Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Jarok hrá doma druhýkrát v rade. Vraj prídu aj Mbappe s Bellinghamom

Postará sa tím Stanislava Kucharského o prvú porážku Šurianok?

Jarok po zostupe z „okresu“ vyradil v Campri Cupe Tesárske Mlyňany a jasne ovládol derby v Cabaji-Čápore. Vpredu mu je oporou tréner a top strelec v jednej osobe, vzadu ho istí gólman Lukáš Vlček. Cez víkend však pricestujú rozbehnuté Šurianky – partia okolo Mária Fábryho na jeseň ešte neprehrala ani raz.

Obaja hráči vás pozývajú na stretnutie, ktoré má úvodný výkop v nedeľu o 16:00.

Vlček: Náš káder vystužili aj navrátilci

Ako sa vám podarilo vyhrať derby s Cabajom-Čáporom presvedčivo 5:1?

Tohto zápasu som sa nezúčastnil, keďže som bol na dovolenke, ale podarilo sa nám udržať dobrú partiu po nevydarenej sezóne v 7. lige, čo bolo základným kľúčom pre úspech. Jednoducho sme mužstvo dvoch tvárí, kde keď to ide, tak to ide a keď nie, dostaneme gól aj z ničoho. Ale určite musím vyzdvihnúť hrajúceho trénera a kapitána Stana Kucharského, nášho Mbappeho. V minulej sezóne prišiel do mužstva, ktoré nebolo v najlepšom stave a snaží sa ho s chalanmi opäť naštartovať svojou disciplínou a odhodlanosťou. Prišli aj nejaké super posily, tak verím, že to nejako zapadne a budeme pokračovať v dobrých výsledkoch, aby sme prilákali na futbal opäť viac ľudí.

Čo vás stálo vedenie v Svätoplukove, keď súper otáčal ešte do polčasu?

Bol to zápas rozdielnych polčasov. Začali sme veľmi dobre, 20 minút sme súperovi skoro nedali loptu až na pár náznakov šancí. Ujali sme sa vedenia krásnym gólom Lukáša Tirpáka z priameho kopu, potom prišlo menšie zaváhanie, ktoré naštartovalo domácich, my sme tento zápas psychicky nezvládli. V druhom polčase sme sa snažili nepriaznivý stav otočiť, ale jednoducho nám nevychádzalo nič a súper zaslúžene vyhral.

Čaká vás anglický týždeň – v piatok sa v pohárovom stretnutí predstavíte na ihrisku Rišňoviec. Bude Íreg  pred náročným dvojzápasom v plnej sile?

Dovolenkové termíny sa pomaly končia, tak pevne verím, že by sme konečne mohli prísť všetci v plnej sile, aj keď nás čakajú dva náročné zápasy v priebehu pár dní.

Na jeseň platí, že ak Šurianky strelia prvý gól zápasu, neprehrajú. Čo by mohlo platiť na súpera, ktorý zatiaľ bodoval v každom kole?

So Šuriankami to vždy bývali vždy gólové hody a pevne verím, že to tak bude aj teraz, ale so šťastnejším koncom pre nás. Hostia majú ustálený káder, takže sa určite budeme snažiť ten prvý gól streliť my. Tiež sa treba poučiť z predošlých zápasov a ubrániť to vzadu bez zaváhaní.

Íreg si po návrate do VIII. ligy nepočína zle, v štyroch kolách zvíťazil dvakrát a postup slávil aj v Campri Cupe. Ako sa vám podarilo udržať pohromade káder, ktorý vystriedal dvojciferný počet hráčov?

Ako som spomínal vyššie, udržala sa dobrá partia na čele s hrajúcim trénerom, ktorý aj napriek vypadnutiu v mužstve ostal. Prišlo aj niekoľko posíl a navrátilcov.

Fábry: Konečne budeme takmer v plnej sile

V novej sezóne ste zatiaľ neprehrali, čomu vďačíte za skvelý úvod sezóny?

