Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Tréneri môžu využívať nový grafický program, Szénay: Situácie sa snaží stvárňovať čo najreálnejšie

Slovenský futbalový zväz prišiel na svojom webe so zaujímavým programom na trénovanie. Nápady a inštrukcie k naimštalovaniu posúvame aj pre trénerov v Oblastnom futbalovom zväze v Nitre.

Tréneri budú môcť v aktuálnom období bez zápasov a celotímových tréningov bezplatne do konca júna využívať profesionálny program My Soccer System. Jeho softvér sa zameriava na štyri oblasti – dizajn, modelovanie, vzdelávanie a dokumentáciu. Pomôcť kolegom takouto cestou sa rozhodol bývalý lodivod Slovenska v kategóriách do 15, 16 a 17 rokov a momentálne mládežnícky kouč Východoslovenského futbalového zväzu Peter Szénay.

Program môžu používať všetci tréneri na Slovensku na prípravu tréningových plánov a jednotlivých cvičení. „Prezentácie môžu pripravovať vo formáte 2D a jedným klikom ho môžu premeniť aj do trojrozmerného priestoru. Dajú sa v ňom naplánovať rôzne grafické sekvencie a následne ich uviesť do plynulého pohybu. Výhodou je, že s programom vedia pracovať v reálnom čase počas taktickej prípravy, môžu otáčať ihrisko a ukázať si konkrétnu situáciu z rôznych uhlov pohľadov. Tréneri dokážu daný moment, na ktorý chcú hráčov upozorniť, zväčšiť a detailne analyzovať,“ povedal pre futbalsfz.sk Peter Szénay.

Program zohľadňuje aj reálne rozmery a vzdialenosti na ihrisku. „Ďalším veľkým plusom je, že si v ňom viete namodelovať aj výšku hráčov. Iné programy totiž toto nedokážu a skresľujú herné situácie. Je rozdiel či je hráč v kategórii U14 a meria 160 centimetrov a vy by ste v prezentácii ukázali zverencom protihráča, ktorý by mal iné miery. Všetky aspekty práce futbalového kouča sú vypracované vysoko kvalitne. My Soccer System sa snaží stvárňovať situácie čo najreálnejšie,“ vravel Szénay.

Práca s týmto programom je veľmi jednoduchá a aj tí, čo doposiaľ nepoužívali grafické aplikácie, tak sa s ním dokážu veľmi rýchlo naučiť pracovať. Využívať ho môžu kouči najmä teraz, keď sú zrušené spoločné tréningy. „Všetky individuálne cvičenia či rôzne prezentácie môžu tréneri hráčom pripravovať v programe a následne im ich poslať,“ zakončil Szénay. Lodivodi môžu programu neustále poskytovať spätnú väzbu o svojich pripomienkach a individuálnych potrebách, ktoré budú zahrnuté do ďalších verzií v závislosti od rozsahu potrieb.

Pokyny k inštalácii programu

Zmluvné podmienky

 

AUTOR: web futbalsfz.sk

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close