Moget CupNovinky

VEĽKÉ PREVIEW│V Nitre bude najväčší turnaj na Slovensku: 58 tímov!

Vitajte v sieni slovenských rekordov, s takými slovami sa vám 26., 27. a 28. decembra roztvorí mestská hala v Nitre a prečaruje sa na katedrálu dedinského futbalu. Najčítanejšie regionálne (MY Nitrianske) noviny na Slovensku organizujú najväčší turnaj v republike a príde naň najviac tímov v jeho 26-ročnej histórii – 58!

Chlapi z maličkej Pane chcú pod stromček halovky, lebo keď naposledy boli na Moget Cupe, štartovné platili ešte v slovenských korunách. Asi aj ich omámila aura medzimantinelového šialenstva a presvedčil nový hrací model, Martin Kilian z MY Nitrianskych novín sa s ním pohral ako s legom, a preto sa Paňa nemusí modliť, že od veľkých Čeľadíc dostane 0:10. Ledaže pôjde na baterky, to sa v boji o majstra siedmej ligy čaká od Mojmíroviec. Osviežený herný plán Vianočného turnaja je detailne vysvetlený tu.

MOGET Cup je zvyknutý zaplnenú mestskú halu.
MOGET Cup je zvyknutý zaplnenú mestskú halu v Nitre.

Ale vlastne sa nezmení nič. Nadšenci ako Pavel König z Ivanky pri Nitre tri dni neuvidia denné svetlo, na jeho miestečku za zábradlím mu každoročne neunikne ani sekunda najväčšieho turnaja na Slovensku. Vôkol neho sa zase premelú tisícky divákov s očami na 58 tímoch v halovej aréne, debaty o najkrajšom športe budú zurčať ako pivo z pípy pred halou a aby palubovka neštípala ako štefanský rum z baru a chutila sťa prasiatko z vipky, sa zaslúži armáda najlepších rozhodcov s ligistami Ladislavom Prešinským a Marekom Galom.

Diváci sa vždy tešia na tombole, nie tak dávno ju odovzdával predseda SFZ Ján Kováčik (vpravo).
Diváci sa vždy tešia tombole, nie tak dávno ceny odovzdával predseda SFZ Ján Kováčik (vpravo).

A to sú iba kamienky v mozaike, drahokamy sa vybrúsia vo finálový piatok 28. decembra – po zlatej trofeji z rúk šéfa MOGET-u Miroslava Murča túži tučný zoznam ašpirantov, na prerušenie čeľadickej dynastie (4 tituly za posledných 5 rokov) sa najviac fandí Alekšinciam, Zbehám alebo Vlčanom.

Nadvláda Čeľadíc začala v roku 2013.
Nadvláda Čeľadíc začala v roku 2013.

Skôr, než sa posadíte k štedrej večeri, si s nami rozbaľte prvý darček – veľké preview trojdňového 27. ročníka Vianočného turnaja MY Nitrianskych novín.

KVALIFIKÁCIA 7. LIGY (26. 12.)

● Víťaz skupiny K a jeden z víťazov skupín L a M (baráž o 15.28 h) postúpia na turnaj o majstra 7. ligy (27. 12.)

