NovinkyPP Invest Cup

Zlaté repete dorastu Alekšiniec

PP Invest Cup ponúkol napínavý futbal, ale aj dojímavý príbeh.

Pestrá spoločnosť sa zišla na hlavnom dni PP Invest Cupu – mančafty zo 4., 5., 6. ligy, ale aj dva tímy mladších dorastencov a jedna dievčensko-ženská partia. Veru, bolo na čo pozerať!

V základných skupinách sa z ôsmich top nasadených celkov ďalej neprebojoval len jediný, na úkor mladšieho dorastu ČFK Nitra sa tešili Žitavany. Hoci Čermánčania riadne potrápili Alekšinčanov (3:3) a napokon boli jediný tím, s ktorým majstri nevyhrali. Oživením turnaja bola účasť dievčat a žien FC Nitra. Katka Košlabová a spol. neraz zožali potlesk.

 Nevidzany skončili v skupine druhé, ale chuť si napravili vo štvrťoligovom štvrťfinále, keď rozosmutnili Ivanku (1:0). Ostatné tri súboje tejto fázy boli jednoznačnejšie. Páčil sa napríklad gól pätičkou od kolíňanského Erika Baboša!

Čeľadická suverenita v semifinále narazila na nevidzanský ľadovec, Alekšince zasa po ťažkom boji zastavili dovtedy spanilú jazdu Kolíňan. V boji o bronz už Čibik a spol. nezaváhali.

Vo finále sa stretli kluby, ktoré vyhrali posledné tri ročníky turnaja. Zverenci Jozefa Bratha si vypracovali náskok 4:1 a napokon obhájili trofej, hoci bola to dráma. Patrí im gratulácia!

Trofeje a poháre tým najlepším odovzdávali primátor Nitry Marek Hattas (spolu s poslancami L. Turbom a R. Rathouským), konateľ spoločnosti PP Invest Pavol Šlosár, predseda ObFZ Nitra Štefan Korman a zástupca FC Nitra Jozef Chudý.

Tak dovidenia o rok na ďalšom ročníku, priatelia!

 

AUTOR: Martin Kilian st. (zdroj: mynitra.sk).

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close