Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Ide derby Nové Sady – Lukáčovce. Dočká sa Magnus prvej výhry vonku?

Na slovíčko s hráčmi Jozefom Makom a Andrejom Trnkom.

Nové Sady za sebou majú parádny vstup do sezóny – doma i vonku zatiaľ prehrali len jeden duel, pričom hneď tri razy otáčali nepriaznivý stav. V najbližšom kole vyzvú Lukáčovce, ktoré v minulej sezóne potvrdili, že derby nemá favorita a soka dvakrát zdolali o gól. Magnus doma na jeseň prehral iba s ČFK, naposledy zdolal silné Hájske a teraz vyhliada prvý triumf na súperovej pôde. Jeho hráči neskórujú často, zato príkladne bránia, čo im vynieslo 7. priečku v tabuľke VIII. ligy. V nedeľu však budú musieť ustrážiť Jána Kadju – so 16 gólmi top kanoniera súťaže.

Na víkendové derby (nedeľa, 14.00 h) vás pozývajú hráči Jozef Mako (Nové Sady) a Andrej Trnka (Lukáčovce).

Mako: Postup v najbližších rokoch by bol super

Ako sa vám podarilo zvrátiť duel proti Svätoplukovu, v ktorom ste prehrávali 0:3 až do 50. minúty?

Proti Svätoplukovu bolo prvé dejstvo z našej strany veľmi zlé, slabý pohyb na ihrisku a veľa chýb, následkom ktorých sme dostali góly. V druhom polčase to už bolo iné mužstvo. V priebehu 10 minút sa nám podarilo vyrovnať, čo nás nakoplo a nakoniec sme aj otočili. Druhý polčas to bol skvelý kolektívny výkon.

S výnimkou AC Nitra ste doma zatiaľ nenašli premožiteľa, vonku ste prehrali tiež iba raz. Pred rokom ste dokonca mali ešte lepší štart, keď ste v prvých ôsmich kolách nazbierali o bod viac. Čomu tím vďačí za dlhodobú formu?

Na každú sezónu sa snažíme dobre pripraviť, ďalšou vecou je, že tréner Mário Šmitala sa nás vždy snaží pripraviť aj na konkrétneho súpera.

Keď už je reč o stretnutí s AC, pamätáte sa, kedy naposledy bolo v Nových Sadoch 300 divákov?

Myslím, že naposledy to bolo, keď sme bojovali o postup proti Žihárcu.

Ján Kadja od začiatku sezóny strelil už 16 gólov, čo je o 5 viac, než stihol zvyšok tímu dohromady. Ako to v jeho veku vlastne robí?

Jano bol vždy strelec, má to v krvi. My sme veľmi radi, že ho máme a dúfame, že mu to bude takto sypať minimálne do konca sezóny.

Súčasný káder by sa zrejme nestratil ani vo vyššej než poslednej súťaži. Zvažujete v ďalších sezónach návrat do VIII. ligy?

Túto sezónu nemáme nejaké veľké ambície na postup. Snažíme sa do nášho mužstva zapájať šikovných dorastencov. Momentálne ich v kádri máme štyroch. Snažíme sa hlavne hrať futbal pre divákov a ak by sa postup v najbližších rokoch podaril, bolo by to super.

Trnka: Zlepšené výsledky? Kolektívnou hrou

Hoci máte najnižší počet strelených gólov v súťaži, zďaleka sa vám nedarí zle – 10 bodov v prvých ôsmich kolách vám vynieslo stred tabuľky. Čo vám pomáha vyhrávať zápasy?

Hlavne tímová hra. Veľa zápasov sme si pokazili hlavne kvôli tomu, že sme nehrali ako tím, no keď sme to zmenili, vedeli sme sa vyrovnať aj silnejším súperom.

Doma ste zatiaľ dokonca prehrali iba raz, v súboji s ČFK. Čo vám tu pomohlo zdolať silného súpera z Hájskeho?

Hlavne to, že sme súpera viac-menej do ničoho nepustili. Nejaké šance si vytvorili, ale nepremenili aj vďaka výborne chytajúcemu brankárovi Filipovi Gajdošovi, ktorý nás v aktuálnej sezóne neraz podržal. My sme si tiež vytvorili šance a jednu sme premenili.

Aký bol pocit zahrať si na štadióne pod Zoborom, kde proti vám nastúpilo viacero bývalých hráčov Lukáčoviec i Alekšiniec?

Štadión pekný, ale na môj vkus trošku veľký (smiech). Šťastie, že som bol zranený, behať by sa mi tam nechcelo (smiech). Bol som rád, že som si mohol znovu zahrať futbal s bývalými spoluhráčmi, kamarátmi a spolužiakmi zo základnej. Niektorí ma milo prekvapili tým, ako sa za tie štyri roky zlepšili. Moje pocity boli super, zahrali sme si na peknom novom štadióne s dobrým súperom.

Ako sa vám podarilo nasypať 35 gólov za dorast Alekšiniec hneď po odchode zo žiackej kategórie? Tím ich v sezóne 2014/15 celkovo zvládol 121…

Ani sám neviem, ale hlavne vďaka chalanom. 121 gólov nie je málo, no hrali sme tímovo. Ja som hral útočníka, bola to moja úloha, tak sa mi to nejako podarilo.

Ak sa smiem spýtať, čo bolo príčinou vašej štvorročnej pauzy? A prečo ste sa rozhodli obnoviť svoju kariéru práve v Lukáčovciach?

Bola to hlavne práca – nemal som čas chodiť na tréningy a bez nich je to o ničom. Vidieť to aj v aktuálnej sezóne – jesenná časť bude čo nevidieť za nami a ja mám na konte možno jednu asistenciu… Ale to nevadí, hlavné je, že sa nám darí ako tímu (smiech). Keďže som odcestovaný v práci, na tréningy chodiť nemôžem a chalani z Lukáčoviec súhlasili, že budem dochádzať iba na zápasy. Z mojej stránky to zatiaľ nie je až také ružové, ako som čakal, no stále verím, že sa to zlomí a chalanom dokážem dať viac, než doteraz. čas ukáže.

AUTOR: Peter Popelka.

Podobné články

Back to top button
Close