Skupina K (7.40 – 11.34 h)
HORNÉ LEFANTOVCE (8. v 7. lige A) ► Lovci mamutov brúsia oštepy na úspech. Minule im to senzačne vyšlo, a to boli outsider jasnej ťažšej skupiny. Predošlý ročník im pripomenú Jedľové Kostoľany, výhru 4:1 vtedy vystrelil Ondrej Tomášik. Ak si jeho kamoš Pavol Gál zas vymení v priezvisku samohlásku, druhý postup za dva roky je tutovka.
ČIFÁRE (11. v 7. lige B) ► Tím z rovnakého súdka, ako mnoho ďalších: či sú v strede tabuľky alebo poslední, s radosťou pošlú prihlášku a spestria si sviatky. Orly spravia dieru do turnajového sveta tak raz za uhorský rok, či to bude tento, sa musíte spýtať haloviek bratskej bandy Liptákovcov.
GOLIANOVO (12. v 7. lige B) ► Voľakedy obávaná halová loď, ale šikovný kapitán Matej Bakita ju už dávno opustil a teraz sa plaví do neznáma. „Ďarmoty“ boli na jeseň hejterom na posmech, na turnaj prídu hľadať stratenú bójku spokojnosti, vlajku bude držať hlavne Juraj Sabo.
DIAKOVCE (15. v 7. lige Galanta-Šaľa) ► Z kúpaliskovej dediny je nitrianska kolónia, možno preto ide ako jediná zo svojej súťaže do turnajovej „klietky“ práve ona. Mário Čurgali, Juraj Chňapek či Roman Zaujec poznajú MOGET Cup ako svoju dlaň, neokukaní spoluhráči im veria, že nájdu kľúč k prekvapeniu.
JEDĽOVÉ KOSTOĽANY (9. v 7. lige C Sever) ► Do Nitry to majú 48 km a žreb ich odsúdil k otváraciemu maču turnaja o 7.40 h, junákom okolo Mária Francíka sa teda ani neoplatí zaspať… Slovan z tribečských hôr sa vlani zúčastnil asi prvýkrát v histórii, aj teraz mu želáme čo najmenej debaklov.
[poll id=”4″]

Skupina L (9.22 – 14.08 h)
ŠTITÁRE (10. v 7. lige B) ► V NHL odohral 1 012 zápasov proti profíkom z celého sveta, ale na Vianočnom turnaji s dedinskými futbalistami ani jeden. Ak bude Jozef Stümpel center v halovkách ako v korčuliach, bude to najlepší klinec vydarenej jesene „zelenodresých“.
TOPOĽČIANKY (7. v 7. lige C Sever) ► Comeback najväčšej zlatomoravskej obce na Vianočný turnaj spískal aj bombardér Jaroslav Antal. Jeden z mála „žrebcov“, ktorí v lete chceli vyskúšať postup, ale nedohodli sa a za trest sa na jeseň trápili. Bude to stáť na ňom a technikovi Erikovi Tonkovičovi.
TEKOVSKÉ NEMCE (7. v 7. lige C Juh) ► „Belasí diabli“ prídu s malou dušičkou, rozglejení chudobnou polkou sezóny a už bez vyhodeného trénera Stanislava Kováča. Samozrejme, že aj bez Filipa Holečku, preto Andrej Kyška nemôže vymýšľať a hrať ako poriadny prezident.
DOLNÉ LEFANTOVCE (12. v 7. lige A) ► Ako na stromček patria ozdoby, tak aj „dolniaci“ na MOGET Cup. Derby s Hornými sa na žrebe vyhli len o fúz, čiže s motiváciou to proti trom neznámym budú mať ťažšie. Tréner Marek Varga musí ušiť taktiku ako jeho milovaný Liverpool proti Manchesteru.
[poll id=”5″]

Skupina M (11.58 – 14.52 h)
NOVÉ SADY (9. v 7. lige A) ► Torzo z kádra sa v mestskej hale rozihralo na firemnom turnaji, najslušnejší bol Ján Kadja, ale vybičovaný „Vianočný“ možno rozohní aj jeho. Emócie budú nutné hlavne v poslednom zápase proti Dolným Krškanom. Tréner Richard Rebra to už so svojou registračkou nestihne, škoda pre celý turnaj.
DOLNÉ KRŠKANY (11. v 7. lige A) ► Keby sa futbal hral celoročne v hale a nie na tráve, „ariáni“ by bývali v Lige majstrov, ha-ha… V kopačkách sú priemerní, každý rok na Vianoce sa však v halovkách menia na šelmy. Sám tréner Juraj Paška priznal, že kabína je plná sálovkárskych typov.
PAŇA (13. v 7. lige B) ► Od možno najstaršieho tímu v oblasti sa nič nečaká a práve to preň môže byť najlepším palivom. Do prvej štvorky sa asi vmestia mladíci Kristián Biháry a Dávid Reichel, za predposledné miesto by však aj tak mal predseda Juraj Sabo vypísať kartón Heinekenu.
KYNEK (13. v 7. lige A) ► Malú mestskú časť Nitry sme kedysi balili do rovnakej krabice ako Dolné Krškany, ale káder jej už emigroval na všetky svetové strany. Na halu však vždy mala gény, prekvapiť môže aj tento rok, lenže asi iba víťazstvom s Paňou.
[poll id=”6″]

KVALIFIKÁCIA 6. LIGY (26. 12.)

