Novinky

Gregora dal gól Manchestru United, teraz ťahá Tím rozhodcov

Naša rozhodcovská „repre“ chce zlatý hetrik, ruku k dielu priloží aj osemnásťročný Velčičan.

Na Vianočnom turnaji si na seba cenný dres Tímu rozhodcov ObFZ Nitra obliekol prvýkrát a hoci nedal ani gól, na palubovke ho bolo cítiť – rýchlosťou a technikou ničil rady súperov, stíhal sa aj vrátiť. Tréner Mário Bleho má o jedného spoľahlivého bojovníka viac –  predstavujeme vám Andreja Gregoru.

Žiaril. Aj bez gólu
Arbitri z našej oblasti v príprave na blížiaci sa rozhodcovský turnaj o Pohár predsedu ZsFZ (14. 1.) nič nepodceňujú, od septembra pravidelne trénujú v hale Olympia, kvalitnou previerkou bol pre nich aj Vianočný turnaj, najväčšie podujatie svojho druhu na Slovensku. V 5-člennej kvalifikačnej skupine skončili druhí, prehrali len s postupujúcou Chrenovou. „Sme vďační, že sme sa mohli zúčastniť Vianočného turnaja, bol pre nás vynikajúcou prípravou na rozhodcovský turnaj. Vyhrali sme tri zápasy, ukázali sa v dobrom svetle, s favoritom z Chrenovej sme prehrali len kvôli zbytočnému gólu,“ konštatuje Andrej Gregora, jeden z najsvetlejších zjavov druhého hracieho dňa. Debutant sa ofenzívnych úloh v prvej štvorke vedľa ťahúňa Mareka Pecha nezľakol, lietal po bojisku, všade bol načas, rozumel si aj s loptou. Chýbalo len korenie. „Samozrejme, nebol som nadšený, že som nedal ani gól, najväčšie šance som mal proti Chrenovej,“ vraví starší dorastenec FC ViOn.

fotodoclanku
Číhajúci Andrej Gregora.

Pískanie ho chytilo
Gregora každý víkend vedie minimálne dva zápasy, vídavajú ho hlavne diváci v C-skupine VII. ligy a dorasteneckých súťažiach. Zatiaľ behá po čiare. „Pískanie ma chytilo, už sa teším, kedy budem hlavným rozhodcom v zápase mužov,“ motivovane prezradil.
Tretiak na Gymnáziu Janka Kráľa v Zlatých Moravciach si našiel cestu k náročnému remeslu v lete. „Pískam len jednu polsezónu, no za tú krátku dobu som zmenil prístup v zápasoch aj ako hráč, určite som menej roztržitý, pretože viem, aké to majú rozhodcovia náročné,“ vykladá nám veľkú futbalovú pravdu.

kolaz2
V rozhodcovskom drese. Zdroj: ag

Skolil aj United
Šikovný útočník začínal na ViOne, dvakrát sa nakrátko vrátil do rodných Velčíc, až si ho všimla Dunajská Streda. Na Žitný ostrov putoval v lete 2015. „Nezabudnuteľná, zaujímavá, ale hlavne veľmi náročná kapitola môjho života. V meste som strávil rok, prevládajú zlé dojmy, aj to je dôvod, prečo som dnes opäť hráčom ViOnu,“ úprimne povedal.
Andrej len v októbri oslávil plnoletosť, ale už rozhodne má na čo spomínať. Práve k DAC-u sa viaže najvýraznejší míľnik jeho doterajšej kariéry – v októbri 2015 boli starší dorastenci Manchestru United (tím U18) na sústredení v Poprade, v tunajšom Národnom tréningovom centre vyzvali v rámci prípravy Dunajskú Stredu. Pred 1359 divákmi sa tešili „žlto-modrí“, tri body a veľkú prestíž v 80. minúte poisťoval Andrej Gregora (3:1)! „Bol to skvelý výsledok, úžasný zážitok, nádherný pocit. Mrzelo ma len to, že zápas nemohli naživo vidieť moji rodičia,“ dodal na záver rozumný chlapčisko.

kolaz3
Frustrovaní dorastenci ManU, tešiaci sa Gregora. Zdroj: FB FC DAC.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close