Novinky

Nitra preráža nebo

Rozhodcovia ObFZ Nitra špičkovým futbalom na turnaji ZsFZ stvorili zlatý hetrik, potom im nové pravidlo zobralo deviatich hráčov. A vyhrali zase.

Najťažší futbalový chlebíček je v ObFZ Nitra radosť žuvať. O rozhodcov sa ako o oko v hlave stará Alenka Jančoková–Žáčiková, tých najlepších vždy po jari vyprevadí do piatej ligy. Aj tak počty arbitrov pre okresy Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce atakujú osemdesiatku a snívajú o stovke. Muži s píšťalkou a zástavkou si výborné meno dokresľujú v halovkách, turnaj západokraja vyhrali štyrikrát po sebe! „Toto bol najťažší triumf,“ odfúkol si Martin Jančok, vodca na ihrisku aj mimo neho a celá hala musela ohluchnúť, aký balvan mu spadol zo srdca. „Vedeli sme, že môžeme skončiť deviati i prví, chalanom som prízvukoval, že všetko je len v nás. Vyšlo to! V šatni sme vymýšľali stále nové hecovačky, na palubovke sme išli na doraz, bolo strašne cítiť, že držíme spolu,“ rozdával úsmevy asistent rozhodcu v III. lige.

V bráne si ďalšiu sošku vychytal Lukáš Pecek, aj hlavu do vyžíňača by strčili Peter Bányi a Jakub Hybský, duše pľuli Ján Lenický, Marko Turba a Róbert Berec, bajonet v ľavačke nosil Andrej Martiška, predal sa aj Markus Šinka. A keď mal Ladislav Kováč loptu, zapínali sa kamery – lobíky striedal s delovicami. „Vyhrali sme aj bez deviatich futbalistov z Vianočného turnaja, ukázali sa ďalší chalani, vyberáme zo širokej palety. Posledný zápas bol najťažší, oči som mal prilepené na časomiere, ale zvládli sme to a vstúpili do histórie, nikto ešte nevyhral turnaj štyrikrát. S Trnavou máme obrovskú, ale zdravú rivalitu, porazili sme ju v treťom finále po sebe, máme ďalšiu motiváciu, piate zlato chceme o rok pridať práve tam,“ rozvil dozorca hry a druhý naj strelec.

Súdržná partia to dotiahla k ďalšiemu zlatu.
Súdržná partia to dotiahla k ďalšiemu zlatu.

Zväzový kabinet sa len tak blyští, sekretár Vladimír Lyžičiar uložil rozhodcovský pohár medzi trofeje od výberov žiakov a dorastencov, sobota zapichla zlatonosnú halovú sezónu ObFZ Nitra. Hviezdičky z mládeže pôjdu v lete na veľký turnaj, uvidíte, kam, darček sa chystá aj pre rozhodcov. „Hovorí sa o výjazde do zahraničia, či to vyjde, či nie, naozaj ďakujeme nášmu predsedovi Števovi Kormanovi, ako sa o nás stará a sme radi, že sme mu to aspoň takto vrátili. S Alenkou máme malého Maťka, no títo chlapci sú naše ďalšie deti,“ vylial si srdce M. Jančok.

Bravó!

AUTOR: MY Nitrianske noviny – Martin Kilian ml.
FOTO: Miroslav Slávik.

Podobné články

Back to top button
Close