● Víťazi skupín P, R a S postúpia na hlavný turnaj (28. 12.)

MOGET Cup je vždy továrňou na zážitky.
MOGET Cup je vždy továrňou na zážitky.

Skupina P (14.54 – 19.05 h)
VOLKOVCE (5. v 6. lige) ► Céčko FC ViOn si výlet na turnaj samo odhlasovalo v šatni a chce si osviežiť rok 2011, kedy z MOGET Cupu chlipkalo víťazné šampanské, vyhralo ho pamätaným gólom Zemanoviča v poslednej sekunde. Súpiska obitá skúsenými menami mu káže vyhrať každý zápas, najviac sme zvedaví na kedysi ligové triky Ondreja Číža.
LEHOTA (7. v 6. lige) ► Podpredseda Pavol Mesároš označil svoj tím za favorita, optimizmus teda zrejme v kabíne trénera Marcela Kovalčíka nechýba, ani mladé halové typy (Filip Blaškovič, Tomáš Štourač), ale dve výhry budú maximom.
VEĽKÝ CETÍN (11. v 6. lige) ► Miroslav Ďurina už Vianočný turnaj vyhral v brankárskom drese Bábu, teraz bude dávať rozumy halovému systému „Herthy“, aký hrajúci kouč František Szusztor asi oprie sám o seba. Najväčšiu pozornosť pritiahne derby s Janíkovcami.
JANÍKOVCE (14. v 6. lige)Úradujúci vicemajster turnaja je už bez exligistu Vratislava Gajdoša, v košiari Róberta Gala taký futbalista nie je ani náhodou. Ešteže si z Nemecka na sviatky odskočí Martin Prešinský a ak práve nebude mať svoj obľúbený „rozlišovák“, gólman Juraj Šima môže potvrdiť, že zreje ako víno.
ROZHODCOVIA OBFZ NITRA ► Arbitri chcú snívať o fantastic four – poskladať silnú štvorku aj za neprítomnosti Mareka Pecha a pri svojej štvrtej účasti prísť aspoň na štvrté miesto, veď s menami ako Eduard Gajdoš a Ladislav Kováč sa štvrťfinále spred roka proste pýta vylepšiť.
[poll id=”7″]

Skupina R (16.53 – 21.39 h)
VÝČAPY-OPATOVCE (4. v 6. lige) ► Žreb im nachystal súperov, ktorých na jeseň porazili, nasadená jednotka však ešte neznamená nič. Zato akčný rádius Stanislava Eššeho bol vždy ich x-faktor, v hale dupľom, čiže o zábavu bude postarané. A keď nie, vtipom sa isto blysne bavič Juraj Martonka.
RIŠŇOVCE (8. v 6. lige) ► Vraj nebudú v najsilnejšom zložení, vytasil prvé alibi tréner Pavel Medveď. Aby svetlo sveta uzreli derby v hlavnom dni s Rumanovou a Alekšincami, musia prísť hlavne Kevin Rimanovský a Mário Pargáč, potom aj pani šťastena.
KLASOV (13. v 6. lige) ► Na turnaji nedávno finišovali tretí, lenže odvtedy ich krivka klesá a z kádru sa čosi odtrhne každý polrok. Sám Tomáš Bako na všetko stačiť nebude, fanúšikovia však veria, že tréner František Bielik trafí ten správny herný plán a postup im neutečie v poslednom zápase ako vlani.
BETONÁRIS ŠAĽA (16. v 6. lige) ► Zalepiť si boľačky utŕžené strastiplnou jeseňou, s takým želaním sa nováčik oblastnej súťaže vyberie do Nitry. Po dominanciách v neoficiálnych súťažiach o najkrajšie mikiny by ružoví radi zakričali aj do poradia, bude to na pleciach futsalistu Stanislava Glofáka.
[poll id=”8″]

