Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Janíkovce v nedeľu v Čakajovciach vyhrali v lige po vyše dvoch rokoch

Naposledy sa im to podarilo 16. júna 2019 v zápase 30. kola proti Močenku (2:0). Ich negatívna séria bez víťazstva trvala dlhých 810 dní a 29 zápasov. Ich bilancia v lige bola 0 výhier, 3 remízy, 26 prehier.
Pre web stránku obfz.sk prinášame krátky komentár, fakty o zápase a pozápasové vyjadrenia.

FAKTY A KOMENTÁR

Čakajovce – Janíkovce 1:2 (0:2).

Hral sa vyrovnaný zápas. V prvom polčase Janíkovce dali zo všetkých svojich šancí gól. Už v 7. minúte sa ujali vedenia gólom z rohu po strele od Róberta Ráka– 0:1. Do polčasu Janíkovce pridali ešte jeden gól, keď Matúš Levčík dostal finálnu prihrávku od Pereiru a poslal Janíkovce do dvojgólového vedenia 0:2. Po obrátke Čakajovce znížili, keď po chybe defenzívy hostí išiel sám na brankára Gregor Vnučko – 1:2. Janíkovciam sa podarilo udržať jednogólové vedenie a po vyše dvoch rokov sa mohli tešiť z víťazstva v lige.

Góly: 67. G. Vnučko – 7. R. Rák, 39. M. Levčík. Pred 80 divákmi rozhodoval Radoslav
Mikle-Barát.

ČAKAJOVCE: P. Mako – D. Rábek (46. M. Pelikán), P. Dobiaš, K. Lakatoš, M. Jurík, V.
Greguš, P. Penzeš, M. Šturdík (46. Marek Greguš), G. Vnučko, D. Moravčík (46. B.
Stracinski), M. Horváth.
JANÍKOVCE: Ľ. Ilizi – M. Martonka, T. Lábský, P. Paller (71. M. Stanković), R. Šrank, L.
Čurgali, M. Prešinský, M. Krcho, M. Andre Lopes Pereira, R. Rák (39. M. Maťašovský, 90.
T. Čery), M. Levčík.

POZÁPASOVÉ VYJADRENIA

Výbor klubu Čakajoviec: „My sme hrali a súper dával góly. Janíkovce z minimum šancí
strelil góly a vyhral. Sme sklamaní z prehry.“

Tomáš Darnady, tréner Janíkoviec: „Streli sa dva vyrovnané tímy. Nám sa podarilo v prvom polčase streliť dva góly. Dali sme gól z rohu a konečne sa nám podarilo spraviť to, čo nacvičujeme na tréningoch. Toto víťazstvo po dvoch rokoch je dôležité pre janíkovský futbal.

Matúš Levčík, strelec víťazného gólu Janíkoviec: „Na zápas sme nastúpili po nepresvedčivých výsledkoch z predošlých kôl aj Campri Cupu s povinnosťou bodovať. Čo sa nám aj od začiatku darilo. Snažili sme sa byť na lopte a diktovať tempo. Pomohol nám gól Roba Ráka, ktorý sa neskôr bohužiaľ zranil a dosť oslabil náš tím. Ale do konca polčasu sa nám podarilo dať ešte jeden gól, ktorý sme potrebovali ako soľ. Na druhý polčas sme sa snažili skôr o poctivú defenzívu aby nám neušiel prvý plný zápis. Súper väčšinou hral na dlhé lopty a jedna im vyšla a znížili na 1:2. Chvalabohu sme do konca už udržali a pripísali si prvé víťazstvo. Za čo ďakujem všetkým spoluhráčom za bojovnosť do poslednej minúty.“

AUTOR: Jakub Chrenko.

Podobné články

Back to top button
Close