Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Pohárový kráľ prichádza do Žitavian. Vychytá ho bývalý druholigista?

Oba tímy na jeseň zatiaľ zvíťazili trikrát.

AC Nitra v dohrávke úvodného kola utrpel historicky prvú ligovú porážku. Najtesnejším rozdielom ho predčil Veľký Cetín, ktorému tím spod Zobora neúspešne čelil aj vo finále Campri Cupu. „Hertha“ jednoznačne patrí k top triu favoritov na titul, v Rišňovciach však ľahla rozdielom triedy (0:3) a v pohári ju senzačne vyradili Čechynce (0:2). Len o bod za vicemajstrom v tabuľke zaostávajú Žitavany, ktorým sa zatiaľ darí nahradiť strelcov Borčina s Bachanom. Práve Iskra v nedeľu o 15:00 vyzve vicemajstra súťaže.

Na súboj kola Žitavany – V. Cetín pozýva aj domáci gólman Ondrej Sakar a obranca hostí Gabriel Szöke.

Sakar: Hostia budú favoritom

V úvodných piatich kolách ste vychytali tri nuly, ako hodnotíte vstup do nového ročníka?

Vstup do nového ročníka nie je zlý, 3 čisté kontá a 9 bodov z prvých piatich zápasov určite tešia, ale je to zásluha celého mužstva. Je stále na čom pracovať. Prišlo veľa nových hráčov, vrátane mňa, potrebujeme čas, aby sme sa viac spoznali.

Tušíte, akou hrou sa bude prezentovať Veľký Cetín – vicemajster súťaže a pohárový šampión, ktorý na Iskru pricestuje v nedeľu?

Veľký Cetín má kvalitné mužstvo, bude favorit. Čakáme náročný zápas.

Čím vás prevýšil líder z Výčap-Opatoviec, ktorý doma zvíťazil 2:0?

V prvom polčase sme nehrali dobre. Súper nás zatlačil, vypracoval si niekoľko gólových šancí, napriek tomu sme si verili a chceli sme zo stretnutia vyťažiť aspoň bod. Žiaľ, druhý inkasovaný gól a červená karta Mareka Kollára pochovali naše šance.

Ste jednou z nových tvárí v radoch Žitavian – čo vás v lete presvedčilo, aby ste posilnili ich rady?

Priateľka (smiech). Ale nie, tých dôvodov je viac, hlavnou príčinou bolo dochádzanie, cesty ma už unavovali. Ďalším faktorom bol priateľský prístup hráčov a vedenia. So klubom som bol v kontakte cca rok. V zime som odchytal nejaký ten polčas v prípravných zápasoch a sem-tam som prišiel aj na tréning. Do Žitavian som sa tešil a zatiaľ som maximálne spokojný.

Ako sa tímu podarilo nahradiť vpredu strelcov Borčina s Bachanom?

Vpredu máme skúseného Karola Pavelku, ktorého dopĺňajú mladí rýchlici z dorastu.

Szöke: Ideme si po tri body

Čo vám pomohlo zdolať o triedu Jelenec (4:1), ktorý vám z hry gól nedal?

Aj keď sme za sebou mali neúspešný týždeň, kvalita mužstva sa nestratila. Každý sme si museli vstúpiť do svedomia a nič iné než víťazstvo neprichádzalo do úvahy.

Čo vás stálo triumf u nováčika z Vinodolu (2:2), keď ste dva góly obdržali v záverečnej desaťminútovke?

Počas hry sme mali príležitosť pridať ďalšie góly, no nepodarilo sa. Na konci sme dohrávali desiati kvôli zraneniu. Nechali sme sa rozhodiť a inkasovali sme po nedôraznom bránení.

Ako sa Čechynciam podarilo vyradiť vás z Campri Cupu?

Bol to jeden z našich najslabších výkonov jesene. Treba však uznať kvalitu súpera, bol organizovaný a hlavne viac chcel a bojoval než my. Inkasovali sme po hrúbke v obrane. Snažili sme sa dať kontaktný gól, no nepodarilo sa, hoci sme mali niekoľko príležitostí. Na konci sme už hrali vabank a vtedy sme inkasovali druhýkrát.

Váš tradičný súper zo Žitavian s vami obvykle hrá vyrovnanú partiu, ako si poradiť so súperom, ktorý v piatich kolách udržal tri čisté kontá?

Žitavany majú dobre organizované, behavé mužstvo. Kľúčom bude ustrážiť si to vzadu a nejaký gól dáme určite. Sústredíme sa už iba na ligu, niektorí chalani sa vrátia z dovolenky, ideme si po tri body.

Čo bolo kľúčom ku prvej ligovej porážke AC Nitra? Poučili ste sa aj z remízového finále Campri Cupu?

Vo finále Campri Cupu sme hrali výborne, avšak boli tam chybičky. Na ligové kolo sme boli odhodlaní poraziť AC a potvrdiť finálový výsledok, čo sme zvládli perfektne, veď súper ani nemal poriadne šance. Aj keď je ešte jeseň dlhá, bol to zápas sezóny a z našej strany top výkon.

Autor: Peter Popelka.
Foto: Archív O. Sakara; M. Slávik.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close