Aktuality Úvodná stránka

AC Nitra vyzve svoju nemesis. Potvrdí rolu suveréna a lídra VII. ligy?

V posledných dvoch súbojoch sa radoval Veľký Cetín - ovládol štart sezóny aj finále Campri Cup

Jeden z top duelov jari je v oblastných majstrovstvách na programe hneď po skončení zimnej pauzy! Dosiaľ nedobytný stánok AC Nitra sa zaplní už v sobotu 9. marca po 14:30, pricestuje Veľký Cetín a nováčik súťaže bude vzývať Nemesis, v gréckej mytológii bohyňu spravodlivej pomsty. Proti “Herthe” totiž Nitra neuspela dvakrát po sebe – dočkáme sa prekvapenia aj v odvetnom súboji pod Zoborom?

Odpoveď nám dá súboj 16. kola, na ktorý pozývajú aj Ľudovít Černý z AC Nitra a Malou Le Guennec z Veľkého Cetína.

Černý o halovej sezóne i zlepšení efektivity

Veľký Cetín vám pripravil historicky prvú ligovú porážku, tešil sa aj vo finále Campri Cupu. Ako na zdatného súpera vyzrieť v jarnej odvete?

Je to najnepríjemnejší súper v našej súťaži. Hrajú proti nám s výrazne vyššou motiváciou ako s ostatnými súpermi a zmenu nečakáme ani v tomto zápase, keďže sú dosiaľ jediným tímom, ktorý nás premohol až dvakrát v rade. V oboch spomenutých zápasoch rozhodlo veľa nepremenených šancí a chýb v medzihre. Našu pripravenú taktiku na blížiaci sa zápas tu nebudem prezrádzať, ale s istotou môžem povedať, že spravíme všetko preto, aby sme pretrhli túto nepríjemnú vzájomnú bilanciu.

V Nitrianskej zimnej lige ste sa naopak tešili z trofeje, čo vám pomohlo k jednoznačnému triumfu?

Myslím si, že v očiach divákov sme boli najväčší favorit, a to aj kvôli minuloročnému triumfu v zimnej lige. Súperi boli dobre pripravení, no my sme boli jednoducho lepší. Hrali sme kombinačný a rýchly futbal, ten nám priniesol veľa šancí a keď máte takých kvalitných hráčov v útoku, góly prídu. Pravdou je, že sme zahodili veľa príležitostí, ale to patrí k futbalu. Táto súťaž je výbornou prípravou na jarnú časť sezóny.

Čo vravíte na halovú sezónu, ktorá AC vyniesla dve strieborné medaily?

Hovorí sa o nás, že sme majstri druhého miesta. Na každom turnaji, ktorého sa zúčastníme, je naším hlavným cieľom prvenstvo. Dve druhé miesta nie sú zlou vizitkou, ale každý od nás pravdaže čaká celkové víťazstvo. Musíme sa naučiť lepšie zvládať finálne situácie a nepodliehať emóciám.

V prvých ôsmich kolách jesene ste dali 25 gólov. V ďalších siedmich až dvakrát viac. Čo sa smerom dopredu zmenilo k lepšiemu?

Veď 25 gólov za 8 zápasov je tiež celkom slušné, nemyslíte? (smiech). Začali sme sa vyhýbať zbytočným prihrávkam v blízkosti súperovej šestnástky a začali viac strieľať, čo nám prinieslo úrodu v podobe väčšieho počtu gólov.

Rozšíril líder VII. ligy v rámci prestávky svoj káder o nové mená?

Na skúške sme mali stredopoliara z vyššej ligy, avšak z dôvodu šírky nášho kádra momentálne nebolo potrebné obohacovať tím a tiež máme kvalitných hráčov vzhľadom na ligu, v ktorej hráme. Taktiež máme pohodlný náskok sedem bodov pred druhými Výčapmi. Po prípadnom triumfe v siedmej lige sa situácia zrejme zmení a posily prídu.

Le Guennec: Na jarnú časť sme pripravení

Vo Francúzsku ste naposledy hrali za Pordic Binic FC. Ako začala vaša futbalová cesta vo Veľkom Cetíne, čo vás priviedlo na Slovensko?

Áno, Pordic Binic je môj bývalý klub a rodina, naposledy som s ním vyhral našu súťaž. Na Slovensko som prišiel za prácou po skončení štúdií na vysokej škole, za Cetín som začal hrať, keď som spoznal môjho kolegu Petra Horeša. Po pár mesiacoch som si uvedomil, aké mám šťastie, že som našiel taký kolektív a rád by som sa mu za to poďakoval. Chalani majú bohaté skúsenosti a sú ako moja rodina.

Na akej úrovni a pozícii ste vo Francúzsku hrali?

Hral som tretiu regionálnu, teda niečo ako ôsmu ligu, ale to sa nedá porovnávať. Hrával som na poste defenzívneho stredopoliara.

Hertha“  je v tabuľke aktuálne štvrtá. Aké sú vaše pocity po úvodnej polsezóne v novom drese? V čom je podľa vás rozdiel medzi francúzskou a slovenskou súťažou?

Som veľmi rád, že hrám na Slovensku, hoci na začiatku som mal obavy z jazykovej bariéry. Futbal však je univerzálnym jazykom a veľmi sa mi tu páči. Hral som v strede poľa s top hráčmi ako Nikos Charizopulos či Matej Král, s ktorými sa hrá naozaj ľahko. Čo sa týka hernej stránky, až taký rozdiel tu necítim.

Váš tím v posledných piatich kolách vyhral iba raz. Čo by mohol na trávniku zmeniť?

Potrebujeme väčšiu efektivitu a konzistentnosť výkonu po celý zápas. V zime sme však trénovali poctivo a som si istý, že na jar sme pripravení.

Vaším najbližším súperom je AC Nitra. Podľa tabuľky je najlepším celkom súťaže. Videli ste už nejaký z jeho zápasov?

Zatiaľ nie, ale výsledky pravdaže sledujem a pýtal som sa na nich aj spoluhráčov. Viem, že mnohí členovia ich kádra hrali na veľmi vysokej úrovni.

(odpovede hráča boli preložené z angličtiny)

AUTOR: Peter Popelka.

Podobné články

Back to top button
Close