Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Cetín v šlágri jesene vyzve Krškany. Ktorá víťazná séria v nedeľu skončí?

Na slovíčko s hráčmi Gabrielom Szökem a Jurajom Jančiarom.

Ešte pred rokom sa zdalo nemožné – doslova šialené – aby famózny štart FC (osem výhier v prvých ôsmich stretnutiach) niekto napodobnil. Nováčik VII. ligy z Dolných Krškán to dokázal hneď v ďalšej sezóne – v súťaži je na jeseň stopercentný so skóre 34:10! Klasovský Dream Team stratil prvé body až v 9. kole po remíze v Dolných Obdokovciach a Krškany v tom istom kole privíta ešte náročnejší súper.

Veľký Cetín ešte nezaváhal ani raz a v ôsmich zápasoch dostal iba päť gólov, teraz doma v šlágri jesene zvedie súboj o prvé miesto v najvyššej okresnej súťaži. Duel najlepších začína v nedeľu o 14:30 na štadióne Veľkého Cetína.

Na stretnutie vás pozývajú hráči Gabriel Szöke (obranca V. Cetína) a Juraj Jančiar (útočník D. Krškán).

Szöke: Najlepší štart Cetína

Aké pocity prevládali v kabíne „Herthy“, keď jej zlato na konci uplynulej sezóny dvakrát uniklo o vlások?

Bolo to veľké sklamanie pre celé mužstvo. Hlavne po prvom zápase, lebo sme vedeli, že to nebol náš najlepší zápas v sezóne. Na Klasov sme si brúsili zuby celú sezónu. V repete o týždeň sme už ukázali oveľa viac a chýbalo nám aj trošku viac šťastia. Boli to podujatia na úrovni. Sezóna bola dlhá a celkovo veľmi úspešná pre nás aj napriek dvom prehrám na konci.

Celú kariéru ste strávili vo Veľkom Cetíne, ktorý v ôsmich kolách jesene ešte nestratil ani bod. Zažili ste už niekedy lepší úvod do sezóny?

Bude to už asi moja tridsiata sezóna za Cetín. Je to určite náš najlepší štart v najvyššej okresnej súťaži. Mali sme podobne dobré výsledky aj pred postupom z predošlej 7. ligy. To však bola viac-menej spanilá jazda. Tu musíte byť stopercentne pripravení aj na posledné mužstvo tabuľky. (Veľký Cetín v ročníku 2016/17 vyhral vtedajšiu VII. ligu B, na rozdiel od aktuálnej sezóny však body stratil hneď v prvom kole po remíze v Branči, pozn. red.)

Sledujete zápasy vášho nedeľného súpera z Dolných Krškán, ktorý VII. ligu vedie s top útokom v súťaži?

Už keď som pred sezónou čítal článok o Dolných Krškanoch, vedel som, že to bude jeden z top tímov súťaže. Majú výborný káder a góly dávajú jedna radosť. Obdivuhodný výkon na nováčika, sledujem každý ich zápas. Avšak verím, že v nedeľu im tú sériu ukončíme (úsmev).

Ako sa vám podarilo nahradiť Horeša s Grebáčom, dva základné piliere obrany a útoku?

Vedeli sme, že nahradiť Horeša aj Grebáča bude veľmi náročné. Avšak pomohlo nám to stať sa lepším mužstvom. Každý ťahá za jeden povraz, klíma v kabíne je výborná. Prišiel šikovný mladý stopér Bocian a veľmi rýchlo zapadol do systému. A góly si rozdelíme medzi sebou (smiech). Viacerí chytili streleckú formu a to je veľmi pozitívne.

Podobne impozantný štart ako Krškany mal naposledy Klasov. Váš vzájomný duel na jeseň videlo sedem stoviek divákov. Je podľa vás možné, že v nedeľu do Cetína príde ešte vyššia návšteva?

S Klasovom to bol vrchol jesene. Ak vykukne aj slniečko, určite si veľa ľudí príde pozrieť súboj medzi dvoma top tímami okresu. Obaja hráme atraktívny, útočný futbal, máme veľkú fanúšikovskú základňu, tak prečo nie.

Jančiar: Za postup vďačíme manažérovi

Do Dolných Krškán ste prišli v uplynulej sezóne, no ich dres ste v minulosti už obliekali. Čo vás priviedlo späť?

Späť do Krškán ma priviedli z väčšej časti asi okolnosti. V minulosti sme sa snažili zachrániť a vyhnúť sa vypadnutiu do poslednej ligy, žiaľ, neúspešne. Minulú sezónu to už bol pokus o postup do vyššej, ktorá sa naposledy hrala v Krškanoch pred 21 rokmi, čo sa nakoniec aj podarilo. K tomu samozrejme aj fakt, že väčšinu chalanov som poznal, alebo som s nimi už hrával a boli sme kamaráti. Ďalšie plus je veľmi obľúbená lokalita – cesta bicyklom na tréning či domáci zápas nie je u nás nič nevídané.

Aký to bol pocit, keď ste strelili hetrik svojmu niekdajšiemu klubu z Janíkoviec?

Z hetriku Janíkovciam som nemal žiadne extra pocity, len radosť ako proti každému inému súperovi. Je to síce môj bývalý klub, no hráči aj vedenie, vlastne takmer všetko, je tam pomenené.

V sezóne 2020/21 tím prehral päť duelov z ôsmich, od Jarku dokonca inkasoval desiatku na vlastnom štadióne. Teraz sú ako nováčik VII. ligy na čele tabuľky – čo stojí za tak náhlym a výrazným zlepšením?

Tu je, myslím, odpoveď jasná – je to manažér Stano Bečica. Postavil okolo dobrej partie hráčov Krškán tím, ktorý môže vyhrať ligu a postúpiť, čo sa aj podarilo. No a do novej sezóny, vyššej a o “kúsok” náročnejšej súťaže, sa ku nám pripojilo ešte pár kvalitných hráčov a v neposlednom rade chalanov a kamošov.

Veľký Cetín je v okrese známou značkou, ktorému titul minulý rok unikol iba o bod, teraz je na jeseň stopercentný podobne ako vy. Čelili ste už v oblastnej súťaži podobne zdatnému tímu?

Cetín je stroj, majú viac než dobrých hráčov a posledné sezóny sú top, kde podľa mňa patria aj Kolíňany a D. Obdokovce, čo pre nás zatiaľ boli asi najťažšie zápasy.

V uplynulom ročníku ste stihli 32 gólov, teraz ich na konte máte 13 v ôsmich dueloch. Dá sa povedať, že aktuálne máte životnú formu?

To ja sám s takou presnosťou zhodnotiť neviem, no hráme kvalitne ako celok a myslím, že formu máme dosť dobrú. Práve to dopomáha k lepším výkonom aj mne, či mojej forme celkovo (úsmev).

AUTOR: PETER POPELKA.

Podobné články

Back to top button
Close