Novinky

Hotovo aj na Zlatomoravsku – sever proti juhu!

Vyzerá to tak, že zajtrajší Aktív ObFZ Nitra bude len prostou formalitou. Všetky horúce otázky totiž už poznajú odpoveď.

Na rovinu. Ôsme ligy bavili nula ľudí, veď Paňa cestovala do Tekovských Nemiec a Horné Lefantovce do Dlhej nad Váhom. Absolútne neatraktívne zápasy sú už minulosťou. Veci treba riešiť, prišli sme s reorganizáciou jedna šiesta liga plus štyri siedme, aby bol futbal opäť zábavou. „Vnímame nálady v regióne aj oblasti, cestovanie za súpermi už vyšlo z módy, pričom aj atraktivita týchto zápasov má z pohľadu diváka hodnotu nula. Môžeme sa baviť o úrovni, ale myslím si, že kto chce kvalitu, zapne si Ligu majstrov alebo ide na ligu. Na našom stupni futbalu by sa ľudia mali baviť a som presvedčený, že viac derby zápasov môže priniesť potrebný náboj, resp. impulz, ktorým chceme reštartovať futbalový život v niektorých obciach,“ argumentuje predseda ObFZ Nitra Štefan Korman.

Zmene súťaží sa išlo naproti. Koncom júna mali šalianske kluby sedenia s galantskými, vytvorili novučičkú VII. ligu A, susedné zväzy v nej majú po osem mužstiev, je to krok pre futbal, uvidíte, že už prvé kolo ponúkne derby ako hrom. Galantsko-šaliansku siedmu ligu bude riadiť ObFZ Galanta, Disciplinárna (DK) a Odvolacia (OK) komisia je na nitrianskych pleciach, dohoda padla aj pri Komisii rozhodcov (KR), galantskí arbitri budú chodiť pískať na Galantsko, nitrianski na Šaliansko. „Fantastická myšlienka! Galantsko-šalianska siedma liga je v prospech všetkých, veľmi sa tešíme, že sa po 21 rokoch obnoví stará rivalita,“ jasal predseda ObFZ Galanta Ervín Kiss.

IMG_9174
Takto dohadovali galantsko-šaliansku siedmu ligu – predseda ObFZ Galanta Ervín Kiss, starosta Šale Jozef Belický, predseda ObFZ Nitra Štefan Korman a člen výkonného výboru ObFZ Nitra za Šaľu Peter Bachratý.

Nový vietor zavanie aj na Zlatomoravsku. Zrušením ôsmych líg sa päť tímov presunulo do siedmej, čím sa v nej nahromadilo až 18 tímov. Na dnešnom sedení v priestoroch hotelu ViOn sa jedna 18-členná súťaž zmietla zo stola hádam skôr, ako bola vyslovená (problémom sú finančné náklady na 34 zápasov), funkcionárom sa podľa očakávania nepáčila ani liga so 16 tímami s tým, že dvaja by museli ísť hrávať na Nitriansko-vrábeľsko. Prišlo už len na posledný variant – demarkačnou čiarou sa rozdelí 18 tímov na dve skupiny po 9, v grupách si najskôr zahrajú každý s každým (16 zápasov) a prvých 5 mužstiev postúpi do nadstavby o postup (10 zápasov, teda dokopy 26), zvyšné štyri do boja o umiestnenie (8 zápasov, teda dokopy 24), dôležité je, že v jarnej nadstavbe resp. boji o umiestnenie budú hrať mužstvá len proti tímom z druhej skupiny. Za tento model hlasovali šestnásti, Machulince sa zdržali a Ladice neprišli. „Som rád, že kluby reagovali na našu výzvu ohľadom úpravy súťaží, aj pripomienky v diskusii boli konštruktívne. Dve skupiny siedmej ligy si kluby zvolili jednomyseľne, myslím si, že vybrali najlepšiu možnosť. Na novú súťaž sa už všetci tešíme, desať postupových miest bude veľkým lákadlom pre hráčov i fanúšikov,“ žiaril spokojnosťou predseda ObFZ Nitra Štefan Korman.

veceera
24 funkcionárov zo 17 klubov si pochutnalo na rezni so zemiakmi a ryžou.

„Je to najschodnejšie riešenie. Obdive skupiny sú veľmi silné, kvalitné, rozdelenie mi príde spravodlivé po geografickej aj futbalovej stránke. Je super, že nie je kam vypadnúť, tým pádom môžeme hrať futbal pre radosť,“ pochvaľuje si predseda TJ Neverice Andrej Haveta. Bielo-modrí hrali doteraz ôsmu ligu, aj preto sa tešia na veľké derby proti Sľažanom. „Je to lákadlo. Formujeme káder, aby sme sa im vyrovnali,“ prezradil funkcionár, ktorý v Nevericiach vytvára správne futbalové prostredie.

DVE SKUPINY VII. LIGY C
Sever: Skýcov, Jedľové Kostoľany, Hostie, Topoľčianky, Obyce, Machulince, Lovce, Hosťovce, Martin nad Žitavou.
Juh: Velčice, Ladice, Sľažany, Neverice, Choča, Čierne Kľačany, Tesárske Mlyňany, Nevidzany B, Tekovské Nemce.

PS: Nezabúdajte, zajtra je Aktív ObFZ Nitra! Futbal vás potrebuje v utorok 11. 7. od 16.30 h na Mestskom úrade v Nitre. Poháre pre víťazov sú odovzdané, zloženie súťaží tiež, bude sa riešiť napríklad žreb a už teraz sme všetci zvedaví, ako sa kluby postavia k dvom obrovským novinkám…

Autor: Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close