Novinky

Horný Ohaj to myslí vážne, z Vrábeľ prichádza brankár Vojtek

Diví raci medzi sebou privítali veľkú rybu, siedmoligista trúbi na postup.

Vladimír Vojtek mení klub len druhý raz v kariére. Skúsený brankár mieri z treťoligového Spartaku Vráble do druhej najvyššej okresnej súťaže, svojím prestupom teda „preskakuje“ hneď tri úrovne.
Angažovaním Vojteka dali Hornoohajčania najavo, že to s bojom o postup do šiestej ligy myslia vážne.

Presvedčil ho Bujalko
Vladimír Vojtek v posledných rokoch nebol stabilnou brankárskou jednotkou vo Vrábľoch, v práve prebiehajúcej sezóne sa medzi troma žrďami Spartaka striedal s Jurajom Pichňom. V Hornom Ohaji by mu miesto prvého muža svätyne malo prischnúť akosi automaticky, stojí mu však za to skok z tretej ligy do siedmej? „Na to som vôbec nepozeral, chcel som hlavne zmenu, hľadal som niečo nové,“ argumentuje 35-ročný gólman.
V kuloároch sa šírili informácie o tom, že Vojtek trénuje s Nevidzanmi, ako o takmer hotovej veci o tom na januárovom dorasteneckom turnaji v Močenku hovoril manažér piatoligistu Pavol Baláž. Z chystajúceho sa angažmánu však napokon prekvapujúco zišlo. „Je pravda, že sme boli už ústne dohodnutí, ale jeden telefonát od Peťa Bujalka celú situáciu razom zmenil a zamieril som na Horný Ohaj,“ stručne vysvetľuje Vojtek.
Po výkonnostnej stránke „zamestnávateľa“ si pohorší, no po výsledkovej určite nie. Horný Ohaj hrá na rozdiel od Vrábeľ o opačný pól tabuľky – v B-skupine VII. ligy je po jesennej časti na druhom mieste, má však rovnaký počet bodov ako vedúci Vinodol. „Je tu skvelá partia vedená výborným trénerom. Verím, že sa nám podarí postúpiť do najvyššej okresnej súťaže,“ nechal sa počuť Vladimír Vojtek.

Jasnou prioritou postup
„Diví raci“ dostali v trinástich jesenných zápasoch len deväť gólov, aj napriek tomu však siahli po výraznej defenzívnej korektúre, no posilnení zároveň. „Chceli sme posilniť brankársky post, hoci sa nedá povedať, že by sme s výkonmi predchádzajúcej jednotky Tomáša Herca neboli spokojní. Registrovali sme však, že Vlado Vojtek skončil vo Vrábľoch, a tak sme to využili a priviedli ho k nám,“ komentuje angažovanie známeho gólmana tréner Hornoohajčanov Beňadik Dvorský.
V priebežnej tabuľke je Horný Ohaj tesne pod vrcholom, na jeseň však nad prvým Vinodolom vyhral, čo mu dáva veľkú výhodu do odvetnej časti. Príchodom Vladimíra Vojteka jeho postupové šance rapídne vzrástli, ostrieľaný futbalista by sa mal stať veľkou osobnosťou celej súťaže. „S Vojtekom v bráne budeme určite silnejší, preto je jasným cieľom postúpiť do šiestej ligy. Dúfame, že o tom bude rozhodnuté už po štvrtom jarnom kole, kedy budeme mať za sebou zápasy s Vinodolom, Veľkým Cetínom a Čechyncami, teda našimi priamymi konkurentmi,“ kalkuluje 53-ročný kormidelník.
K žiadnej mohutnej fluktuácii hráčov však v šatni klubu z mestskej časti Vrábeľ nepríde, zohratý kolektív ostane viac-menej pokope. „Z Čifár sme získali Ondreja Chrena, prišiel výmenou za Petra Stana. Na Maňu odchádza Filip Vašíček, na hosťovanie možno uvoľníme aj doterajšiu jednotku Tomáša Herca, chceme, aby chytával,“ vraví na margo transferov kouč Horného Ohaja Dvorský.

Na titulnej snímke (uverejnená bola na profile klubu na sociálnej sieti) radosť futbalistov TJ Družstevník Horný Ohaj.

 

Podobné články

Mohlo by vás zaujímať
Close
Back to top button
Close