Novinky

Rumanová má na Nitru posily z Alekšiniec či Veľkého Zálužia

V piatok neobedujte, brucho šetrite na večeru, v Rumanovej sú kačacie hody. Na predbiehanie však bude treba široké ramená, Nitru bude totiž chcieť vidieť každý.

V ligových mestách si už na Nitru zvykli, ale ak príde na dedinu, o futbalový sviatok je postarané. Keď na konci augusta hrala priateľák v Žitavanoch, bavilo sa 737 divákov.

Cez druhý októbrový víkend je repre pauza a Galádovci majú pred sebou ďalšiu etapu Tour de oblasť. V piatok si idú schuti zahrať do Rumanovej. „Je to veľká udalosť, Nitra u nás nikdy nehrala, ide sa prepisovať história. S predsedom Jarom Šedovičom sme včera roznášali a lepili plagáty, ľudia sa strojili, že prídu. Tešíme sa,“ nalaďuje sa Peter Varga, manažér Rumanovej.

Trnovec nad Váhom, Hájske, Horná Kráľová, Močenok, Jarok, Lužianky, Zbehy, Alekšince, Rišňovce, Báb, Zemianske Sady, Pusté Sady. Na piatkový mač sa nepozýva len v Rumanovej, rozhlasáci sa idú vykričať aj v ďalších dvanástich obciach! „Na futbal k nám chodia aj ľudia zo širokého okolia a tento zápas je rovnako pre nich ako pre nás. Rozhlasy v okolitých dedinách sa riešili so starostami, na starosť si to zobral ten náš. Budeme radi za každého diváka, keď príde päťsto, zavládne maximálna spokojnosť. A ak sa ich natlačí viac, budeme lietať v oblakoch,“ odhaduje Varga. Divácky rekord v Rumanovej je zatiaľ 480 plus psovodi. V tradičnom derby s Veľkým Zálužím sa vtedy bojovalo o postup, proti vrelým vášňam boli rôzne opatrenia. Honosná cifra je päť rokov neprekonaná. Žeby len do piatka?

Veľké rumanovské ryby - predseda Jaroslav Šedovič, starosta Jozef Jankovič a manažér Peter Varga.
Veľké rumanovské ryby – predseda Jaroslav Šedovič, starosta Jozef Jankovič a manažér Peter Varga.

Na štadióne v Rumanovej už bola veľká brigáda, maľovalo sa zábradlie, skrášľovala sa tribúna, upratujú sa chodby, vymetajú pavučinky. „Chceme, aby bolo všetko nachystané na úrovni. V kulturáka bude hostina pre stodvadsať ľudí, dobre sa navečerajú naši i nitrianski futbalisti, funkcionári, vzácni hostia, pozvanie prijali aj pán primátor Jozef Dvonč a pán župan Milan Belica. Máme nachystaných tristo lokší s kačacou pečienkou a stopäťdesiat takých kačacích stehien, že to dá jednému zabrať, aby si s tým poradil. Piť sa bude dobrý burčiačik, okrem iného sa môžu diváci tešiť aj na cigánsku a super pivo,“ maškrtne sa usmieva.

Kultúrny dom v Rumanovej je už dva roky domovom GOAL TRAVEL Jedenástky roka ObFZ Nitra, v piatok v ňom zo seba vydá všetko 120 hostí.
Kultúrny dom v Rumanovej je už dva roky domovom GOAL TRAVEL Jedenástky roka ObFZ Nitra, v piatok v ňom zo seba vydá všetko 120 hostí. FOTO: Miroslav Slávik.

Pre hosťa všetko. Rumanovčania sa v piatok zachovajú ako praví hoteliéri. Nitre uvoľnia svoju veľkú komfortnú kabínu a domov si zriadia v menšej bočnej. Ale s dresmi to už na takú ústretovosť nevyzerá… „Radi by sme hrali v našich tradičných modro-bielych dresov, dúfame, že Nitra príde v tých jej žlto-zelených. Ale keď to nevyjde, svet nespadne, budeme mať poruke aj fialové,“ urehotáva sa Varga.

Rumanová naposledy pukla v Rišňovciach, fanúšikov si bude chcieť udobriť v piatok s Nitrou a v nedeľu s Dolnými Obdokovcami.
Rumanová naposledy pukla v Rišňovciach, fanúšikov si bude chcieť udobriť v piatok s Nitrou a v nedeľu s Dolnými Obdokovcami.

V rokoch minulých dala Nitra debakle Hornej Kráľovej a Lehote, naposledy v Žitavanoch trafila deviatku. Vyzerá to tak, že Rumanová o žiadnu kefu nestojí. „V prvom polčase nastúpi gro nášho kádra, v druhom to pomeníme, zahrajú si za nás aj Michal Andrášik a Anton Bábik z Veľkého Zálužia, Dávid Kamencay z Oponíc, Adam Behúl, Patrik Krivošík a Lukáš Trnka z Alekšiniec a chytať bude opora Cabaja-Čápora Roman Hromádka. Nitre sa darí, je tretia v tabuľke, nech si to chlapci proti nej užijú, veď je to pocta. Je dovolené prehrať, len nie vysoko,“ prezradil piatkové čachre-machre Varga. A chlapci majú na nástenke už aj odmeny za výhru. „Desať litrov vína na hlavu a nové teplákové súpravy,“  sa Varga.

Rumanovčan Anton Bábik takmer po roku opráši svoj rodný dres. Nesľúbi sa Rumanovej aj na dlhšie? Piatok bude na to dlhý...
Rumanovčan Anton Bábik takmer po roku opráši svoj rodný dres. Nesľúbi sa Rumanovej aj na dlhšie? Piatok bude na to dlhý…

Tak snáď Rumanovčania s vidinou tekutých prémií Nitranov nezvlečú z kože. K presnosti – vieme o tom, že minimálne po jednom pôjdu len ako v rukavičkách. Za Nitru totiž už mesiac hrá Jaroslav Machovec. „Jaro je rodák z našej dedinky, tešíme sa naňho, bude to pre nás všetkých veľa znamenať, dúfame, že nám odovzdá dres. Keď budeme mať štyridsať, čakáme ho v šatni medzi nami a Miloš Konopásek už riekol, že mu prenechá aj trénerské žezlo,“ pridal s humorom.

Keď koncom júna v Rumanovej hodnotili minulú šiestoligovú sezónu, na tréning s deťmi prišiel aj Jaroslav Machovec. Na svoju dedinku nezabúda, stavia tu dom.
Keď koncom júna v Rumanovej hodnotili minulú šiestoligovú sezónu, na tréning s deťmi prišiel aj Jaroslav Machovec. Na svoju dedinku nezabúda, stavia tu dom.

Pred rokom boli v Rumanovej na hody Ďuro a Djuro z Rádia Express, teraz príde Nitre. Latka je vysoko. „Stále si hovoríme, že tento rok si už na hody dáme pokoj a predsa to stále zdvíhame vyššie a vyššie. Uvidíme, kde je náš strop, nabudúce si možno zavoláme Bayern Mníchov,“ zakončil Peter Varga, vyhynutý druh srandistu, ktorý sa bude pozajtra starať, aby vám nič nechýbalo.

V piatok ideme na to. Rumanová – Nitra o 16.00 h!

Autor: Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close