Skupina S (19.29 – 22.23 h)
ČAKAJOVCE (3. v 6. lige) ► Asi prvýkrát sa Vianočnému turnaju predvedie Matej Ambróz, či jeho filigránske kúsky nasmerujú sovy do postupového hniezda, zaujíma viacerých. Šéf tamojších futbalistov Peter Bojda sa môže niesť ako páv, na galavečeri ho určili za Manažéra roka.
KOLÍŇANY (6. v 6. lige) ► Organizátori by im mali odpustiť štartovné, veď na MOGET Cup prinesú najväčšiu atrakciu. Matúš Turan bude titul Futbalista roka 2018 oslavovať obľúbenými zidanovkami na palubovke, na aké nemajú brankári súperov žiaden manuál.
CHRENOVÁ (10. v 6. lige) ► Naslovovzatí sálovkári! Na tráve ich zraňuje kondička, ale 20-minútové duely v hale sú pre nich malina, rok čo rok. Kombinácie Patrik Sailer – Michal Volentier potešia oči plnej haly, Slovan si cestu na hlavný turnaj môže zatarasiť iba sám.
MOČENOK (15. v 6. lige) ► Krst trénera Gabriela Vrbu na novej adrese asi zabolí. Každý bodík bude veľký úspech, trom halovým fachmanom v skupinu nemajú modro-bieli ako ublížiť. Ak by z role jasného outsidera čosi dokázali, rovnalo by sa to výhre v americkom jackpote a šikovného Romana Vencela by prvého januára zasypali ponuky.
[poll id=”9″]

O MAJSTRA 7. LIGY (27. 12.)

● Víťazi skupín G, H, J postúpia priamo do play-off o majstra 7. ligy, z víťazov skupín E a F postúpi iba jeden (baráž sa hrá o 12.52 h).
[poll id=”20″]

Skupina E (7.44 – 11.22 h)
SVÄTOPLUKOVO (2. v 7. lige A) ► Otcovi Rudolfovi a synovi Adriánovi Látečkovcom sa Šalgov klania za výbornú jeseň a čerešničkou môže byť halový úspech. Je skoro isté, že sa oň poruvú s Lukáčovcami, u ktorých na jeseň kľúčovo vyhrali 3:2. V play-off by však asi veľa nenarúbali.
LUKÁČOVCE (3. v 7. lige A) ► „Zmrzlinári“ so svojim vedúcim Džemilom Šefkiim sa pýšia zostavou prešpikovanou dynamickými typmi futbalistov, gólové turbíny Mária Horvátha a Mateja a Ľuboša Gajdošovcov už odfúkli kadekoho. Keď však bude treba brániť, vznikne prvý problém.
NEVIDZANY B (3. v 7. lige C Juh) ► Manažér Pavol Baláž nám pošepkal, že do dresov béčka oblečie dorastencov. Tréner Vincent Debnár s nimi v 4. lige tróni na 1. mieste a ešte predtým ich halový futbal naučil Peter Drahoš, čiže tímu s názvom Radoslav Tatarkovič a spol. budú chýbať iba skúsenosti. A to je dosť.
TESÁRSKE MLYŇANY (6. v 7. lige C Juh) ►Z kádra, ktorý vlani triumfálne vydrel postup, neostal kameň na kameni, aspoň si tréner Radoslav Cigáň prvýkrát spozná svojich zverencov aj v hale. Snáď sa publiku ukáže i 49-ročný brankár Roman Palovčík, všetky foťáky by ho obdivovali.
[poll id=”10″]

Skupina F (8.28 – 12.06 h)
NEVERICE (1. v 7. lige C Juh) ► Maličký favorit atypicky zmiešanej skupiny si musí dať pozor na nervy, hlavne s Obycami, čo bude predkrm jarného šlágru v nadstavbe o postup. Tím trénera Miroslava Minára svedomito trénuje v hale Olympia a ladí formu najmä Adamovi Viglackému.
OBYCE (2. v 7. lige C Sever) ► Bude zaujímavé, či chlapi z horkokrvnej dediny skrotnú pred zrakom nitrianskej arény alebo prichystajú divákom šou, akú vedia len oni. Pohľad na ich halové výsledky tradične za veľa nestojí, o výnimku sa bude snažiť omladená zostava s dlháňom Markom Bielym.
JAROK (5. v 7. lige A) ► Vlani útočili na súperov ako podmorské torpéda na nevinné sasanky, nečudo, že postúpili z predkvalifikácie a remizovali i s finalistom z Janíkoviec. Ale k dnešku sú oslabení o Tomáša Horáka, Adama Chňapeka či Martina Kvasňovského, bremeno zodpovednosti je na ramenách Ľuboša Patúca.
POHRANICE (9. v 7. lige B) ► Tomáš Varga už MOGET Cup vyhral s Čeľadicami a Imricha Farkaša zlato minulo o pár mesiacov, „Pográň“ s nimi zloží silnú formáciu, beztak sa prvé miesto v skupine nachádza len v rovine zázraku a uskromniť sa bude musieť s triumfom s Obycami.
[poll id=”11″]

