zápasom by som podobnému výsledku neveril, ale je jasné, že by som ho bral,“  priznáva tréner Lužianok Roman Zentko. Jeho náprotivok poodhalil aj možné príčiny zlyhania, za ktoré Seličania draho platili. „Nie je príliš čo hodnotiť. Vysoká prehra nás mrzí, verili sme si na víťazstvo. Domáci viedli, my sme vyrovnali, no potom sme opäť inkasovali a chlapci sa psychicky zrútili. Odvtedy bol na ihrisku len jeden tím, chybovalo celé naše mužstvo,“ smutne konštatuje tréner Selíc Ivan Zsák.
Kto čítal tímové súpisky pozorne, tak si nemohol nevšimnúť, že v závere (konkrétne v 82. minúte) šiel na pľac aj tréner Selíc Ivan Zsák. Pribudne mu teda onedlho prívlastok hrajúci? „Náš stopér mal zdravotné problémy, tak som sa prezliekol a nastúpil som, aby som aspoň trochu pomohol chlapcom. Rád by som aj ďalej aktívne hrával, ale neposlúcha ma koleno. V zimnej príprave sa vyskúšam vrátiť do futbalového kolotoča, uvidíme, ako to pôjde,“ vraví 39-ročný bývalý futbalista, ktorý bol na vrchole síl počas pôsobenia v FC Nitra.

Dočasná anabáza?
Lužianky vstúpili do sezóny dvoma víťazstvami z úvodných troch zápasov, no v štvrtom kole líderskú pozíciu nepotvrdili a v Klasove prehrali vysoko 1:5. Práve Bako a spol. naštartovali ich pozvoľný pád tabuľkou smerom nadol, čo po domácej prehre s Výčapmi-Opatovcami stálo krk trénera Mariána Tvrdoňa. Namiesto neho sa kormidla chopil Roman Zentko. „S vedením klubu som dohodnutý len dočasne, po jesennej časti si sadneme a porozprávame sa. Žiadne plány zatiaľ nemám v hlave,“ ozrejmuje Zentko. Príslovie o novej metle spočiatku neplatilo, 48-ročný kouč začal dvoma prehrami. Nasledovala však štvorzápasová séria bez porážky, korunu jej Lužiančania nasadili práve v nedeľňajšom dueli proti Seliciam. Evidentne uzreli svetlo sveta prvé plody Zentkovej práce…
Seliciam patrí aj po zdrvujúcej porážke stále trinásta priečka, no pred posledným Brančom majú celých desať bodov k dobru. I tak je však spokojnosť relatívne vzdialená. „Chceli sme hrať v strede tabuľky, aby sme hlavne nemali problémy so záchranou,“ opakuje v lete vyslovené ambície Zsák. Výsledková krivka TJ Progres má skôr charakter sínusoidy – po priaznivom rezultáte príde menej uspokojivý. Veď aj pred neúspechom v Lužiankach porazili doma Sľažany.
Seličania inkasovali v tejto sezóne už 35 gólov a spolu s Chrenovou majú (aspoň rečou čísel) najhoršiu defenzívu. Tá je však na druhom mieste, keďže dala o rovných 24 gólov viac. „V zime sa potrebujeme posilniť, hodil by sa jeden hráč do každej formácie. V mužstve sú pritom dobrí futbalisti, lenže v ich hre chýba srdce. Podávame kolísavé výkony,“ uvedomuje si Ivan Zsák.
Šancu na reparát budú mať Selice v nadchádzajúcu nedeľu, ale rozhodne nebudú mať na ružiach ustlané. Do obce v Šalianskom okrese pricestuje v rámci posledného jesenného kola líder z Výčap-Opatoviec…

Na titulnej snímke (jej autorom je redaktor MY Nitrianskych novín Ladislav Odráška) momentka zo zápasu prvého kola šiestej ligy OFK Lužiany – FC Kráľová nad Váhom (3:1).

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close