Novinky

El Lefantico: Mohli byť kolky…

VII. liga A, jedenásty proti trinástemu, červení verzus šedí, no to je „šumafuk“. Dolné Lefantovce prišli po skoro štyroch rokoch do Horných a to bol leitmotív minulej nedele, asi aj celej jari. Podaniu rúk sa nevyhol nik, potriasli si i starostovia Jazvinský a Krajčík a zhodli sa – rozhodcovia Hujac, Lenický a Bányi udržali vášne na uzde.

V druhý aprílový víkend sa premnožili derby. Na sobotné šlágre Sampdoria Janov – FC Janov, Everton – Liverpool, Manchester City – Manchester United nadviazali nedeľné Real Madrid – Atlético Madrid a Horné Lefantovce – Dolné Lefantovce. Lístky sme zohnali len na to posledné. Ledva-ledva! Návštevu roka vetril i jadierkar z Veľkého Cetína.

Za bránkou sa robili tetovačky, prvým zákazníkom vari 10-ročnej „podnikateľky“ Romanky bol predseda ObFZ Nitra Štefan Korman - lopta sa mu vyníma ešte dnes.
Za bránkou sa robili tetovačky, prvým zákazníkom vari 10-ročnej „podnikateľky“ Romanky bol predseda ObFZ Nitra Štefan Korman – lopta sa mu vyníma ešte dnes.

Predsieň tribečských hôr zalialo slnko, konečne stačila na futbal ľahká mikina! Ba i tričko. Hlavu si postavil iba vietor, aspoň je v krčme tie dve nuly na čo zhodiť. Ale vážne – severák navigoval loptu všade inde, len nie do šancí…

Derby pod Veľkou Skalou korenil ukrajinský útočník Dolných Lefantoviec Hlyeb Malik – vraj hral aj za Vorsklu Poltava.
Derby pod Veľkou Skalou korenil ukrajinský útočník Dolných Lefantoviec Hlyeb Malik – vraj hral aj za Vorsklu Poltava.

Tie najväčšie mal domáci futbalista Pavol Gál, ale vždy zakvitol brankár Martin Florek, zákrok zápasu si nechal na Mareka Mrázika. Horné Lefantovce vzadu dirigoval kapitán Peter Lyžičiar, no svoje lepšie ja nechal vyniknúť i gólman Lukáš Macháč, vyboxoval jedovky Dolniakov Lukáša Privalinca a Pavla Vereša. Fujavica donútila počítať namiesto kombinácií len nákopy, dobrých dvesto divákov ich očami do siete nedotlačilo. „Ťahal nás tenisový tréner Paľo Gál, uvoľnil sa z roboty. Vyrovnaný zápas, no v šanciach sme mali navrch, preto tvrdíme, že sme stratili dva body. My asi prekopneme aj z päťky do prázdnej…“ otvoril si srdce Jaroslav Jazvinský, starosta a prvý muž futbalu v Horných Lefantovciach. „Bratsky sme sa podelili a s bodom sme spokojní. Martin Florek chytil tri čisté šance, Lukáš Privalinec v strede ukázal šikovnosť, no hrali sme kolektívne a za to som rád,“ usmieval sa „náčelník“ Dolných Lefantoviec Miloslav Krajčík. O vypätosť sa staralo dvadsaťdva bojovníkov na margarétkami obrastenom ihrisku a spoza zábradlia burcovalo rivalov dvesto divákov. „Zápas roka, návšteva roka, pravé derby. Súboje boli len po slušnú hranicu, ak ju prekročili, zakročili dobrí rozhodcovia,“ tlieskal Jazvinský a Krajčík prikývol: „Presne tak, rozhodcov môžem len pochváliť, pripomínal som im, aby zamedzili zraneniam a zvládli to, derby udržali na uzde.“

Jaroslav Jazvinský a Miloslav Krajčík - v nedeľu rivali, ale inak nonstop kamaráti.
Jaroslav Jazvinský a Miloslav Krajčík – v nedeľu rivali, ale inak nonstop kamaráti.

Z večného derby by sa dala zozbierať aj slušná paleta štipľavých hlášok. Velil im brankár Horných Lukáš Macháč, no tesne publikovateľná je len jedna: „Pozri naňho, čisté nemehlo,“ cez celé ihrisko okríkol ťahúňa rivala, ktorého sme diskrétne nechali v anonymite. „Nie hentak, spravme trojuholník,“ prekvapil taktickým cítením stopér Dolných Patrik Pavlíček. „Keď dáme gól, spravíme kolky,“ dohadovala sa lavička Horných už v desiatej minúte. No ostali sme ukrátení…

Lefantovskú bitku raz musíte vidieť.

FAKTY
Horné LefantovceDolné Lefantovce 0:0.
R Š. Hujac (J. Lenický, P. Bányi), ŽK: Ma. Gaži, Macháč, Mládek – Varga, Privalinec, 200 divákov. Strely na bránu: 4 – 2. Strely vedľa: 5 – 0. Rohy: 5 – 2. Ofsajdy: 0 – 1. Fauly: 14 – 12. Držanie lopty (%): 55 – 45.
HORNÉ: L. Macháč – A. Májik, P. Mládek, Ma. Gaži – P. Lyžičiar – P. Gál, J. Kocian (80. J. Tomášik), O. Tomášik, J. Kopček, A. Mládek (15. Mi. Gaži) – P. Žucha (88. T. Mencel). Tréner: Jaroslav Jazvinský.
DOLNÉ: M. Florek – P. Pavlíček – J. Čerešňa, F. Martiška (10. M. Stolár), S. Bako (46. L. Zubčák) – D. Matušík, M. Varga, L. Privalinec, T. Candrák (76. P. Čulák) – H. Malik (74. M. Jančovič), P. Vereš ml. Tréner: František Vereš.

FOTKY
IMG_1796IMG_1807IMG_1814IMG_1825IMG_1827IMG_1833IMG_1841IMG_1859IMG_1863IMG_1864IMG_1865IMG_1871IMG_1880IMG_1886IMG_1890IMG_1891IMG_1892IMG_1893IMG_1900IMG_1911

AUTOR: Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close