Skupina G (12.08 – 15.10 h)
MOJMÍROVCE (1. v 7. lige A) ► Zobuďte ich o polnoci, postavte na palubovku a rozbijú hocikoho. Že v „Urmínčanoch“ koluje halová krv, sa zhodne hádam celá oblasť. V roku 2012 boli dokonca vo štvrťfinále. K svojim parťákom sa po rokoch pauzy vrátil snajper Ivan Križan, isto najviac mu zachutí derby s Cabajom-Čáporom.
VINODOL (4. v 7. lige B) ► Ak je reč o postupových vyhliadkach, dobre znie, že „Síleš“ trénuje Peter Obložinský, ex-kouč Mojmíroviec. Trójsky kôň však nemusí stačiť, v omladenej šatni nie je toľko kvality, koľko zvyklo byť. A tak bude cieľ číslo jeden „len“ pôžitok z futbalu.
CABAJ-ČÁPOR (6. v 7. lige A) ► Na sokolíkov sa lepia úspechy ako čerstvá farba na ich okrášlenú klubovú budovu, májové zlato v Campri Cupe však neobhája, lebo v prvom kole nového ročníka padli vo Vinodole. Najlepší čas na revanš! No tréner Miroslav Svýba to pomenoval presne: skupina smrti.
LUŽIANKY (7. v 7. lige A) ► Ťahaní mladíkmi Matúšom Bírom a Slavomírom Billom vlani zanechali „fazuľári“ príjemný dojem, navyše ich posvätil gól turnaja – famózne nožničky Michala Lacušku. Strojcom rušných chvíľ by tentoraz mohol byť Štefan Pčelár, áno, ten spevák z telky.
[poll id=”12″]

Skupina H (13.54 – 19.08 h)
JELENEC (1. v 7. lige B) ► Vezú sa na vlne jesenného titulu a napumpovaní sebavedomím bezpochyby vkročia aj na pôdu MOGET Cupu, lenže brankár Peter Kubaľák sa bude musieť riadne vyobracať, aby vychytal halové mašiny z Hájskeho. „Gýmeš“ verí, že kanonier Martin Szombat si zopár exportných gólov nechal i na koniec roka.
ČIERNE KĽAČANY (2. v 7. lige C Juh) ► Výlety sokolov na nitriansky turnaj sú väčšinou výlety aj doslova, za všetko svedčí, že vlani dostali od Kyneku 0:9… Česť čierno-bielych bude hájiť predovšetkým ostrostrelec Lukáš Švec, dojený prihrávkami Jozefa Michaľáka, ktorého dredy sťa Bob Marley si isto všimnú všetci.
HÁJSKE (4. v 7. lige A) ► Ak ich nezmorí štefanská zábava, môžu sa blysnúť ďalšou halovou jazdou, na aké ich samé nebesá stvorili. „Oranjes“ zo šalianskej dedinky mali na jeseň víťaznú náladu, už ju len preniesť dovnútra. Panovať jej bude Ivan Callo, novopečený tréner a kedysi kapitán treťoligovej Liptovskej Štiavnice.
HOSŤOVCE (5. v 7. lige C Sever) ► Telefón od predsedu Miroslava Drahoša zvonil na poslednú chvíľu, len tak-tak stihol svojich chlapcov zapísať na Vianočný turnaj a jedným dychom pridal, že im pôjde hlavne o srandu. Bohvie, či si to najlepší z nich Martin Skladan vezme k srdcu alebo nie.
VÍŤAZ K (Horné Lefantovce/Čifáre/Golianovo/Diakovce/Jedľové Kostoľany)
[poll id=”13″]

