Novinky

Postupujúci rozhodcovia skvele zvládli fyzičky a mieria do kraja

Bucheň, Šinka, Pecho, Lenický a Palka bez najmenších problémov zvládli fyzické previerky a ak uspejú aj v júnových testoch z pravidiel futbalu, od novej sezóny budú rozhodovať piatu ligu.

Klasickou bodkou za sezónou v oblasti je posunutie najlepších rozhodcov do krajských súťaží. Naša organizácia navrhla na postup do piatej ligy hneď piatich arbitrov, najviac spomedzi všetkých oblastných futbalových zväzov v západokraji. Dva zväzy (Komárno a Dunajská Streda) dokonca neposlali „hore“ žiadneho.

Fyzické previerky ZsFZ sa konali v Novom Meste nad Váhom, zabehli si ich postupne treťo-, štvrto- a piatoligoví rozhodcovia vrátane viacerých odchovancov nášho ObFZ. Ako poslední prišli na rad postupujúci nováčikovia.

vysmiati
Vysmiata rozhodcovská elita oblasti.

Markus Šinka (20), Mário Bucheň (21), Ján Lenický (21), Marek Pecho (32) a Matúš Palka (19) sú bývalí futbalisti a aktuálne rozhodcovský výkvet našej oblasti, šancu na piatu ligu dostali za výborné výkony s píšťalkou. Stres nechali v aute, v šprintoch na 40 metrov i intervalových behoch na 150 metrov potvrdili vynikajúcu športovú formu a sústredenosť, fyzičky zvládli úplne suverénne! „Poctivo som sa pripravoval, mal som nabehané. Veril som si, no namieste bol i prirodzený rešpekt. Dúfam, že sa dostanem do piatej ligy a raz si zapískam aj Fortuna ligu,“ povedal krátko po konečnom hvizde talentovaný arbiter Markus Šinka.

Najlepší rozhodcovia sú však len na polceste. K úplnej spokojnosti im chýba už iba úspešné zvládnutie testov z pravidiel futbalu, na pláne sú o necelý mesiac.

Zaujímavé rozhovory so všetkými postupujúcimi rozhodcami prinesieme už v najbližšej dobe!

Titulka priamo z dejiska fyzičiek: zľava Bucheň, Šinka, Pecho, Lenický, Palka.

MARTIN KILIAN ML.

 

 

Podobné články

Back to top button
Close