NovinkyVýbery

ONLINE: Benjamínkovia dali v Olomouci už devätnásť gólov

Pohář predsedu OFS Olomouc dnes nemá slabého účastníka. Potia sa aj dva výbery benjamínkov od Nitry – želiezkom v ohni sú starší chlapci, s drajvom mastia aj mladší.

Dvadsaťsedem benjamínkov prifrčalo do Olomouca včera večer, v reštaurácii v centre mesta si zmlslo na rezni s kašou. Štyridsaťčlenná výprava sa ubytovala v Bohuňoviciach, decká hneď skočili do vody.

Hodinové šantenie padlo po dlhej ceste vhod.
Hodinové šantenie padlo po dlhej ceste vhod.

Prišiel deň D. Sobota. Pohár olomouckého predsedu. Neúprosný budíček na siedmu vyhnal najlepších chlapcov z LAMA SK Ligy benjamínkov do haly na Univerzity Palackého.

Ako sa im zatiaľ darí v skupinách?

VÝBER OBFZ NITRA U13
Velký Týnec 1:0, Ivanič. Vzadu sme hrali až na jeden lapsus (super zákrok brankára Vašíčka) s prehľadom. Vpredu bol kŕč, halovky zviazala nervozita. Ruky sme napokon bozkávali Ivaničovi, šikovne využil Polákov aut.

Dolany 8:1, Čulák 2, Chren 2, Šabo, Kamenický, Finta, Bulejčík. V úvode sa predvádzal Brnula, na gól nahral Šabovi a potom jeho ranu dorazil Čulák. Kamaráti ho v tom nenechali a Dolany totálne zvalcovali. Chladnokrvní Nitrania zrátali protivníkovi každú chybičku, dovolili si aj dve hlavičky.

Horká nad Moravou 4:0, Cigáň 2, Chren, Bulejčík. Desaťminútový hore-dole nervák, potom koncert Nitry. Horká si vypila štyri kalichy horkosti a výberovci z našej oblasti spečatili presvedčivý postup do zápasov o umiestnenie.

Tršice 6:0, Čulák 3, Cigáň, Šabo. Úradovala hornoohajská úderka Chren – Cigáň, kus majstrovstva ukázal Čulák. A keď náhodou Tršice vystrelili, brankár Vašíček sa hodil ako tiger.

Trinástkarov vedie do boja tréner Martin Čulák.
Trinástkarov vedie do boja tréner Martin Čulák.

VÝBER OBFZ NITRA U12
Náklo 1:2, Brath. Fyzickejší súper šiel na koňa dvoma gólmi, a to ešte Pavlík čosi pochytal. Núdzneho chlapci sa zobudili, dve šance spálil Fekets, znížil Brath, nabíjal mu Kováčik. Ale bolo neskoro.

Slavotín 2:1, Fabulec, Brath. Výborný zápas! Nitra začala drzo, Lanákov aut zapichol Fabulec. Ale Česi sa prehnali stredom a prekonali Bojdu. Bielo-modrí boli o máličko lepší, pravda vyplávala tri minútky pred koncom – Feketsovu strelu tečoval Brath.

Tršice 3:5, P. Paulík, Mareček, Brath. Silný, brejkový súper. Tršice sa do nás zahryzli, Paulík v bráne lietal do oboch krajov. Nitra sa nevzdala, nabila guľomet a znížila, no na drámu chýbal čas.

Dolany 0:1. O rok mladší Nitrania neboli vo svojej koži, duel bol na šance skúpy, rozhodla strela od polky. Dolany kiksovali menej ako predtým a fyzickosťou odsúdili našich výberovcov na boj o piate miesto.

Dvom výberom drží na Morave palce generalita - zapózovali nám nový člen Výkonného výboru Pavel Mesároš, bývalý sekretár Štefan Huňady a predseda Štefan Korman.
Dvom výberom drží na Morave palce generalita – zapózovali nám nový člen Výkonného výboru Pavel Mesároš, bývalý sekretár Štefan Huňady a predseda Štefan Korman.

Naše výbery ešte odohrajú dva zápasy o umiestnenie. Priebežne vás budeme informovať, ale tá najšťavnatejšia injekcia správ sa chystá v pondelkových MY Nitrianskych novinách.

Autor: Martin Kilian ml.

FOTO: Zuzana Gajanová.

Podobné články

Back to top button
Close