Kaposvár TournamentNovinkyVýbery

Tréneri sa prvýkrát stretli. Začala príprava na Kaposvár

Štvrtkový podvečer v reštaurácii Podzámska Viecha pri štadióne FC Nitra patril futbalu, kopali sa tu základy pre výjazd mládežníkov do Kaposváru.

Včera sme informovali, že päť mládežníckych výberov Oblastného futbalového zväzu v Nitre si to po premiére v Poľsku namieri tentoraz do Maďarska. Všetko nasvedčuje tomu, že IntersportYouth Football Festival (IYFF) je ešte lepší než lanský Wroclaw Trophy, ide totiž o najväčší medzinárodný futbalový turnaj v strednej Európe. Bežne na ňom hrá viac než dvesto mužstiev, na jeho tohtoročnú edíciu sa už dokonca prihlásili aj tímy z Afriky, Ázie a Južnej Ameriky!

Do Kaposváru (277 km a 4 hodiny autom od Nitry) odchádzame takmer presne o dva mesiace a smelo môžeme povedať, že práve dnes sme začali s prípravou.

Na stretnutí v obľúbenej reštaurácii Podzámska Viecha, v kultúrnom prostredí na úpätí bájneho Nitrianskeho hradu a len zopár krokov od areálu FC Nitra, sa zišlo osem výberových trénerov z kategórii U19 (Jozef Brath, Peter Zabák), U17 (Peter Drahoš, Ján Schroner), AGM U15 (Jozef Oroszi, Vladimír Viola), TUKO U11 (Ján Núdzny, Roman Hromádka), pre tréningové a rodinné povinnosti sa ospravedlnili len sa koučovia NKS U13 Martin Slovák a Peter Dobiaš. Dôležitosť stretnutia umocnili svojou prítomnosťou predseda ObFZ Štefan Korman a partner ObFZ Norbert Varga z Kolíňan, ktorý zastrešuje rovnako ako pred rokom výber prípravkárov.

fotokaposvar
Dnešná zostava – úplne hore zľava Peter Drahoš, Jozef Oroszi, Ján Núdzny a Štefan Korman, pod nimi Jozef Brath, Norbert Varga, Roman Hromádka, Peter Zabák a dole Michal Ďurček (fyzioterapeut výpravy ObFZ Nitra), Martin Kilian mladší (redaktor obfz.sk), Vladimír Viola a Ján Schroner.

Počas viac ako dvojhodinovej diskusie sa hovorilo o rozplánovaní a detailoch našej takmer 100-člennej výpravy, zabezpečiť je totiž potrebné dopravu, stravu počas celého týždňa, ubytovanie, jednotné oblečenie, ba aj program pre našich futbalistov vo voľnom čase – v sumáre sa ale všetci zhodli, sme o rok skúsenejší, muchy z Vroclavu máme vychytané. Vieme, do čoho ideme. „Dali sme sa na boj, ideme do toho. Tréneri majú čo robiť, aby poskladali čo najlepšie výbery, nezávidím im, kvalitu hlásia aj ponúknu viaceré kluby. My všetci okolo nich zase musíme dať dokopy všetko tak, aby našim chlapcom v Maďarsku nič nechýbalo. Teším sa, že viacerí partneri spred roka vo Vroclave nám zostali verní, na ďalších musíme pracovať, času máme stále relatívne dosť,“ zhrnul závery z prvej spoločnej debaty predseda ObFZ v Nitre Štefan Korman.„S deťmi robíme aj v Kolíňanoch, nie je to ľahké, ale stále ich máme na ihrisku viac a viac, len keby sa našlo viac obetavcov aj z radov rodičov, ktorí by si na svojich malých futbalistov dokázali nájsť čas. Turnaj vo Vroclave pred rokom bol veľkou neznámou, pomohli sme ale, a keďže reakcie boli len pozitívne, ideme do toho aj teraz. Do Poľska som chcel ísť povzbudiť náš výber tiež, pracovné povinnosti mi to vtedy nedovolili, ale teraz si to už ujsť určite nenechám,“ zastrájal sa Norbert Varga, ktorého spoločnosť TUKO je generálnym partnerom výberu ObFZ Nitra U11.

Kedy teda budú známe širšie nominácie? Kedy začne päť výberov s tréningami? Všetko sa včas dozviete, tréneri začnú počas víkendu žeraviť svoje mobily, prvá várka informácií bude k dispozícii už v utorok v MY Nitrianskych novinách.

vnutri
Vnútri sa kuli prvé nominačné pikle.

Podobné články

Back to top button
Close