Aktuality Úvodná stránkaCampri CupNovinky

Klasov spasil núdzový brankár Krátky. Ako prečítal Macháča?

SEMIFINÁLE CAMPRI CUPU ǀ Obrovská bolesť Rišňoviec – nie sú v domácom finále

Po zápase v Dolných Obdokovciach mierili desiatky áut na druhý semifinálový zápas v Klasove, ktorý vyzval v boji o finále Rišňovce. Klasovský štadiónik sa veľmi pekne zaplnil a starosta Ján Balázs cez polčasovú prestávku povedal, že viac ľudí na futbale ešte nevidel. Hosťujúce Rišňovce veľmi chceli vyhrať, aby si mohli zahrať finále pred svojimi fanúšikmi. Web obfz.sk bol pri tom a prináša vám to najdôležitejšie zo zápasu.

FAKTY

KLASOV – RIŠŇOVCE 2:2 (1:1), pokutové kopy 4:1

Góly: 13. S. Mikle, 76. (11 m) T. Mikle – 19. a 51. (11 m) Ľ. Korec. R Drobec (Turba, Hörik), 499 divákov.

Strely na bránu 4:6, rohy 4:9, fauly 13:15, ofsajdy 4:2, karty 0:0. Penalty: S. Mikle dal – Ľ. Korec dal, M. Klas dal – T. Ondrejka nedal, M. Kostoláni dal – P. Macháč nedal, T. Mikle dal.

KLASOV: Krátky – M. Klas, Kostoláni, Novotný (85. Levický), Szalai (61. T. Mikle), Bako (46. P. Klas), Horčičák, Gyepes, Martinkovič, S. Mikle, Mikula (90. Bradáč). Tréner: Marek Kostoláni.

RIŠŇOVCE: Cicák – Palkovič, Jurda, Korec, Kmeť, Záhončík, Grznár, Macháč, Watter (84. Klačko), Ondrejka, Latečka. Tréner: Pavel Medveď.

KOMENTÁR

Za veľmi peknej návštevy sa odohral veľmi vyrovnaný a kvalitný zápas. Klasov nastúpil bez vykartovaného brankára Norberta Bányiho a do druhého polčasu nastúpil bez zraneného kapitána Tomáša Baka. Lepšie začal domáci Klasov a v 13. minúte sa ujal vedenia, keď Horčičák prihral loptu Bakovi, ktorý vystrelil a Samo Mikle dorazil loptu do siete – 1:0.  V 18. minúte šanca Rišňoviec, keď vystrelil Látečka, ale jeho strela sa odrazila na roh. O minútu neskôr hostia vyrovnali, Kmeť zahrával roh a pred bránou pekne vyskočil Korec a hlavičkou vsietil vyrovnávajúci gól – 1:1. Po takmer polhodine hry zaujímavá situácia pri bráne hostí, po centri Horčičáka vykopol Bakovu hlavičku z čiary Jurda. Hralo sa z jednej strany ihriska na druhú s veľa šancami a množstvom faulov na obidvoch stranách.

V druhom dejstve pokračuje futbal, aký bol v prvom polčase. V 51. minúte v pokutovom území domáci Marek Kostoláni fauloval Grznára a hlavný rozhodca stretnutia Drobec odpískal penaltu. Z jedenástich metrov sa Korec nemýlil a svojím druhým gólom v zápase poslal Rišňovce do vedenia (1:2). Po hodine hry Martinkovič skúšal strelou prekvapiť brankára Cicáka, ale jeho strela mierila nad bránu hostí. V 70. minúte skrumáž pred bránou Rišňoviec, ale Klas ani Horčičák nepretlačili loptu do brány. V 76. minúte hlavný rozhodca Drobec znova odpískal penaltu, ale teraz pre domácich Klasovčanov. Hosťujúci Korec fauloval Horčičáka. Loptu na biely bod si položil Tadeáš Mikle, ktorý nastúpil až v druhom polčase, lebo cez týždeň bol zranený a z bieleho bodu sa nemýlil a vyrovnal na 2:2. Desať minút pred koncom zápasu Patrik Klas vystrelili a jeho strela išla tesne nad hosťujúcu bránu. Záver zápasu sa niesol v nervóznom duchu, boli silné emócie. Zápas sa skončil spravodlivou remízou a išlo sa do penaltového rozstrelu, v ktorom mal Klasov viac šťastia a postúpil do finále. Klasov o týždeň v sobotu v Rišňovciach vyzve Dolné Obdokovce.

HLASY

Marek Kostoláni, hrajúci tréner Klasova: „Zápas hodnotím veľmi dobre. Myslím, že zápas mal úroveň finálového duelu. Hralo sa vo vysokom tempe, obidve mužstvá boli kvalitné a predviedli peknú hru. A aj to skončilo spravodlivou remízou. V rozstrele sa šťastie priklonilo na  našu stranu. Sme radi, že sme postúpili a zahráme si finále.“

Marek Krátky, brankár Klasova: „Pre mňa to bol náročný zápas aj po psychickej stránke, keďže už aktívne nehrám futbal. Dávnejšie som sa zranil a prestal som hrávať. Popravde teraz som bol na pár tréningoch, ale nie ako brankár. Keďže máme vykartovaného brankára Nora Bányiho, tak som sa musel proti Rišňovciam postaviť do brány. Zápas hodnotím veľmi dobre. Pri druhej vychytanej penalte v rozstrele som si povedal, že Macháč je ľaváčik, dá to do pravej strany a aj to tak bolo a chytil som penaltu. Mal by som chytať aj o týždeň vo finále a bolo by pekné keby sme vyhrali, bol by to krásny predčasný darček k mojej štyridsiatke.“

Pavel Medveď, tréner Rišňoviec: „Chalani nechali na ihrisku všetko, podali výkon na maximum. Nemám im čo vytknúť. Bol to tvrdý, ťažký, vyrovnaný zápas, v ktorom sa dosť taktizovalo, ale o tom sú semifinálové boje. Nám nevyšli penalty, ktoré sú lotéria a na domácu stranu sa priklonila šťastena. Gratulujem Klasovčanom k postupu.“

Ľuboš Korec, stredopoliar Rišňoviec: „Ťažko sa mi hľadajú slová, predýchavame vypadnutie. Pre nás by veľa znamenal postup do finále. Bol to vyrovnaný zápas. Vyhralo šťastnejšie mužstvo, ale nie lepšie. Klasov nemal toľko čistých šancí ako my. Šťastie sa priklonilo na ich stranu. Škoda vypadnutia.“

Autor: Jakub Chrenko.

Podobné články

Back to top button
Close