Novinky

Kynek žije! Futbal tu určite bude, sľubuje Pánek

Nad treťou najmenšou mestskou časťou Nitry sa už pomaly supy zbiehali a v o dve polia južnejšom Cabaji-Čápore šampanské striekalo. Málokto veril, že sa fackovací panák VII. ligy A z Kyneku pozviecha z piatich zimných strát. Stalo sa!

„Tridsať rokov tu nebola takáto sezóna,“ priznal Peter Pánek (57) a zahájil zaujímavú debatu.

Na jeseň sa potácali od prehry k prehre, skóre 22:78. Body uhrali len za zeleným stolom kontumáciou z Cabaja-Čápora za neoprávnený štart domáceho hráča. Na Vianočnom Moget Cupe síce potvrdili dobrú halovú povesť, ale prišla zima a kabíny osireli. O Kynečanoch nebolo ani chýru, ani slychu. Už i tak neveľkú mienku verejnosti podkopali odchody Radoslava Čánkyho, Mateja Kertésza, Lukáša Boháčika a Patrika Studeného do Dolných Krškán a Tomáša Holeca do Nitrianskych Hrnčiaroviec.

Hrobové ticho bolo len žriedlom pre špekulácie, či sa náhodou Slovan po dvanástich prehrách a nulovej morálke neodhlási zo VII. ligy A. Čím by zároveň dokonale nahral Cabaju-Čáporu, ktorý by ako jediný na anulovaní výsledkov získal a skresal svoje manko na prvé Čakajovce.

Zdalo sa, že kynecké mlčanie vyplýva zo zákazu transferov od Oblastného futbalového zväzu v Nitre za neuhradenú jesennú zbernú faktúru. „To bola malichernosť, nejakých 46 eur,“ mávol rukou predseda modro-bieleho Slovanu.

Futbal na Kyneku žije z nájomného od krčmy, leto si vždy spestrí memoriálom Tomáša Páneka.
Futbal na Kyneku žije z nájomného od krčmy, leto si vždy spestrí memoriálom Tomáša Páneka.

Neskorej povolenke na prestupy padli za obeť prvé dve jarné kolá, s Cabajom-Čáporom dostal Kynek 1:13, do Čakajoviec ani nešiel. V posledných dňoch prestupového obdobia však v klokočinskom tieni predsa horela klávesnica – doklepli sa príchody mlaďasov Ladislava Bédiho, Milana Minára a Jozefa Šatku, no zarezonoval hlavne návrat Jaroslava Moravčíka. Pasovali ho za hrajúceho trénera, ihneď sa mu určite vynorili spomienky na úspešné roky 2005 – 2010. „To boli časy! Nikomu sme sa nemuseli prosiť. Veľkým pilierom bol Roman Tomiš, mali sme dobré mužstvo. Ale aj toto dnešné môže byť dobré. V kádri nás je asi šestnásť, keď budú chlapci trénovať, od leta by sme mali na stred tabuľky, teraz na jar ešte výsledky neriešime. Hoci je jasné, že v nedeľu s Mojmírovcami by sme chceli remízu,“ zaškeril sa Jaroslav Moravčík, známa tvár z okresu, 47-ročný „Tulák“ s minulosťou z 9 klubov.

Proti Šuriankam (2:4) už za Kynek nastúpili posily: dole Šatka, hore zľava Hudec, Minár a Bédi. Hlavne posledné meno má cveng - 20-ročný záložník ešte vlani hral II. ligu dorastu za Nové Zámky.
Proti Šuriankam (2:4) už za Kynek nastúpili posily: dole Šatka, hore zľava Hudec, Minár a Bédi. Hlavne posledné meno má cveng – 20-ročný záložník ešte vlani hral II. ligu dorastu za Nové Zámky.

Kynek teda zrejme ustál zimné turbulencie, a hoci zlaté sedemdesiate roky a noví Štefan Sapár, Jaroslav Konečný a Ivan Ševčík sú v nedohľadne, sedemstovková mestská časť verí, že bude už len lepšie. „Ťahám to tu aj za môjho syna Tomáša, ktorý hrával, ale tragicky zomrel. Som Kynečan, robiť futbal ma baví, môžem povedať, že sa tu určite bude hrať aj v budúcnosti,“ dokončil Peter Pánek.

A my dodáme len jedno – držíme palce!

AUTOR: Martin Kilian ml.

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close