Novinky

Mozaika Rumanovej je kompletná, prišiel Richard Konopásek

Rumanovej v boji o postup do najvyššej okresnej súťaže pomôže hráč s relatívne čerstvými skúsenosťami s vrcholovým futbalom.

Ešte vlani na jar preháňal po zelenej pažiti druholigových útočníkov, od marca sa však objaví na okresných trávnikoch v „druhej triede“.
Tréner siedmoligovej Rumanovej Miloš Konopásek zlákal do svojho košiara svojho potomka Richarda, celý transfer však pre verejnosť vyznie vzhľadom na jeho hráčsku minulosť pomerne prekvapujúco. Nech sa páči, dozveďte sa o ňom viac…

Rozhodla robota
Richard Konopásek odohral v druhej lige za Duslo Šaľa 33 zápasov a vždy ho sprevádzala povesť platného hráča, ktorý si svoje miesto na trávniku zastal. „Chemikom“ nie je od leta minulého roka, v jesennej časti prebiehajúceho ročníka hájil farby o súťaž nižšie pôsobiaceho Palárikova.
Zimnú prípravu však už v tábore aktuálne posledného tímu III. ligy západ nezačal, naopak, kondíciu piloval v Rumanovej, ktorú trénuje jeho otec Miloš. Slovo dalo slovo, otec so synom si napokon tľapli a spečatili transfer. „Našiel som si trvalú prácu v Rumanovej, kde sme sa s otcom nedávno presťahovali, a tak by bolo dochádzanie do Palárikova a naspäť časovo náročné, neskoro by som chodil domov. Takto je všetko pokope, bývam, pracujem a hrám futbal v Rumanovej. Vyhovuje mi to,“ zdôvodňuje zmenu dresu 26-ročný odchovanec Slovanu Chrenová.
Richard je z predchádzajúcich dvoch pôsobísk poriadne doudieraný zo záchranárskych bojov – v Šali sú zvyknutí pohybovať sa na chvoste druholigového pelotónu, na jeseň sa trápilo aj Palárikovo. Teraz si zahrá o opačný pól tabuľky, v Rumanovej dal totiž jeho otec Miloš dokopy viac než len konkurencieschopný mančaft. „Máme jeden veľký cieľ, postúpiť do šiestej ligy. Je tu dobrá partia, ktorú v zime doplnili ďalší schopní chalani, dúfam, že sa nám to podarí,“ vyjadril sa o tímových jarných ambíciách a priznáva, že Rumanovú uprednostnil pred Hornými Obdokovcami, Čeľadicami či Kalnou nad Hronom.

Hrozí pri štandardkách
Z novej akvizície sa dupľom potešil samotný kouč účastníka A-skupiny VII. ligy. „Do ničoho som ho netlačil, bolo to jeho rozhodnutie. Samozrejme, ja som to uvítal. Do mužstva priniesol veľkú kvalitu, už v prípravnom období na ihrisku ukazoval, že na ihrisku bude veľkou osobnosťou,“ mädlí si ruky Miloš Konopásek. Už dávno má premyslené, kde mu na trávniku nájde miesto. „V Šali a naposledy v Palárikove hrával na poste krajného obrancu alebo predstopéra, u mňa sa objaví na pozícii defenzívneho stredopoliara. Využívame ho pri štandardných situáciách, keďže má výborný výskok a skvele hlavičkuje. V príprave tak dal snáď päť gólov,“ preladil do taktickej sféry 51-ročný kormidelník Rumanovej.

Na titulnej snímke Milana Pospiša súboj Richarda Konopáska s dnes prvoligovým útočníkom Michaloviec Michalom Hamuľakom.

 

 

 

Podobné články

Back to top button
Close