Novinky

Svätoplukovo sklamalo na plnej čiare, Čakajovce zakvitli do krásy

Čierna nedeľa pre Šalgov – bez strelca Stanislava Mokráša bol polovičný a po 11 mesiacoch doma sklamal. Sovy hrali múdro, prudko vzlietli za titulom do 4-bodového náskoku. 

Martin Drobec je veľký rozhodca. V sobotu mal pod palcom šláger III. ligy ZsFZ, Dubnica pred 550 divákmi zdolala Lednické Rovne 1:0 a v nedeľu pokorne odriadil Svätoplukovo – Čakajovce (1:3), v zápase pravdy VII. ligy A ObFZ Nitra zavrel ústa 320 ľuďom nažhaveným na divočinu, kovbojku a rodeo, nikomu nedal ani o percento viac. „Dva pekné zápasy, užil som si to. Boli to celky z popredných miest, úroveň okresného zápasu ma naozaj prekvapila,“ zdvihol palec 31-ročný Klokočinčan, pochodujúci vzor pre mladých arbitrov.

Drobec je rodená autorita, nikto z hráčov mu ani necekol.
Drobec je rodená autorita, nikto z hráčov mu ani necekol.

Čakajovce naposledy prehrali v Svätoplukove 0:6, ale už v 2. minúte novej histórie im spravil chuť domáci obranca Guláš – namiesto toho, aby poľahky nabral Kocianov center na lyžicu a odkopol ho do záhrady, trestuhodne otáľal, až pokým nestrčil do lopty J. Greguš a tabuľou zasvietilo 0:1. Poctivý bek bol predtým v zostave kola za odmakaný zápas v Cabaji-Čápore… Raz si hore, raz si dole. „Už v druhej minúte sme sa zosypali a Čakajovciam to uľahčili,“ bez servítky šplechol Adrián Hnilka, hrajúci tréner domácich.

Guláš chcel chybu odčiniť, do prvých troch súbojov po góle šiel ako drak.
Guláš chcel chybu odčiniť, v prvých troch súbojov po góle bol ako drak.

Šalgovské hlavy dostali direkt a 90 minút krvácali. Hore chodili len na výlety, Leskovský z priameho kopu poštípal Maka a tým hrozby domácich začali a takmer aj skončili. Pred Čakajovcami sa roztvorila diaľnica, Ambróz poslal dve šance na lapač, do tretice všetko dobré – šikovne sa preštrikoval obranou, brankár Gardian ho podsekol a penaltu trafil bez chochmesu pri tyčku – 0:2. „Jedenástok som sa už nakopal veľa, aj teraz som ako vždy čakal na pohyb brankára,“ vysvetľoval Matej Ambróz, kuchár v reštaurácii Manolo na pešej zóne v Nitre, ktorého Bojda a Andrášik ukecali k návratu do čakajovského dresu.

Na Ambróza bola radosť sa pozerať.
Na Ambróza bola radosť sa pozerať.

Svätoplukovo bolo na uterák, odfúklo si, keď Penzeš, V. Greguš a Ambróz zbabrali tutovky. Nepomohlo ani polčasové umývanie hláv, strelec Hnilka v 50. minúte pred Makom zaváhal. Marazmus nemal konca, márne domáci tlačili očami z lavičky 24-gólového Stanislava Mokráša. „Koleno. Nedá sa,“ smutne pozrel do zeme vychýrený rýchlik, ktorého v týždni nevzkriesili ani bahenné kúpele v Piešťanoch. Srdciar „Tato“ sa síce obliekol, ale vidíte, aké je to vážne, že nevybehol ani na pár minút… „Samozrejme, že sme to mali v hlavách. Hráme na Stana, je pre nás kľúčový hráč, vždy, keď dám hore hlavu, hľadám ho prihrávkami. Ale včera tam nebol…“ trpko vravel Hnilka.

Šalgovská maródka - Zsolnay (vpravo) a Mokráš.
Šalgovská maródka – Zsolnay (vpravo) a Mokráš.

