Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Repríza finále AQUAFLOT Cupu: Budú sa N. Hrnčiarovce tešiť aj do tretice?

"Bodok" v prvom jarnom kole má rivalovi čo oplácať.

Posledný ročník AQUAFLOT Cupu napísal príbeh hodný filmového spracovania. Kto z vás pred turnajom hádal, že finále bude patriť účastníkom siedmej ligy? Repete ich súboja, tentoraz na trávniku, nám prinesie úvodné kolo jarnej časti sezóny. Miernym favoritom šlágru sú domáci, ktorí na jeseň brali všetky body po výsledku 2:3 a doma zatiaľ prehrali iba raz. Prípadný porazený však dostane šancu na odvetu – bude ňou 4. kolo Campri Cupu, kde sa títo súperi opäť stretnú v apríli.

Na ich duel VII. ligy ObFZ, ktorý sa hrá v nedeľu 12.3. o 14:30, vás pozývajú hráči Jozef Kinče ml. (Nitrianske Hrnčiarovce) a Matúš Dokupil (Dolné Obdokovce).

J. Kinče o nových posilách i poltucte lídrovi

V prvom kole jesene ste s D. Obdokovcami dvakrát viedli, no súper vždy zrovnal, rozhodol gól v poslednej desaťminútovke. Čo bolo kľúčom k triumfu nad silným súperom?
Zápasy proti BFC bývajú vždy napínavé, až vybičované, inak tomu nebolo ani na jeseň. V zápase nám pomohla strelecká efektivita. Chalani zbytočne nevymýšľali a nebáli sa strieľať zo stredných vzdialeností, výsledkom čoho bol aj krásny gól Drgiho (T. Drgoňa) spoza šestnástky. Nakoniec rozhodol Erik Kinče po nadýchanom centri Pagyho (P. Kudlačák).

„Bodok“ vám rozhodne má čo vracať, AQUAFLOT Cup mu po finále s vami unikol až v penaltovom rozstrele. Na čo si v súboji s BFC treba dať najväčší pozor?
Vo finále sa nám podarilo Bodok zdolať, no to je už minulosť. Zápasy na živej tráve sú podstatne odlišné. Súper má veľa skúsených hráčov, je to takticky vyspelé mužstvo. Dôležité bude pokryť kľúčových hráčov, no my sa v domácom prostredí budeme sústrediť hlavne na vlastnú hru.

Nastali v kádri počas zimnej prestávky nejaké zmeny?
Káder bol v podstate doplnený len o uzdravených hráčov. Inak v mužstve nenastali žiadne výraznejšie zmeny.

„Gerenčír“ na jeseň prehral jediný domáci zápas, čo vám chýbalo v súboji s Kolíňanmi (2:5)?
S podporou našich fanúšikov sa vždy hrá lepšie doma než vonku. V zápase proti Kolíňanom rozhodla najmä efektivita súpera a naše individuálne chyby v obrane počas prvého polčasu.

Ako sa vám podarilo zdolať lídra z Dolných Krškán 6:0 v Pohári Campri Cup?
Proti Krškanom sme nastupovali s rešpektom, keďže sme vedeli, že nás čaká kvalitný súper. Výkon tímu naštartoval rýchly gól „Sovu“ (Martin Szombat) v prvom polčase. Do kabín sme odchádzali za stavu 2:0 a keď sa nám podarilo skórovať na začiatku druhého polčasu, vedeli sme, že zápas vyhráme.

Dokupil: Na AQUAFLOT Cupe sme siahali na dno síl

„Bodok“ v posledných piatich kolách zvíťazil iba raz. Čo stálo za menším poklesom formy BFC?
Bohužiaľ nás oslabili zranenia, boli sme dobre rozbehnutí a chceli sme získať viac bodov, no občas sa aj napriek veľkému odhodlaniu ťažko vyhráva.

Ako sa vám podarilo dokráčať až do finále AQUAFLOT Cupu, najväčšieho halového turnaja na Slovensku?
Nebola to ľahká cesta, museli sme siahnuť na dno svojich síl a vyťažiť z tej príležitosti maximum. Predzápasové slová trénera v nás vzbudili dravosť po výhre.

Po penaltách vás zdolali práve N. Hrnčiarovce, ktorým čelíte aj v 1. jarnom kole. V čom podľa vás tkvie najväčšia sila súpera?
Nebude to ľahký zápas, sme si vedomí ich taktického futbalu a silnej rozohrávky.

Gerenčír“ vás o dva mesiace vyzve dokonca aj v Campri Cupe, kde o vašom konci naposledy tiež rozhodli penalty (v semifinále s Klasovom). Ako vidíte šance tímu v aktuálnom ročníku?
Áno, bola to bolestivá rozlúčka s pohárom. Myslím, že práve tá nás bude motivovať k postupu do ďalšieho kola.

Predstaví tím v jarnej časti sezóny aj nejaké posily?
Áno, ale mená našich žolíkov si zatiaľ nechávame v rukáve.

Autor: Peter Popelka.
FOTO: Peter Baráth, Jozef Fehér.

Podobné články

Back to top button
Close