Aktuality Úvodná stránkaCampri Cup

Sen Klasova o domácom finále. Príde najlepší „Bodok“? (pozvánka)

Rozhovory s M. Balázsom a T. Dodošom pred stredajším semifinále Campri Cupu.

Futbal nemá logiku – FC Klasov, líder šiestej ligy s trojciferným počtom strelených gólov, na jar vonku zvíťazil iba raz, pričom na výhru 2:0 s posledným H. Ohajom musel čakať až do mája. Majstrov jesene trápili zranenia, v plnej sile nastúpili až pred dvoma týždňami, keď doma po skvelom výkone zdolali Dolné Obdokovce 2:1.

Tie budú mať šancu na reparát už zajtra, keď proti Kostolániho tímu nastúpia v semifinále Campri Cupu. V jesennej časti ich meranie síl videla poltisícka divákov, v stredu o 17.30 h ich znovu bude požehnane. V Klasove sa začína o 17.30 h.

Na semifinálové derby pozývajú manažér Klasova Marek Balázs a hlavný partner dolnoobdokovského klubu Tomáš Dodoš.

Balázs: Sústredíme sa na seba

Dolné Obdokovce ste nedávno doma vyzvali aj v ligovom stretnutí, kde plejádu sľubných príležitostí zneškodnil gólman hostí. Čo bude kľúčom ku prelomeniu súperovej obrany, ktorá dlhodobo podáva kompaktné výkony?

Trpezlivosť v pripravovaní si gólových šancí a rozvaha v zakončení. Nemôžeme hrať zbrklo a tlačiť to bezhlavo, mužstvo máme najstaršie a najskúsenejšie, čiže tlak si v zápase nemôžeme pripúšťať.

Viacerí vaši hráči na jar vynechali pár zápasov kvôli zdravotným problémom, ako je na tom mužstvo aktuálne? Cítia sa hráči pred stredajším zápasom dobre?

V nedeľu sme v Močenku vynechali zopár chalanov zo základnej zostavy, využili sme štyri striedania a takpovediac šetrili sily na semifinálový zápas. Každý hráč sa dal na stopercentne zdravotne do poriadku práve pred semifinálovým zápasom, čo považujem sa malý zázrak a perfektné načasovanie doliečenia zranení, ktoré nás od 1. jarného kola sprevádzali takmer doteraz.

Bodok podľa aktuálnej formy patrí k najlepším tímom v okrese – v posledných deviatich dueloch prehral iba s vami. Absolvujú hráči Klasova pred semifinále Campri Cupu špeciálnu prípravu?

Na takéto štatistiky sa nepozeráme, každý zápas je iný. Chceme hrať svoju technickú, kombinačnú hru. V utorok absolvujeme ešte jeden tréning, na ktorom sa ale budeme sústrediť sami na seba.

Váš tím ako jeden z mála bojuje o prvenstvo v Campri Cupe i 6. lige. Čo je pre vás aktuálne väčšou prioritou?

Nedá sa povedať, čo je pre nás väčšou prioritou, do každého zápasu nastupujeme s cieľom vyhrať, z toho vyplýva, že by sme chceli vyhrať obe súťaže. Pohár a liga sú pre nás prioritne v pomere 50:50.

Klasov v súťaži prekonal stogólovú hranicu a hostia majú tretí najnižší počet inkasovaných gólov, kto podľa vás bude víťazom šlágra?

Vyhráme, ak sa ku nám prikloní potrebné športové šťastie a premeníme niektoré zo šancí, ktoré verím, že si vytvoríme. Musíme hrať zo zabezpečenej obrany, verím, že aj Senecký bude mať svoj deň a šance konečne premeníme, v posledných zápasoch si ich dokážeme vytvoriť veľa, ale trápime sa v koncovke, snáď sa to zlomí práve v stredu. Aj v poslednom vzájomnom zápase sme si ich vytvorili obrovské množstvo šancí a ja dúfam, že nám to tam začne padať s takou ľahkosťou ako na jeseň, lebo počet šancí máme porovnateľný.

Aké sú ciele Klasova v aktuálnej sezóne?

Našim cieľom zostáva vyhrať šiestu ligu, bola by škoda, ak by sme si to v závere sezóny pokazili, nakoľko sme na 1. mieste permanentne celý rok.

Finále Campri Cupu, ako už všetci vedia, sa bude hrať u nás v Klasove. Ešte v minulom roku som žiadal o organizáciu finálového zápasu, bez ohľadu na to, či v niektorom kole vypadneme alebo nie, keďže nám to okrem prvej sezóny, kedy sme pohár vyhrali, v tejto súťaži „nešlo“ a bolo by pre nás krásne zahrať si finále na domácom štadióne. To považujem ako bonus celej sezóny pre nás všetkých v klube, keby sa nám to podarilo. Aj pre mňa by to bolo akési zadosťučinenie za to, ako takmer každý deň venujem všetok svoj voľný čas, nezištne, starostlivosti o trávnik a chod klubu. Kvalitu trávnika doslova časujem na dátum 26. jún 2022. Finále plánujem „vystrojiť“ na vysokej úrovni, takmer všetky potrebné veci, ktoré majú zapadnúť do mozaiky, už mám vybavené.

Na záver ešte dodám, že si želám kvalitný, férový zápas z oboch strán, bez kontroverzií a nervozity, nech vyhrá a postúpi lepší.

Dodoš: Máme najlepších fanúšikov

Bodok má skvelú fazónu, naposledy z deviatich duelov prehral iba jeden. Čomu tím vďačí za dlhodobo kompaktné výsledky?

Neprehrávame veľa zápasov. Asi preto, že naše mužstvo je skúsené a stabilizované.

Spomínanú porážku vám uštedril práve váš pohárový súper. Chystáte v zostave nejaké zmeny v porovnaní s vaším posledným stretnutím?

Tie sú výlučne v kompetencii trénera a aktuálneho zdravotného stavu.

Klasov na jar viackrát zakopol so súpermi z dolnej časti tabuľky. Navštívili ste niektorý z týchto zápasov, prípadne viete, čo na vášho súpera platí?

Ich zápasy som nenavštívil, ale vieme, čo na Klasov platí. Poznáme sa obojstranne.

Keď je reč o lige, ktorý zápas jari pokladáte za najvydarenejší a prečo?

Nemali sme zlé zápasy, ale ten najvydarenejší ešte len príde.

Jesenný duel u vás videla poltisícka divákov, môžeme sa v odvete tešiť na podobnú návštevu? Chystajú sa na výjazd aj vaši priaznivci?

Prial by som si, aby sa návšteva zopakovala. Škoda, že sme nemohli nájsť iný termín semifinálových zápasov, čo návšteve asi uškodí, ale naši najlepší fanúšikovia v okrese určite prídu v hojnom počte.

Aké sú aktuálne ciele Dolných Obdokoviec v šiestej lige?

Ciele sú vždy vysoké. Chceme hrať v top trojke.

TEXT: PETER POPELKA.

Podobné články

Back to top button
Close