Po jednom prípravnom zápase a malej tréningovej dávke by sme ho pred sezónou vôbec nečakali. Obmenil sa káder a nikdy sme nehrali v plnom zložení. Rozdelil by som to na dva hlavné faktory. Prvým je silná motivácia od Maťa Kiliana, ktorý nás v predsezónnych prognózach MY novín tipoval na posledné miesto v tabuľke. Zatiaľ sme hrali so súpermi nášho rangu, bojovnosťou a silou vôle sme tie zápasy zvládli. Minulú sezónu sme práve so súpermi našej úrovne body postrácali, čo sa nakoniec ukázalo v tabuľke. Uvidíme, čo prinesie najbližší zápas. Po prvýkrát by sme mali byť kompletní, až na zraneného Daniela Kováčika.

Čo vás stálo vedenie v remízovom stretnutí na pôde Golianova?

V zápase s Golianovom sme neboli v plnom zložení, sám som nehral. Čo som počul, tak ani domáci neboli kompletní. Z počutia viem, že v prvom polčase sme nepremenili viacero šancí, nastrelili sme tyčku a domáci dali gól z ofsajdu v druhom polčase. VAR bol ale neľútostný. Bodu som sa veľmi tešil, pretože sme za dve kolá získali štyri body do tabuľky pravdy.

Čo vám pomohlo vyhrať náročný duel so Svätoplukovom?

So Svätoplukovom sú zápasy vždy špecifické, či už u nich doma na krátkom ihrisku, kde sme dostávali priveľa gólov. Tri-štyri sme dokázali vždy dať, ale aj tak sme prehrali. Doma sa nám ich darí ubrániť viacero sezón po sebe a zápasy sú viac vyrovnanejšie a tesnejšie (2:1, 2:0, 3:1, 2:2 v posledných domácich stretnutiach). V závere zápasu sme nasadili agilného Michala Klepanca, ktorý po peknej kolmici od kapitána Faba išiel sám na bránku a dal gól.

Ako sa vám vpredu podarilo nahradiť kanoniera Martina Búcoru ml., ktorý už oblieka dres AC Nitra?

Zatiaľ sa nám to darí vďaka jeho otcovi Martinovi Búcorovi staršiemu, strelecké kopačky obul aj hráč číslom 5, šuriansky Jude Bellingham Kristián Krasňanský. Zmenili sme rozostavenie a hráme viac-menej všetci. V minulej sezónu sme všetci spoliehali na Búcoru mladšieho a každou loptou sme ho hľadali. To prinieslo veľa gólov v sieti súpera, ale nepozornosťou obrany sme aj často inkasovali a lacno strácali body. Po roku sa vrátil zranený Matej Jánošík, naďalej laboruje Daniel Kováčik, na góly však máme ďalších hráčov, ktorí, dúfam, svoju snahu pretavia do úspechu a dobrého postavenia v tabuľke.

Jarok zatiaľ vyhral i prehral polovicu stretnutí, ako ustrážiť top strelca Kucharského, ktorý Cabaju-Čáporu nadelil päť gólov?

Každý zápas v tejto súťaži je iný a záleží na tom, kto príde. Pozeral som sa na zostavu Cabaja proti Jarku, zdala sa mi iná, viacerí hráči mu chýbali. Proti nám Cabaj hral dosť dobre aj v oslabení a môžem povedať, že prehral nezaslúžene. Ale aj taký je futbal. Stanislava Kucharského poznáme, hrával aj u nás. Pamätám si, že v našom drese dal maximálne 1-2 góly, tak dúfam, že tá bilancia mu zostane, keď uvidí staré známe tváre (smiech). Ale ako som vravel v úvode, po prvýkrát budeme takmer kompletní, môžeme striedať a podať čo najlepší možný výkon. Sú tam ale ďalší hráči, ktorých poznám a treba si na nich dať pozor, spomeniem Labudu či Kociana. Nezáleží nám na umiestnení, ale vždy budeme prví (smiech).

Autor: Peter Popelka.
Foto: Miroslav Slávik, Marián Bazala.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close