Skupina J (15.46 – 20.16 h)
MACHULINCE (1. v 7. lige C Sever) ► Tá istá generácia, čo si spravila meno na dorasteneckom PP Invest Cupe v roku 2016, chce Huntíku privolať slávu i na najväčšom mužskom turnaji. Vrtké nohy Jozefa Ondrejku sú zárukou zážitkov, akých rozmer určí hlavne šláger s Brančom, ktorému pred rokmi na hody šupli obrí debakel.
BRANČ (3. v 7. lige B) ► Horíme zvedavosťou, ako kolos postavený z ostrieľaných borcov zapasuje do halového prostredia. A či MOGET Cup poctí aj Marián Had – bývalého reprezentanta zlákali na dedinu vízie srdciara Ladislava Kazána. Želiezkom v ohni môže byť nadaný Filip Vígľaš.
HOSŤOVÁ (5. v 7. lige B) ► Strelec Matúš Šturdík uprednostní dres Rozhodcov ObFZ Nitra, Patrik Mikle a Peter Zaujec budú teda ako osamotení vojaci v poli, skvelá správa pre sálovkárske armády konkurentov. Budeme sledovať, koľko minút si dopraje bratské duo Peter a Martin Slovákovci.
NITRIANSKE HRNČIAROVCE (7. v 7. lige B) ► „Gerenčér“ sa vytešuje na súboj s Brančom, kope zaň rodák Róbert Szombat, isto mu jeho striedania značne okorení. Tešíme sa na burcovačky Tomáša Krošláka, klasicky najväčšiu halovú oporu oranžových, ktorí to pod strechou jednoducho vedia.
VÍŤAZ L ALEBO M (Štitáre/Topoľčianky/Tekovské Nemce/Dolné Lefantovce – Nové Sady/Dolné Krškany/Paňa/Kynek)
[poll id=”14″]

HLAVNÝ TURNAJ (28. 12.)

● Víťazi skupín A, B, C, D postúpia do play-off o MOGET Cup

Jeden z top vyzývateľov Čeľadíc bude Báb.
Jeden z top vyzývateľov Čeľadíc bude Báb.

Skupina A (8.00 – 11.42 h)
VLČANY (10. v 5. lige Juh) ► Potichu sa hovorí, že známy tréner Pavol Bartoš im ešte vlani halové turnaje zakázal, teraz s nimi túži preniknúť z hrateľnej skupiny a možno aj ďalej. Csaba Takács, Tomáš Drgoňa a Dominik Bindics môžu byť kompasy za nezabudnuteľným turnajovým piatkom.
NEVIDZANY A (9. v 5. lige Stred) ► Skupina pre nich zväčša býva strop, iné predpoklady sa nekladú ani tentoraz. Ale aby sme žlto-modrým nekrivdili: vlani sa prešmykli do štvrťfinále. Opory Peter Baumeister, Peter Vojtek a Imrich Füle majú opäť chuť na víťazstvá a veruže môžu zamotať nejasnú skupinu.
DOLNÉ OBDOKOVCE (1. v 6. lige) ► „Radi by sme zdvihli nad hlavu víťazný pohár,“ sníva Ján Mészáros, Tréner roka 2018 v ObFZ Nitra. Trúfalosť! Pozor, s ľavačkou Martina Čambala, ktorá MOGET Cup štyrikrát vyhrala pre Čeľadice, nie sú koučove slová žiaden žart.
VÍŤAZ S (Čakajovce/Kolíňany/Chrenová/Močenok)
[poll id=”15″]

