NovinkyVýberyWroclaw Trophy

Párty? Kar. Vládca Poľska prehral. Po 3 rokoch!

Ráno sa z ihrísk vrátili na ubytko s reprákom naplno (2:0 s Ukrajincami), poobede mlčky (0:2 s Čechmi). Výber ObFZ Nitra LOGISTICS CONSULTING U19 je obeťou ostrej základnej skupiny.

Tri roky iba vyhrávali! Osemnásť zápasov v rade! Dva tituly vo Vroclave a jeden v Kaposvári! Neuveriteľný marš , dokonalá vizitka trénerov Jozefa Bratha a Petra Zabáka, pozná svoj koniec. Najstarší výber ObFZ Nitra pritom aj svoj štvrtý zahraničný turnaj začal ako z rozprávky…

Nástupnícke duo Jan Schroner – Peter König vyhecovalo elitných dorastencov zo 4., 5. a 6. ligy na eufóriu proti Energetyku Siechnice, s loptou sa vznášal najmä Zbežan Šimon Čička, trafil penaltu (faul na Sebastiána Henyiga z Ivanky) a močenskému Matúšovi Nagyovi nahrával na 2:0. Stredová formácia šla ako jeden muž, oslavná hudba peckovala na plné, všetko sa zdalo ružové, gratulácie leteli aj od našliapaného zdolaného protivníka, ktorý mal silný štart do duelu. Predsa banda kapitána Matúša Bíra (Alekšince) dostala odkaz, že pre štvrté zlato v rade si musí vyhrnúť rukávy.

Lebo do rany prišiel mix českých druholigistov z Táborska a Písku, celoročných sálovkárov. „Krycím názvom“ Panters Futsal Club zmiatol súpera, ktorého za štyri zbabrané tutovky trestal pasmi do gólových uličiek (0:2), červené karty po strkanici boli len korunou agónie, z akej chce Výber ObFZ Nitra LOGISTICS CONSULTING U19 ubziknúť už zajtra proti nadupaným Ukrajincom z Kovelu Volyn (9.50 h, OŠ 10) a neznámym Čechom z Baníku Vamberk (13.10 h, OŠ 1).

Aspoň jednu z dvoch vstupeniek do bojov o medaile však majú výberoví „dospeláci“ stále vo svojich rukách.

RÝCHLE FAKTY
LOGISTICS CONSULTING U19 – Energetyk Siechnice (Poľ.) 2:0, Čička, Nagy.
LOGISTICS CONSULTING U19 – Panters Futsal Club (ČR) 0:2.

VÝBER OBFZ NITRA LOGISTICS CONSULTING U19: Patrik Pecho (Žitavany), Martin Gajdoš – Sebastián Henyig (Ivanka pri Nitre), Matúš Bednár (Žitavany), Dominik Civáň, Jakub Babulic, Matúš Bíro, Matej Minarčík (Alekšince), Šimon Čička, Marek Tomek (Zbehy), Alex Pagačovič, Štefan Korman (FC ViOn B), Radoslav Tatarkovič, Daniel Ürge, Erik Krčmár (Nevidzany), Matúš Nagy (Močenok), Dávid Cigáň (Machulince). Tréneri: Peter König (Ivanka pri Nitre), Jan Schroner (Žitavany).

AUTOR: Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close