Tretí klinec do rakvy zatĺkol dobiedzavý Šturdík, počkal si na Gardianovu chybu po centri J. Greguša, potešil asi 50 hosťujúcich výjazďákov a nestranný divák si trpko povzdychol, aké ľahké rozuzlenie mal šláger druhého s prvým. Že Svätoplukovo ešte nepovedalo v lige posledné slovo, zakričal vydareným brejkom na 1:3 v 87. minúte Hnilka, ale štvorbodový trhák Čakajoviec už nezaškvrnil. „Sklamali sme na plnej čiare. Toto sa už nemôže opakovať, ani jeden z nás nepodal presvedčivý výkon. Neviem, čo za tým hľadať, možno sme boli premotivovaní. Ani hráči, ktorí podávajú stabilné výkony, si nevedeli nahrať na päť metrov. Čakajovce mali lepší štart na loptu, súboje jeden na jeden, boli lepšie, to je jasné,“ spustil kritiku Hnilka. „Ale zbrane neskladáme! Všade ideme vyhrať, Čakajovce hádam niekde zakopnú, hlavne v poslednom kole v Mojmírovciach by mohli,“ pozerá vpred.

Takto Šturdík spočítal Gardianovi jeho kiks.
Takto Šturdík spočítal Gardianovi jeho kiks.

V svätoplukovskej laxnosti zakvitli Čakajovčania do krásy, nemali slabého hráča, môžete si hodiť mincou, či hral lepšie Vnučko, Stracinski, Hrnek, Penzeš alebo Ambróz. „Najlepší výkon v sezóne! Chlapci sa zodpovedne pripravili na šesťbodový zápas, niektorí zahrali viac ako nadštandardne. Vedeli sme, že Svätoplukovo má slabú obranu a vynikajúci útok, boli sme pripravení, že Mokráša ustrážia traja naši hráči, napokon nehral. Ale aj keby hral, pokryli by sme ho vyhrali, hoci samozrejme nijak nechcem znižovať jeho kvality. Páčil sa mi i slušný výkon rozhodcu,“ tvrdil manažér Peter Bojda. Sovy chcú po jesennom titule i jarný, na čele pelešia s pohodlným 4-bodovým náskokom. „Nie sme favorit, nemáme ešte mužstvo na šiestu ligu, postupne ho budujeme. Chceme vyhrať súťaž, dúfame, že sa nebude musieť rozhodovať v poslednom kole v Mojmírovciach. Nie je koniec, Svätoplukovo ešte nie je z kola von, aj Cabaj-Čápor bude nebezpečný, obzvlášť ak sa odhlási Kynek,“ dumal tréner a stopér Patrik Andrášik.

Pánmi úzkeho ihriska boli Čakajovce.
Pánmi úzkeho ihriska boli Čakajovce.

Nech vás nepomýlia štatistiky – takto jednotvárny šláger VII. ligy A nečakal ani najzarytejší odborník.

FAKTY
SvätoplukovoČakajovce 1:3 (0:2).
Góly: 87. Hnilka – 2. J. Greguš, 15. Ambróz (11 m), 72. Šturdík. R M. Drobec (V. Kompas, Mi. Kollárik), ŽK: Cintula, Žáčik – Hrnek, 320 divákov. Strely na bránu: 6 – 8. Strely vedľa brány: 6 – 4. Rohy: 2 – 5. Ofsajdy: 0 – 4. Fauly: 14 – 10.
TJ: V. Gardian – M. Guláš (46. M. Jančovič), A. Žáčik, N. Cintula, B. Grežo (70. A. Lauko) – J. Škobla, Š. Leskovský, M. Gažo, M. Ballai – A. Hnilka, D. Janega. Hrajúci tréner: Adrián Hnilka.
OFK: P. Mako – G. Vnučko, B. Stracinski, P. Andrášik, V. Greguš – V. Kocian (90. J. Mitošinka), R. Hrnek, P. Penzeš (85. M. Maga), J. Greguš (78. T. Greguš) – M. Šturdík (76. M. Greguš), M. Ambróz (82. M. Jurík). Hrajúci tréner: Patrik Andrášik.

FOTKY
IMG_3335 IMG_3339 IMG_3345 IMG_3380 IMG_3390 IMG_3395 IMG_3397 IMG_3410 IMG_3414 IMG_3415 IMG_3416 IMG_3431 IMG_3445 IMG_3449 IMG_3472 IMG_3476 IMG_3487 IMG_3488 IMG_3507 IMG_3516 IMG_3518 IMG_3521 IMG_3522 IMG_3524 IMG_3526 IMG_3534 IMG_3537 IMG_3550 IMG_3560 IMG_3563 IMG_3568 IMG_3581

AUTOR: Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close