Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Janíkovce bodovali v polovici stretnutí. Na duel proti „sovám“ pozývajú dve posily

Čakajovce v šestnástich kolách nazbierali o výhru menej než v celej minulej sezóne.

Čakajovce vyhrali štyri z posledných piatich kôl a na druhé Výčapy-Opatovce strácajú päť bodov. Víťazná bola aj ich premiéra v jarnej časti sezóny, uspeli v Rumanovej. Janíkovce, nedeľný súper OFK, naposledy padli najtesnejším rozdielom v Mojmírovciach.

V nedeľu 17. marca od 15:00 budú chcieť napraviť zaváhanie a potvrdiť formu z Nitrianskej zimnej ligy. Na súboj Čakajovce – Janíkovce pozývajú zimné posily, domáci Dávid Michalík a hosť Patrik Lábský.

Michalík: Tréningový proces je na vysokej úrovni

Čo vás z Veľkých Uheriec, piatoligového klubu, priviedlo do Čakajoviec?

Už dlhšie som premýšľal o odchode z Veľkých Uheriec, hlavným dôvodom bola takmer hodinová vzdialenosť z Nitry. Pokiaľ som chcel absolvovať všetky tri tréningy a zápas, časovo to bolo veľmi náročné. Bol som si vyskúšať zimnú prípravu v Čakajovciach a v Janíkovciach. V Čakajovciach ma presvedčil hlavne herný štýl, kvalita a samotný tréningový proces, ktorý je podľa mňa na dosť vysokej úrovni. Samozrejme, nemôžem zabudnúť ani na partiu, ktorá je na tejto futbalovej úrovni veľmi dôležitá.

Ako hodnotíte zimnú prípravu v novom pôsobisku?

Myslím si, že v každom priateľskom zápase, ktoré sme absolvovali aj s tímami z vyššej súťaže, sme boli vždy lepšie a futbalovejšie mužstvo. Najviac nám vyhovovali umelé ihriská, kde sme vedeli hrať pekný kombinačný futbal. Taktiež sme absolvovali sústredenie v rekreačnej oblasti Duchonka, ktoré nám určíte zocelilo partiu. Ak sa nevyskytnú žiadne zranenia a nezmyselné karty, máme na to, aby sme bojovali o tie najvyššie priečky.

Čo vám pomohlo vyhrať úvodný duel jari, v ktorom ste si poradili s Rumanovou?

Od začiatku zápasu sme boli lepším mužstvom, vypracovali sme si viacero gólových šancí. Trochu sme trpeli na terén, ktorý nebol úplne ideálny, takže sme možno neukázali najkrajší futbal. Každý jeden hráč však ukázal svoje kvality a vyhrali sme zaslúžene.

Najbližšie vás čaká nevyspytateľný tím Janíkoviec, ktorý bral striebro v Nitrianskej zimnej lige, no posledné tri kolá VII. ligy prehral. Na čo sa váš tím bude spoliehať cez víkend?

Budeme hrať na domácej pôde, čo je vždy výhodou. Aj naše domáce ihrisko je dobre pripravené, takže ak nás nejakým spôsobom veľmi neprekvapí počasie a ukážeme náš kombinačný herný futbal, tak si myslím, že Janíkovce budú mať s nami problém. Samozrejme nemôžeme žiadne mužstvo podceniť, aj v mužstve Janíkoviec, ktoré veľmi dobre poznám, sa nachádzajú viacerí šikovní hráči, na ktorých si musíme dať pozor.

Ktorá pozícia vám v zápasoch vyhovuje najviac? Kde sa cítite byť najplatnejší pre svoj tím?

Momentálne hrám ľavého záložníka, myslím si, že som prínosom pre mužstvo po technickej aj rýchlostnej stránke. Viac mi vyhovuje post defenzívneho stredného záložníka, ale na tomto poste je momentálne viacero hráčov. Mojou výhodou je, že viem zahrať na viacerých postoch. Tam, kde ma tréner postaví, sa vždy snažím podať čo najlepší výkon, aby som bol prínosom pre mužstvo.

P. Lábský: Máme na prvú päťku

Nedávno ste posilnili Janíkovce, s ktorými ste brali striebro v Nitrianskej zimnej lige. Ako hodnotíte priebeh súťaže a zimnej prípravy?

Zimná príprava z môjho pohľadu dopadla veľmi dobre, mužstvo hralo každý zápas zodpovedne a ukázalo svoju aktuálnu silu.

Čo vás do Janíkoviec priviedlo z Rastislavíc, kde ste hrali ešte na jeseň?

Môj brat Tomáš komunikoval s Rišom Bujnom a špekulovali o návrate, Rišo oslovil aj mňa. S bratom sme sa zhodli, že to ideme skúsiť a zatiaľ je to dobrý ťah.

Čo vám chýbalo k bodovému zisku na pôde Mojmíroviec, ktoré vás na úvod jari zdolali najtesnejším rozdielom?

Na zápas proti Mojmírovciam nastúpilo úplne iné mužstvo ako v príprave. Nemám ani veľmi chuť vracať sa k tomu zápasu, prehrali sme si ho sami.

Čo čakať od Čakajoviec, vášho najbližšieho súpera? Poznáte herný štýl „sov“?

Čakajovce nepoznám, počul som, že majú veľmi kvalitné mužstvo. Tešil som sa na tento zápas, ale, bohužiaľ, nebudem môcť nastúpiť.

Na čom môžu Janíkovce herne stavať v druhej polovici sezóny?

Janíkovce majú veľmi silnú obranu, v bráne skúseného brankára a v útoku mňa (smiech). Ideme bojovať, máme na to skončiť v prvej päťke tabuľky.

Autor: Peter Popelka.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close