Jesenní majstriNovinky

Vlčanom robia radosť starší žiaci, po jeseni sú prví

V trojtisícovej obci za Šaľou v lete zomrel mužský futbal, tunajší fanúšikovia sa tak môžu tešiť aspoň z napredujúcej mládeže.

Vo Vlčanoch je mužstvo dorastencov, starších žiakov a tiež tím mladších žiakov, od leta pravdepodobne pribudne aj benjamínka. Zatiaľ najlepšiu polsezónu prežili starší žiaci, ktorí na jeseň získali 27 z 30 možných bodov, o výbornej fazóne mladíkov sme sa porozprávali s ich trénerom Eugenom Takácsom.

Ako hodnotíte jesennú časť sezóny?
„Dobre, na túto súťaž máme kvalitné mužstvo, vyhrali sme deväť z desiatich zápasov, prehrali len v Močenku. Celkovo som určite spokojný. Vyhrali sme ťažké zápasy s Nededom, Cabajom-Čáporom a Mojmírovcami, posledný menovaný mančaft bude podľa mňa na jar ťažký súper.“

Ktorí hráči sú oporami tímu?
„Určite náš najlepší strelec Dávid Kalmár. Futbal začal hrávať až cez leto a hneď vo svojej prvej sezóne strelil na jeseň 20 gólov. Má štrnásť rokov a po sezóne teda v žiakoch končí, v momentálnom ročníku určite nie je v súťaži rovnako dobrý útočník. Dávid je veľmi dobrý hráč, skvele rýchlostne vybavený a ťažko udržateľný. Okrem Kalmára sú oporami tímu aj Csaba Bosák, Marián Bachorec, v obrane Ákos Bencz a v bráne Bálint Ember. Ale môžem pokojne vyzdvihnúť aj celé mužstvo, kolektív je naozaj dobrý, bežne je na tréningu cez pätnásť hráčov.“

Aký je váš názor na úroveň súťaže?
„Prvých štyri či päť mužstiev je celkom kvalitných, ostatné už príliš nie.“

Je vašim cieľom postúpiť do III. ligy? Pravda, to by ste museli postaviť „dvojičky“, teda tím starších aj mladších žiakov, no vo Vlčanoch je zdá sa detí dosť…
„Sedem hráčov vekovo vychádza zo žiackej kategórie, no aj tak by sme si vedeli predstaviť účinkovanie v tretej lige. Faktom je, že desať našich odchovancov hrá aktuálne v mládežníckych tímoch Dusla Šaľa. Vo Vlčanoch máme dobré podmienky, nič nám nechýba k našej práci, cez zimu dokonca trénujeme v hale.

O titul jesenný majster A-skupiny IV. žiackej ligy sa pre TJ Vlčany zaslúžili títo hráči: Brankár Bálint Ember, obrancovia Dominik Brnula, Adrián Horváth, Ákos Telekes, Ákos Bencz a Marek Hulík, stredopoliari Ladislav Domonkoš, Adrián Ács, Marek Brezanský, Imrich Balogh, Matúš Tetliak, Marián Bachorec, Csaba Bosák, Kristián Brnula a Gergö Szarka, útočníci Dávid Kalmár a Tomáš Bujko.

Na titulnej snímke mužstvo starších žiakov Vlčian na nedeľnom turnaji FK Močenok Cup U15. Úplne vpravo tréner Eugen Takács.

Podobné články

Back to top button
Close