Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Siedmu ligu čaká „šesťbodový“ duel. Do Rišňoviec príde Trnovec nad Váhom

Na slovíčko s hráčmi Ľubošom Gajdošom a Samuelom Orthom.

Ktovie, ako by sa Družstevníku Rišňovciam darilo v šiestej lige, keby sa z nej v lete nebol dobrovoľne odhlásil. Po návrate do majstrovstiev oblasti doma prehral iba raz, dohromady však nazbieral päť porážok v desiatich kolách. Za ním sa len o skóre drží minuloročný nováčik z Trnovca nad Váhom, ktorý o jeden gól menej dal a viac dostal. V šesťbodovom stretnutí ho domáci celok vyzve v nedeľu o 14:00 na štadióne v Rišňovciach.

Na stretnutie vás pozývajú hráči Ľuboš Gajdoš (Rišňovce) a Samuel Orth (Trnovec nad Váhom).

Gajdoš: Siedma liga je rýchlejšia, ôsma fyzickejšia

Rišňovce doma na jeseň prehrali jediný zápas, kým vonku jediný zápas vyhrali, čo stojí za ich kolísavými výkonmi?

Tak toto by zaujímalo aj mňa. Ťažko povedať, či je za tým športová forma hráčov, alebo je to tým, že prišli viacerí noví hráči. Chýba nám futbalové šťastie. Na každý gól sa nadrieme a vo väčšine zápasov sme inkasovali ako prví, potom sa nám už ťažko doťahuje.

Prečo ste sa rozhodli posilniť práve Rišňovce?

Určite kvôli dobrému kolektívu. V Rišňovciach som už v minulosti hrával, takže som vedel, do čoho idem a väčšinu hráčov som poznal. Ďalší dôvod bol ten, že som chcel vyskúšať inú súťaž. Ale za všetko „môže“ bývalý prezident klubu Peter Macháč, s ním som sa náhodou stretol ešte v zime a odvtedy som bol s Rišňovcami v kontakte.

V minulosti ste dlhodobo hrávali súčasnú VIII. ligu, cítite v zápasoch VII. ligy rozdiel v kvalite a tempe hry?

Rozdiel tam cítim, v súčasnej VIII. lige to bol skôr fyzický boj. V siedmej lige hrá sa o čosi rýchlejšie a dynamickejšie a zápasy sú vyrovnanejšie. Je tu aj viac hráčov, ktorí sa snažia a chcú hrať futbal.

Čo chýbalo vášmu tímu v minulom kole proti lídrovi z Dolných Krškán, ktorý po skvelom defenzívnom výkone Rišňoviec ratoval tri body až v poslednej dvadsaťminútovke?

Asi to, že som musel už v prvom polčase striedať kvôli zraneniu (úsmev). Celý zápas sme makali a hrali zodpovedne, chýbal nám iba gól. Našu najväčšiu šancu som mal práve ja a keby som ju premenil, zápas by možno skončil inak.

Trnovec vonku vyhral viac zápasov ako doma, za úspechmi ho gólovo ťahajú najmä šikovní mladíci, sledujete výsledky vášho tabuľkového suseda?

Súperov vôbec nesledujem ani neriešim, či sú v tabuľke pred alebo za nami, ale náš tréner bude určite vedieť, na koho si dať pozor.

Orth: S V. Cetínom sme hrali vyrovnaný zápas

Trnovcu sa vonku paradoxne darí lepšie ako doma, kým tu na jeseň vyhral iba jeden zápas, v minulom kole uspel aj na pôde silných Čakajoviec, k čomu ste víťazným gólom prispeli práve vy. Čomu pripisujete pomerne vysokú úspešnosť u súperov?

Myslím, že keď sa nám v domácom zápase nedarí alebo sme robili nejaké chyby, sme viac motivovaní vylepšiť to a dokázať, že to vieme napraviť a vyhrať.

Ako hodnotíte svoj prechod z dorastu k prvému tímu? Bola pre vás zmena tempa hry či nasadenia v súbojoch citeľná, alebo ste ju veľmi nevnímali?

Prechod z dorastu do áčka bol pre mňa ako hrať nový šport, bolo tu viac nahrávok, kombinácií a taktík, čo v doraste až tak veľmi nešlo. Stále sa mám čo učiť a mám čo zlepšovať.

Čo vám pred týždňom pomohlo získať bod s vicelídrom z Veľkého Cetína?

Myslím si, že to bol vyrovnaný zápas. Mali sme zopár gólových šancí, ktoré sa nám nepodarilo premeniť, súper to takisto. Rozhodlo však to, že sme neprestali hrať a bojovali sme ďalej.

Váš nedeľný súper a zároveň tabuľkový sused z Rišňoviec doma zatiaľ prehral jediný zápas. Ako podľa vás túto štatistiku možno cez víkend zmeniť?

Rozhodne tak, že budeme bojovať a hrať futbal tak, ako to vieme a nebudeme sa vzdávať do poslednej minúty.

AUTOR: Peter Popelka.

Podobné články

Back to top button
Close