Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Trnovec neprehral už šesť duelov v rade. Zostrelí cez víkend aj „letcov“?

Na nedeľný zápas pozývajú Jaroslav Depeš (Janíkovce) a Denis Telkesi (Trnovec nad Váhom).

Tabuľkoví susedia z dolných pólov VII. ligy na jar začali solídne – Trnovec bod z Čiernych Kľačian doplnil domácim triumfom 4:0, Janíkovce bodovali v „Urmíne“ a v derby do posledných sekúnd trápili lídrov súťaže z Dolných Krškán. V nedeľu budú doma chcieť potvrdiť víťazstvo na pôde Dynama z jesennej časti. „Tornóc“ prehral iba v jednom z posledných desiatich kôl – natiahne šnúru neporaziteľnosti na sedem duelov?

Odpoveď nájdeme v nedeľu na štadióne v Janíkovciach. Na víkendový zápas pozýva hráč hostí Denis Telkesi a vedúci domáceho celku Jaroslav Depeš, hrá sa o 15:00!

DEPEŠ: U LÍDRA SME SIAHALI NA BOD

V nedeľu hostíte Trnovec, čo vám na jeseň pomohlo uspieť na horúcej pôde?
V Trnovci sme vyhrali vďaka bojovnému výkonu celého mužstva. Ubránili sme aj takmer desaťminútové nadstavenie…

Čo vás stálo tri body v Mojmírovciach, keď súper vyrovnal až v záverečnej desaťminútovke?
Mojmírovce hrali dobre, vedeli sme, že môžeme uspieť, no plný bodový zisk nás stáli nezmyselné individuálne chyby. Záver sme si mali takticky postrážiť.

V Nitrianskej zimnej Corgoň lige ste si vôbec nepočínali zle – skolili ste Alekšince, Chrenovú a šampión z AC otáčal na 3:2 až v samom závere. Čomu FK vďačí za úspešné pôsobenie v súťaži?
Zimná liga bola pre nás veľmi prínosná, lebo sme papierovo patrili k tým slabším a vedeli sme, že odohráme päť kvalitných zápasov. Skúšali sme viacero hráčov a zmenili sme štýl hry. Zapojenie hráčov na skúške sa ukázalo ako dobrý ťah a dobré výkony ukázali aj hráči, ktorí sú stabilnými piliermi nášho mužstva. Motiváciou pravdaže bolo aj potrápiť tímy z vyšších súťaží či znepríjemniť život kvalitnému AC. Výsledky a umiestnenie pomohli mužstvu aj po psychickej stránke.

V zimnej prestávke „letci“ hlásili príchody viacerých posíl, ako sa im darí v novom drese?
Noví hráči do mužstva zapadli, niektorí od začiatku ukazujú svoju kvalitu a niektorí dolaďujú súhru s mužstvom. Veľký pokrok urobil Denis Blaho, ktorý po dlhom čase oprášil kopačky. Na poslednú chvíľu sa nám vrátil Brazílčan Vitor Hugo z hosťovania v Šuranoch. To nás veľmi potešilo a už v Dolných Krškanoch ukázal, že bude oporou.

Ako hodnotíte derby u lídra z Krškán, ktorý zvíťazil „iba“ najtesnejším rozdielom?
Derby cez “betónky” hodnotím s odstupom pár hodín ako zápas, ktorý nám môže dať veľa, tesne po stretnutí mnou lomcovali emócie ako už dávno nie (smiech). Cítil som, že bod bol blízko… Mužstvu chcem poďakovať za výkon, ktorý v Krškanoch predviedli.

TELKESI: NAHRADIŤ MARČEKA BUDE ŤAŽKÉ

V úvode jari ste si delili body u nováčika z Čiernych Kľačian. Ako výsledok vnímate, ste vzhľadom na priebeh zápasu s remízou spokojní?
Do jarnej časti sme chceli vstúpiť čo najlepšie a tak sme súpera vôbec nepodcenili, práve naopak, mali sme rešpekt, keďže na jeseň sme doma prehrali 2:3. Celý zápas sa odohral vo veľkom nasadení a obe mužstvá mali šance. Miestami to vyzeralo, že zápas môžeme strhnúť na našu stranu, čo sa nám, žiaľ, nepodarilo. K tomu sa nám nešťastne vykartoval jeden z hráčov… Myslím, že obe mužstvá boli spokojné práve s remízou.

Čo vám pomohlo k jednoznačnému triumfu (4:0) nad Jarkom, keď ste najskôr zahodili penaltu a druhý gól ste pridali až po hodine hry?
Snáď sa na mňa nikto nenahnevá, ak poviem, že zápas sme mali cely čas pod kontrolou… Bolo len otázkou času, kedy súperova obrana padne. Vpredu sme mali dva rýchle šípy (Čapičíka a Kumaja), na ktoré sme sa snažili hrať. Vanek penaltu, žiaľ, nepremenil, no to ho iba nakoplo a napravil to ďalšími dvoma kúskami. Neskôr hra po prestriedaní ožila ešte viac, s výsledkom 4:0 sme boli viac než spokojní.

Dokáže „Tornóc“ nahradiť Patrika Marčeka, v uplynulej sezóne druhého top strelca tímu, ktorý zamieril do treťoligovej Šale?
Marčekov odchod je určite cítiť, hlavne jeho úniky po kraji a zakončenie. Odchod prišiel pár týždňov pred začiatkom sezóny, no Paťkovi sme to iba priali. V jeho kariére sa jedná o krok vpred a sme na neho všetci hrdí. Ťažko sa bude hľadať adekvátna náhrada, no snažíme sa pracovať aj s mladými hráčmi ako sú Kumaj a Stelo. Veríme, že sa časom uchytia a začne im chutiť minimálne tak ako Paťovi.

Dynamo je aktuálne remízovým kráľom súťaže, čo mu najčastejšie chýbalo ku víťazstvu?
Na tabuľku sa veľmi nepozerám, či už hrá prvý s posledným alebo favoriti na titul, stať sa môže čokoľvek. Súťaž má kvalitnú úroveň a myslím, že pri remízach, ktoré sme doteraz mali, nám sčasti nepriala futbalová šťastena. Šance si vytvoriť vieme a snažíme sa hrať atraktívny futbal. Bohužiaľ, lopta je guľatá a niekedy sa práve nezagúľa tam, kam by sme chceli.

Váš nedeľný súper z Janíkoviec u vás na jeseň zvíťazil najtesnejším rozdielom, čo v odvete treba robiť lepšie?
Do zápasu s Janíkovcami nastúpime tak ako do každého iného, s plným nasadením a chuťou obrať ich o body. Budeme sa snažiť hlavne o vytvorenie gólových šancí, ale tiež o kontrolu nad zápasom, súperovi predsa máme čo vracať. Verím, že sa nám uňho podarí to, čo na jeseň jemu a príde čo najviac ľudí, bude to zaujímavý zápas.

AUTOR: PETER POPELKA.

Podobné články

Back to top button
Close