Aktuality Úvodná stránkaNovinky

Tabuľkoví susedia a posily z piatej ligy. Rišňovce a Rumanová do šesťbodového derby

Súperi majú po 8. kole zhodný počet víťazstiev (3) aj obdržaných gólov (18).

Blíži sa špeciálna udalosť. Derby Rišňoviec s Rumanovou sa do „okresu“ vracia po piatich rokoch – naposledy ho videlo až 400 divákov! Pred sobotným duelom sme vyspovedali posily oboch mužstiev – za domácich Michaela Švihoríka, za hostí Samuela Vajzera. Zaujímavosťou je, že obaja hráči prišli z neďalekého Bábu ako čerství šampióni VI. ligy Stred. Za Rišňovce naviac nastupuje aj Michaelov brat Jozef, ktorý sem tiež zavítal z „Bábcelony“.

Na skvelý futbal v súboji Rišňoviec s Rumanovou sa môžete tešiť už v sobotu 30.9. o 14:30. Všetci ste srdečne vítaní!

M. Švihorík o tabuľkových cieľoch i piatoligovom Bábe

Rišňovce ste posilnili až v septembri, ako došlo ku vášmu transferu? Presvedčil vás k nemu aj brat, ktorý za Družstevník už hral?

Určite to zohralo svoju rolu, Rišňovce o nás mali záujem už skoro od začiatku tejto sezóny a k transferu došlo rýchlo.

Čo vám pomohlo k víťazstvu v Žitavanoch, ku ktorému ste prispeli gólom?

Hrali sme kolektívne a bojovali jeden za druhého.

Sezónu ste začali v Bábe, kde ste oslávili historický postup do dnešnej piatej ligy. Čo vám pomohlo vyhrať päť z úvodných šiestich duelov? Čakali ste tak skvelý úvod v novej súťaži?

Taký štart som vôbec nečakal, pomohli tomu samozrejme tréningy, kde sme sa snažili vždy chodiť všetci, čo sa potom v zápasoch aj ukázalo.

Najbližšie vás čaká súboj s Rumanovou, kde tiež hrá niekoľko známych tvárí z Bábu. Ako sú vaše pocity pred týmto duelom?

Pocity sú dobré, takéto derby susedných dedín sú vždy fajn, pre nás to je ale ďalší zápas, ktorý chceme vyhrať.

Aktuálne vám patrí stred tabuľky, aké ciele máte v aktuálnej sezóne?

Chceme sa umiestniť najvyššie, ako sa bude dať.

Vajzer o príchode do Rumanovej i súboji s AC

Sezónu ste štartovali v piatoligovom Bábe, prečo ste sa nedávno rozhodli pre susednú Rumanovú?

Sezónu som začal v Bábe, no videl som, ako sa vyvíja situácia. Mali sme ťažkých súperov, kde to bolo väčšinou o jednom góle a tréner na striedanie volil iných hráčov do poľa. Mal som teda poslednú šancu premiestniť sa niekam, kde si myslím, že svojimi schopnosťami viem reálne pomôcť.

Aký bol pre vás pocit byť súčasťou historicky úspešnej éry „čikariov“?

Už od zimnej prípravy som nemal najmenších pochýb, že to vyhráme. Bolo úžasné byť so super partiou súčasťou niečoho takého. Myslím, že ešte radšej však bol môj otec, ktorého snom bolo vidieť ma v bábskom drese.

Poďme späť k Rumanovej – aktuálne jej patrí stred tabuľky s aktívnym skóre. Kam to s ŠK chcete v sezóne dotiahnuť?

Ja si myslím, že vrch tabuľky je pre nás dosiahnuteľný. S chalanmi sa ešte spoznávam a po čase budeme vedieť, na čo reálne máme.

Dres nového klubu ste obliekli v súboji nováčikov proti AC Nitra. Ako hodnotíte výkon mužstva, bol súper jasne lepší, alebo ste s trochou šťastia mohli aj bodovať?

Tím AC bol o triedu lepší a bolo to vidieť, nedostali sme sa do žiadnej vyloženej šance.

Najbližšie vás čakajú Rišňovce, kde pôsobia aj vaši bývalí spoluhráči z Bábu. Aké sú vaše pocity pred týmto špeciálnym stretnutím?

So Švihoríkovcami som si veľmi blízky a aktívne sme v kontakte, vládne tam taká zdravá rivalita a doberanie. Bude ťažké vyhrať také derby na ich domácom ihrisku, ale verím, že keď sa pred zápasom správne nastavíme, môžeme si odviezť tri body.

Autor: Peter Popelka.
Foto: Marián Bazala.

Podobné články

Back to top button
Close