Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Svätoplukovo chce v nedeľnom derby proti Ivanke získať prvé jarné body

Slovo majú Adam Lauko a Radoslav Henček.

Pohľad na výsledky účastníkov nedeľného derby v 8. lige A je prísľubom divácky atraktívneho súboja.

Skóre Ivanky v posledných piatich kolách je 21:18 (priemer 7,8 gólu na zápas).

„Šalgov“  ich v rovnakom období 10 dal a 33 inkasoval (priemer 8,6 gólu na zápas).

Oba celky sa v sezóne z triumfu radovali päťkrát, na jeseň brala tri body Ivanka po domácom víťazstve 4:0. Domáci majú podľa vlastných slov šancu na medailu a v prípade, že uspejú, v tabuľke sa na súpera opäť dotiahnu.

Na duel, ktorý začína v nedeľu o 16:00 vo Svätoplukove, pozývajú domáci Adam Lauko a hosť Radoslav Henček.

Lauko o návrate kanoniera i hokejových výsledkoch

0:11, 11:3, 1:9, 8:4, 8:1, 3:4, 5:1 či 4:5 – aj také boli výsledky Svätoplukova v tejto sezóne. Čím to, že v jeho zápasoch pravidelne padá toľko gólov?
Ofenzíva „Šalgova“ vždy patrila ku najlepším v súťaži, ale často sa nám stáva, že po náskoku v prvom polčase poľavíme a inkasujeme zbytočné góly. Inokedy nás tie góly naopak preberú a my začneme hrať, takže potom sú tie výsledky naozaj divoké.

Ivanka vás na jeseň v dohrávke 2. kola zdolala 4:0, čo v odvete treba robiť lepšie?
Musíme využiť šance, ktoré si vytvoríme. Ja som v Ivanke nehral, keďže som bol na hosťovaní v Lužiankach, ale zápas som videl a „Šalgov“ nebol až takým slabým súperom, ako by sa mohlo podľa výsledku zdať. Veľké plus pre nás bude, že už nastúpi aj Stano Mokráš, ktorý na jeseň pre zranenie nemohol nastúpiť.

Na top trojku strácate päť bodov, má podľa vás tím reálnu šancu na ďalšiu medailovú priečku?
Určite máme šancu na medailové umiestnenie a dokonca verím, že ak sa nám budú vyhýbať zranenia, AC Nitra bude jediným súperom, ktorý nás pripraví o všetky body. Päť bodov nie je až taký veľký rozdiel, aby sme ho nemohli dobehnúť.

Posledných päť sezón ste neskončili horšie než v prvej päťke, čo stojí za vašou dlhodobou formou?
Svätoplukovo má zohratý kolektív a tým pádom sa mu hrá ľahšie, keď už poznáme jeden druhého, teda aj naše silné a slabé stránky. Ďalším dôležitým faktorom je Stano Mokráš, na ktorého sa môžeme vždy spoľahnúť, že dá nejaký ten gól a pomôže nám k víťazstvu. Ak sme v plnej sile a na ihrisku je stredová línia Cintula – Demeter – Mokráš, náš výkon je úplne iný, ako keď niektorý z nich chýba. Absencia jedného z nich je pre nás veľké mínus, ale verím, že chalani budú môcť nastúpiť do každého zápasu a skončíme za oboma nitrianskymi klubmi.

Ako hodnotíte priebeh zimnej príprave? Čo by Svätoplukovo na jar mohlo robiť lepšie než v predošlej polsezóne?
Absolvovali sme náročné sústredenie na Liptove, kde sme posilnili hlavne v kondičnej príprave. Utužili sme kolektív a na jar budeme pripravení na 100% do každého zápasu. Vrátil som sa ja, prišiel Rado Boča, verím že mužstvu pomôžeme pozbierať dôležité body a ukončíme sezónu na peknom treťom mieste.

Henček o dvojgólovom návrate po dvoch rokoch

Ivanka si na jeseň so „Šalgovom“ poradila výsledkom 4:0, akú hru od súpera čakáte v odvete?
Proti Svätoplukovu som odohral 2-3 roky dozadu jeden prípravný zápas, takže sa mi to ťažko hodnotí, ale viem že sa u nich nevyhráva ľahko. Pamätám si, že vtedy väčšinou hrozili z rýchlych protiútokov. Osobne si myslím, že počas zimnej prestávky sme urobili kus dobrej roboty a výsledky sa dostavia, viď minulá nedeľa, ktorá dopadla na výbornú.

Prečo ste vynechali uplynulú sezónu? Prerušili azda vašu kariéru zdravotné problémy?
Presne tak, futbal som nehral takmer dva roky zo zdravotných dôvodov. Roztrhol som si predný krížny väz a musel som podstúpiť operáciu. Teraz som už na 100% v poriadku a po takej dlhej dobe sa na každý jeden zápas veľmi teším.

Do hry ste sa vrátili v uplynulom kole, pričom ste skórovali hneď dvakrát. Aký to bol pocit, keď ste svojím druhým gólom stanovili konečný výsledok 10:0?
Samozrejme, je super pocit dať gól a k tomu desiaty, ale prvý gól ma tešil viac, pretože som ním súpera načal a trochu upokojil hru. Po zápase si zo mňa robili v kabíne srandu, že ma lopta dvakrát trafila, ale ja im stále hovorím, že to sú roky praxe a treba sa vedieť dobre postaviť (smiech).

Aké sú tabuľkové ciele Ivanky v jarnej časti sezóny? Na čom bude jej káder stavať?
Držať sa čo najvyššie v tabuľke, podávať dobré výkony a vyhrávať čo najviac zápasov. Osobne si myslím, že stavať môžeme na zlepšenej kondícii, dobrom odoberaní lôpt a tvrdých súbojoch.

Futbalovú mladosť ste trávili na FC Nitra, mali ste pred sezónou ponuky aj z iných klubov?
Ľudia z niekoľkých klubov sa mi ozvali, ale nemal som záujem opustiť Ivanku.

AUTOR: Peter Popelka.
FOTO: Marián Bazala; Radoslav Henček.

Podobné články

Back to top button
Close