Aktuality Úvodná stránkaNovinkyTréneri

Špičkový seminár trénerov odpálila nová technológia

V stredu sa v spolupráci Trénersko-metodických komisíí ZsFZ a ObFZ Nitra, Technického úseku SFZ a akadémie FC Nitra konal seminár trénerov na predĺženie UEFA B/C licencie.

Tréneri skúmali zanalyzovanú tréningovú jednotku kategórií U17 a U19. Do obehu sa dostala aj technológia, kedy mali tréneri na dvoch veľkoplošných obrazovkách prostredníctvom videotechnológií znázornené dané tréningové cvičenia.

Samotný seminár otvoril predseda ZsFZ Ladislav Gádoši, keď najprv poďakoval organizátorom seminára pod vedením Milana Pavloviča a Rastislava Vincúra a neskôr vyjadril potešenie nad jeho samotnou úrovňou, ako aj účasťou trénerov. “Osobne ma teší, že spomínaní organizátori zvolili takúto novú modernú formu vzdelávania, pretože sú to pre trénerov len ďalšie skúsenosti, ktoré budú môcť posúvať ďalej.  Ešte som potešený aj z účasti, keďže bolo prítomných podľa mojich informácií okolo 140 trénerov, čo značí, že o túto prácu majú záujem tak, ako aj o vlastné vzdelávanie,” rozhovoril sa šéf “západokraja” a prisľúbil garanciu najlepších podmienok na vzdelávanie aj do budúcna. “Za seba osobne, aj za Západoslovenský futbalový zväz môžem sľúbiť, že budú trénerom vytvárané vždy maximálne podmienky na ich vzdelávanie a budú mať takých lektorov, aby mohli odborne len a len napredovať,” zakončil Gádoši hodnotenie azda z doposiaľ najkvalitnejšieho seminára trénerov, aký kedy bol pod hlavičkou ZsFZ organizovaný.

Predseda ZsFZ Ladislav Gádoši s predsedom TMK Milanom Pavlovičom.

Budeme sa opakovať, ale fakt, že predseda TMK ZsFZ aj ObFZ Nitra Milan Pavlovič vhupol do svojich funkcií štýlovo, je neodškriepiteľný. Kus odvedenej roboty zdá sa, prináša ovocie. “Na úvod sa chcem poďakovať akadémii aj klubu FC Nitra za perfektne vytvorené podmienky a umožnenie zorganizovať tak kvalitný seminár na takom peknom štadióne. Je to niečo nové, prvýkrát to bol seminár, ktorý bol len vonku, s dvoma tréningovými jednotkami, konkrétne kategóriami U17 a U19, potom sme prešli do teoretickej časti a v závere koordinátor vzdelávania p. Vincúr povedal trénerom a uchádzačom požiadavky na predĺženie licencie,” zosumarizoval priebeh trénerského popoludnia súčasný kouč treťoligového Imeľa a pokračoval, že teoretická časť sa taktiež ako praktická premietala na veľkoplošných obrazovkách. “Máme 140 trénerov, čo je myslím si, že pekné číslo. Na tomto štadióne ako stvorenom na seminár sme nezabúdali ani na dodržiavanie všetkých hygienických opatrení,” podotkol.

“Som rád, že pozvania prijali predseda ZsFZ Ladislav Gádoši, koordinátor vzdelávania SFZ Rastislav Vincúr, generálny sekretár Únie futbalových trénerov Rudo Hanák, sekretár ZsFZ Ľubo Zábojník, sekretár ObFZ v Nitre Vlado Lyžičiar, športový riaditeľ FC Nitra Ivan Galád a koordinátor mládeže FC Nitra Juraj Gombár. Tréneri, ktorí robili ukážky, boli Gergely Geri a Jozef Zajac,” zakončil Pavlovič nevediac sa dočkať ďalších takýchto seminárov.

Hovorí Milan Pavlovič.

Za SFZ a jeho úsek vzdelávania dostal slovo Rastislav Vincúr, ktorý objasňoval zmysel semináru a priblížil aj novozavedenú technológiu. “Tento seminár slúži hlavne na to, aby tréneri mali nejaké nové poznatky z tréningového procesu. Druhá vec je, že vrámci licencie si potrebujú obnovovať platnosť, čiže na tomto seminári budú mať započítaných 5 hodín na predĺženie licencie. My ako TÚ SFZ máme pod palcom tieto semináre a školenia a snažíme sa trénerom vyjsť v ústrety a dať im dostatočné vedomosti a znalosti s teórie aj praxe,” ozrejmil najskôr prvú časť problematiky, ku ktorej pridal tak ako jeho predchodcovia aj poďakovanie pre FC Nitra. “Čo sa týka tej technológie, skúšame experiment, ja si myslím, že je to veľmi dobrá vec, lebo zároveň tréneri vidia, čo sa deje na ihrisku aj v grafickom prevedení na celoplošných obrazovkách. Ďalšia veľká výhoda je, že všetko, čo je na obrazovkách, budú mať k dispozícii tréneri nahliadnuť na našom webe www.trenerportal.sk,” zakončil Vincúr aj druhú časť diskusie.

Hovorí Rastislav Vincúr.

FOTOGALÉRIA

 

 

AUTOR: Erik Barát.

 

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close