Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Boj o umiestnenie v 8. lige B pokračuje. „Pográň“ sa predstaví v Golianove

Rozprávali sme sa s Tomášom Polkorábom (Golianovo) a Miroslavom Hamarom (Pohranice).

Golianovo na jar vyhralo trikrát a rovnaký kúsok sa podaril Pohraniciam, keď tri prehry vystriedali tri víťazstvá v rade. Už v nedeľu o 16:30 sa tabuľkoví susedia z 8. ligy B stretnú po dvoch týždňoch, tentoraz v rámci skupiny o umiestnenie.

Na derby pozývajú Tomáš Polkoráb (Golianovo) a Miroslav Hamar (Pohranice).

Polkoráb: Doma na trávnik vybehne iný tím

Nedávno ste v Dolných Štitároch prišli o dvojgólové vedenie, ako sa vám podarilo strhnúť zápas na svoju stranu?
Po dvoch góloch sme trošku poľavili, ale vrátili sme sa do zápasu. Domáci boli silní z protiútokov, no naša obrana to ustála. Gól na 3:2 nás nabudil ešte viac a v závere sme si výsledok poistili.

Čo vám chýbalo v súbojoch so Žitavcami, ktoré vás v priebehu dvoch týždňov zdolali dvakrát?
Nikdy sme s nimi nevedeli nájsť to správne tempo na začiatku, vždy prišlo až na konci, čo nám už nestačilo. Samozrejme, že už to nedopustíme, každým tréningom sa zlepšujeme.

V posledných šiestich kolách ste vyhrali rovnaký počet stretnutí ako za celú jeseň. Čo sa na trávniku zmenilo k lepšiemu?
Hráči, ktorí sa nepoznali, sa spoznávajú a aj rukopis trénera na nás už niečo zanechal. Chce to ešte tréning a v budúcej sezóne by sme mohli bojovať o horné priečky.

Ako do tímu zapadli nové posily?
Hráči, ktorí prídu, vždy potrebujú nejaký čas, ale myslím si, že sme vytvorili skvelú partiu na čele s trénerom a všetkými, ktorí sa o klub starajú a vpred nás pravdaže posúvajú aj priaznivci.

Na čo si dať pozor proti „Pográňu“, ktorý vyhral tri z posledných štyroch kôl?
Proti Pohraniciam na trávnik vybehne iné mužstvo ako u nich. Tím súpera je skúsený hlavne v obrane, ale my ideme vyhrať a zodrať kopačky ako aj v posledných zápasoch.

Hamar: Pomohol nám návrat uzdravených hráčov

Pred uplynulým kolom ste vyhrali tri stretnutia v rade, čo vám po troch porážkach na úvod jari pomohlo nájsť stratenú formu?
Začiatok jarnej časti nám výsledkovo nevyšiel, no čo sa týka výkonov, nebolo to až tak zlé, až na výbuch vo Vinodole v poslednej štvrťhodine. Samozrejme, nepomohli nám ani zranenia kľúčových hráčov a takisto sme trpeli aj na náš asi najväčší problém – premieňanie šancí. Po návrate hráčov vyliečených zo zranení to už bolo lepšie aj výsledkovo.

Golianovo ste naposledy zdolali 4:2, čo vám pomohlo zlomiť tento duel na svoju stranu?
Pred týmto zápasom sme si v kabíne povedali, že už musíme vyhrať a získať tri body. Zozadu to výborne dirigoval nestarnúci Maroš Šindler a konečne sme sa dokázali presadiť aj gólovo. Myslím, že po celý zápas sme boli lepší a víťazstvo sme získali zaslúžene.

Ako sa vám podarilo uspieť v jesennom zápase po divokom výsledku 4:3?
Na ten zápas si spomínam, prvý polčas sme dvakrát viedli, no súper dokázal vyrovnať. V druhom polčase sme zlepšili pohyb a po dvoch štandardkách sme šli do dvojgólového vedenia. Na konci sme ešte inkasovali gól z penalty, no koniec zápasu sme si už skúsene uhrali.

Na čo si treba dať pozor v odvetnom súboji?
S Golianovom sa v tejto sezóne stretávame už po tretíkrát, neviem, či súpera niečím prekvapíme ale verím, že tréner vymyslí taktiku, ktorá nám pomôže k trom bodom. Určite vieme, že nás čaká ťažký a bojovný zápas, no my veríme, že aj s podporou našich fanúšikov sa nám podarí uhrať dobrý výsledok.

Minulú sezónu ste končili predposlední, čo vám pomohlo na vyššie priečky v tabuľke?
Tých faktorov je viac. V prvom rade je náš tím pohromade už dlhšie a je správne poskladaný, máme skúsených aj mladých hráčov, takže perspektíva do budúcna v klube je. Ďalším dôvodom je náš tréner Pišta Hók, super človek, bez ktorého by futbal v Pohraniciach možno nefungoval, respektíve určite nie tak, ako funguje. Snaží sa držať partiu a aj keď to s nami hráčmi občas nemá jednoduché, tak stále stojí za nami. V kabíne si ho doberáme, že by sme boli radi, keby ešte vybehol na pár minút do útoku, veľmi sa nám nedarí, tak možno teraz o tom začne aspoň uvažovať (úsmev).

Autor: Peter Popelka.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close