Skupina B (8.45 – 12.27 h)
LAPÁŠ (3. v 5. lige Stred) ► Štefan Senecký raz chytal za Slovensko na Wembley, Vianočný turnaj v Nitre by preňho mal byť brnkačka, vlani sa na ňom vošiel aj do all-stars tímu. Zverenci uznávaného trénera Jozefa Kollárika majú správne halové atribúty, kľudne môžu zopakovať predošlé štvrté miesto.
VEĽKÉ ZÁLUŽIE (11. v 5. lige Stred) ► Minuloročné tri prehry v troch zápasoch sú dostatočný strašiak, partia okolo Jakuba Kečkéša by sa konečne mohla vyhecovať na poriadny vianočný výkon. Stojí za zmienku, že keby sa na hlavnom turnaji nehrá na body, ale na počet obyvateľov, „Ulak“ by korunovali za šampióna.
IVANKA PRI NITRE (14. v 5. lige Stred) ► Na jeseň z košiara TJ Družstevník presvitali nezhody, ostrostrelec Martin Pagáč dokonca istý čas nehrával. Odchody Mateja a Jakuba Blažiovcov bude cítiť aj na vrchole roka. Mančaftu trénera Jána Bernáta sa v garde so slabou jeseňou príliš neverí.
VÍŤAZ P (Volkovce/Lehota/Veľký Cetín/Janíkovce/Rozhodcovia ObFZ Nitra)
[poll id=”16″]

Skupina C (12.30 – 16.12 h)
ALEKŠINCE (1. v 5. lige Stred) ► S prihláškou dlho čakali do poslednej chvíle, to podľa zákonov schválnosti ústi do úspechu, ale tréner Ján Štajer skôr dbal o zdravie svojej kabíny. Najvyššie nasadený z 58 tímov má dosť víťazných typov na to, aby stopol hegemóniu Čeľadíc. Tvrdý test si vyskúša už v skupine.
RUMANOVÁ (8. v 5. lige Stred) ► Vyhrať s Alekšincami a všetko ostatné je druhoradé, aj cez takúto optiku sa možno na superťažkú skupinu dívajú „Technováci“. Obzvlášť preto, že na tráve derby prehrali 1:3. Motiváciou bude hýriť najmä šikovný Lukáš Trnka.
ČEĽADICE (13. v 5. lige Stred) ► Na piaty titul za šesť rokov sa to rozhodne nepodobá. Z lanského osemgólového finále s Janíkovcami ostal Slovanu verný iba Ladislav Valachy, zbrusu nový káder bez Martina Čambala, Daniela Koprdu alebo Petra Kostolániho zrejme do haly tak nesadne. Divákom sa pravdepodobne naskytne čudný pohľad – vidieť „Čalád“ prehrávať zápas.
VÍŤAZ R (Výčapy-Opatovce/Rišňovce/Klasov/Betonáris Šaľa)
[poll id=”17″]

Skupina D (13.15 – 16.57 h)
ZBEHY (5. v 5. lige Stred) ► Mladícke vojsko s 37-ročným generálom Marekom Ťapušíkom ide na vec. Bratia Martin, Lukáš a Peter Mikulovci isto roztočia kolotoče, hviezdiť by mal aj odchovanec FC Nitra Jakub Záhon. K dobrej partii by sa rád pridal i syn trénera Daniela Matej, ale registračku má ešte v Alekšinciach. S týmito chlapcami by ste mali počítať!
BÁB (12. v 5. lige Stred) ► Za éry kouča Róberta Ježa bola „Bábcelona“ v hale ako ryba vo vode, sme zvedaví, aké kombinácie donesú časy Rastislava Ölveckého. Jedno je isté – kto má v poli (alebo v bráne) Ľuboša Takáča, fanúšikov rozhodne neunudí.
ČECHYNCE (2. v 6. lige) ► Láska nestranných halových fanúšikov! Keď si Ján Kluka oblečie mikinu, postaví sa k svojej odpaľovacej rampe na polku a rozhliadne sa k svojim spoluhráčom, začínajú akcie ako z krajiny zázrakov. Možno by sa však „Peciarovci“ mali vrátiť k svojim čierno-bielym dresom, aké nosili ešte legendárni Andrej Rus a Dušan Marčan.
MAJSTER 7. LIGY (27. 12.)
[poll id=”18″]

Vyraďovacia fáza začína o 17.00 h. Presný rozpis zápasov všetkých troch hracích dní Vianočného turnaja MY Nitrianskych novín nájdete tu.

[poll id=”3″]

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: MY Nitrianske noviny – Ladislav Odráška; Miroslav Slávik.

Podobné články

Back to top button
Close