Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Čakajovce zažijú špeciálne derby. Tréner hostí vyzve bývalý klub i spoluhráča z druhej ligy

Oba celky na jeseň zvíťazili päťkrát.

Patrik Andrášik Čakajovciam pred piatimi rokmi pomohol do „okresu“ ako hrajúci tréner. V nedeľu však bude z lavičky veliť súperovi z Výčap-Opatoviec, ktorý je zatiaľ jediným nezdolaným tímom súťaže. „Sovy“ doma chcú potvrdiť solídnu formu, ich zadným radom vládne Andrášikov parťák z močenského Eldusu Radovan Paľo, ktorý na jar posilnil tím svojho brata Jozefa.

Čakajovce hostia Výčapy v nedeľu od 15:30, pred zápasom sme sa rozprávali s domácou posilou Richardom Bačíkom a staronovou tvárou hostí Marekom Krajancom.

Bačík: Derby favorita nemá

Posledné tri kolá ste vyhrali o gól, vždy po inom výsledku. Čo vám pomohlo ku tesným víťazstvám?
Bojovnosť , srdiečko a koncentrácia. Naopak nás mrzia nepremenené šance, ktorými by sme si tie víťazstvá uľahčili a nebojovali o výsledok až do konca.

V kariére ste pôsobili najmä v Leviciach a okolí, čo vás v lete presvedčilo, aby ste to prišli skúsiť v nitrianskej súťaži?
Dôvod je jednoduchý, presťahovanie sa do Nitry k priateľke a teraz už snúbenici (úsmev).

Čo vás stálo body v Janíkovciach, kde ste takmer celý prvý polčas viedli?
Kondične sme v druhom polčase odpadli. Dva zápasy za tri dni v rovnakej zostave sú fyzicky dosť náročné, súper nás po zmene strán prevalcoval.

Výčapy-Opatovce majú na konte päť triumfov podobne ako vy. Čo by mohlo platiť na jediný nezdolaný celok VII. ligy?
V derby nie je favoritom nik, bude to vypätý a náročný zápas. Keď budeme hrať tímovo a koncentrovať sa po celých 90 minút, verím, že budeme úspešní.

Aktuálne strácate tri body na lídra, aké sú vaše tabuľkové ambície v tejto sezóne?
Baviť sa futbalom a hrať o vrchné priečky tabuľky.

Krajanec: Pokúsime sa využiť každú šancu

Ako sa vám podarilo zvíťaziť nad Janíkovcami, ktoré dovtedy neprehrali ani raz?
Vedeli sme, že nás nečaká ľahký zápas, čo sa aj potvrdilo. Chceli sme streliť rýchly gól a potom kontrolovať hru. Myslím, že sme na to mali aj dostatok šancí, žiaľ, nepodarilo sa nám ich premeniť. Na konci zápasu sme našťastie skórovali a zaslúžene vyhrali.

S Výčapmi ste v minulosti hrávali aj krajskú súťaž, láka vás prípadný návrat do dnešnej VI. ligy?
Zatiaľ sa vôbec nepozeráme na 6. ligu, ideme od zápasu k zápasu. Samozrejme v každom chceme vyhrať a uvidíme na konci sezóny, na aké umiestnenie nám to bude stačiť.

Prečo ste sa v lete rozhodli pre návrat z Chrenovej, kde ste za päť sezón stihli vyše 80 súťažných gólov?
Na Chrenovú mám veľmi pekné spomienky, za čo som všetkým vďačný. Po rokoch som sa rozhodol pre zmenu pôsobiska, zavážil aj môj dobrý vzťah s funkcionármi z Výčap, kde som predtým niekoľko rokov pôsobil.

Ste jediným nezdolaným tímom súťaže, čomu vďačíte za parádnu štatistiku?
Myslím si, že máme veľmi dobre poskladané mužstvo v kombinácii mladých chalanov so skúsenejšími hráčmi na čele s trénerom Andrášikom. Zatiaľ sa nám herne aj výsledkovo darí a dúfam, že to tak zostane po celý zvyšok sezóny.

Vášho najbližšieho súpera z Čakajoviec dobre poznáte, čím Sovy najviac hrozili v predošlých stretnutiach?
Čakajovce sú stabilný účastník súťaže. Ich hráči sú na seba zvyknutí, nakoľko spolu hrajú už dlhšiu dobu. Budeme si musieť dať pozor hlavne na ich protiútoky a my sa pokúsime využiť každú našu šancu.

Autor: Peter Popelka.
Foto: ŠKND, Miroslav Slávik.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close