Novinky

IDE JAR│VII. liga C

Vlajková loď Okresu Zlaté Moravce zdvíha kotvy na jarnú plavbu. Najväčšími flotilami sa chvália Obyce a Tesárske Mlyňany, dobrý kurz držia i Martin a Choča, naopak zateká Skýcovu a Nevericiam. Kto bude prvý v zlatom prístave? Sever či juh?

V letnom reorganizačnom balíčku ObFZ Nitra bolo i splynutie VII. ligy C s VIII. ligou B. V novej súťaži sa 18 zlatomoravských klubov jednohlasne upratalo na 9-členné skupiny sever a juh, pričom po 16 kolách sa horní piati z dvoch grúp spoja do nadstavby o postup a dolní štyria si zahrajú o umiestnenie – do druhej fázy si však prenesú len body získané s mužstvami postupujúcimi do rovnakej nadstavby.

Takto by vyzerali nadstavby, keby sa základná časť skončila teraz, predčasne.
Takto by vyzerali nadstavby, keby sa základná časť skončila teraz, predčasne.

Uf, zamotané, že? Ešte ťažšie sa však číta tabuľka. O jesenných dostihoch sme písali litánie pred Vianocami, aspoň v kocke – na severe panujú Obyce, juhu vládnu Tesárske Mlyňany, pod nimi je vyrovnaný mišmaš, top päťky obtiahne ešte päť kôl základnej časti. Osobnosti sú roztrúsené po celom okrese, liga je tkaná z vyslúžilcov i mladíkov, zápasy puncuje rozumček odchovancov ViOnu či Calexu.

Ak ste ešte nevečerali, po tomto článku už ani nemusíte: 3500-slovný servis zimy. Volali sme do všetkých osemnástich klubov.

SKUPINA SEVER

TJ OBYCE (1.)
Po ročnom pokoji zbraní zase terorizujú Zlatomoravsko. Väčšinu zo 49 gólov vyparatili Patrik Mikuš, Peter Vnad a Christián Beňo, káder je do špiku nabitý, z enklávy Šabovcov vytŕča Dominik, do kamennej obrany Jaroslav Hladík – Marko Biely zapasuje novic Pšenák. Zápasy Obýc na jeseň často vyzerali ako stíhačka proti vetroňu, fanúšikovia znovu zahliadli odtieň futbalu zo zlatej sezóny 2015/16. Predseda Ján Mikuš už zabubnoval na postup, do karát zahrala aj amnestia disciplinárky, takže Vnadovi sa trest za boxerský kúsok v Machulinciach ruší. Patrikovi Mikušovi rameno dovolí asi až koncom apríla, dovtedy však na Obyce striehnu neľahkí súperi.
● Prišli: Erik Pšenák (Nová Dedina), Martin Kunský (Lovce), Jozef Baťo (návrat k futbalu). Odišli: Vladimír Šabo (Lovce), Ján Dubaj (Machulince), Denis Tóth (Jedľové Kostoľany). Dlhodobo zranení sú Dominik Šabo, Patrik Mikuš, Jozef Mozeš.
● Hrajúci tréner Patrik Mikuš: „Zimná príprava vyšla, chalani chodili v dobrých počtoch, trénovali sme aj štyrikrát týždenne, odohrali sedem prípravných zápasov. Brzdili nás jedine zranenia, chvalabohu máme široký, dvadsaťdvačlenný káder. Myslím si, že podľa mien v súťaži nie je lepšie mužstvo, chceli by sme vyhrať ligu. Už na úvod jari máme štyri ťažké zápasy, berieme len dvanásť bodov.“
● Súperi v z. č.: Hosťovce (V), Hostie (D), Topoľčianky (V), Martin (V).

Zopakuje sa história? Keď v predminulej zime prišiel tvrďas Pšenák do Obýc, vyhrali titul.
Zopakuje sa história? Keď naposledy prišiel tvrďas Pšenák (3) do Obýc, vyhrali titul.

TJ MARTIN NAD ŽITAVOU (2.)
Róbert Bosák sa v lete dostal na Martin ako slepé kura k zrnu a dnes vám hrdo povie, že si našiel druhý domov. Chlapov poznal ledva z Futbalnetu, aj tak bosý káder rýchlo prezul do mokasín a hneď vyhral v Machulinciach (2:1). Novej kapitole martinského futbalu velia guľometníci Juraj Valent a Patrik Kolárik, spolu dali 32 gólov, šance im vyrába Patrik Čeliga, istí ho Damián Hitka. Veľmi vkusným ťahom je zisk kostolianskeho Zidana Mášika a poltisícovú dedinu rozjasali i doktori – brankár Čapo je fit. Ak Martin v nedeľu uprace Hosťovce, prvá päťka ho už zrejme neobíde.
● Prišli: Andrej Mášik (Jedľové Kostoľany). Po zranení sa zapája Lukáš Čapo a po pauze Matúš Hitka. Odišli: nikto.
● Tréner Róbert Bosák: „Zima bola perfektná, všetky prípraváky sme hrali na umelej tráve, dochádzka bola výborná, chalani poctivo trénovali, celkovo veľká spokojnosť. Náš jednoznačný cieľ je dostať sa do prvej päťky, všetko tomu podriaďujeme. Určite nechceme byť horší ako na jeseň, keď budeme mať trošku šťastia, môžeme byť celkom zaujímavý mančaft.“
● Súperi v z. č.: Hosťovce (D), Hostie (V), Obyce (D), Topoľčianky (V).

Kolárik robí vo Švédsku, na jar bude častejšie doma než na jeseň - zlá správa pre obrany.
Kolárik robí vo Švédsku, na jar bude častejšie doma než na jeseň – zlá správa pre obrany.

HUNTÍK MACHULINCE (3.)
„Vrabčiarom“ vytrhli srdce. Úradník stredu poľa Marták bude mať v zostavách kola za menom už Lovce, dieru po ňom zrejme zalepí „Dodo“ Ondrejka, hoci aj na neho sa v zime zbiehali slinky všelijakým kupcom. Modrina ostane i po Drgoňovi, nedostupný je Peter Demiger, sakra škoda, že akurát vtedy, keď držia Machulince super karty – v základnej časti dvakrát ošklbali Obyce, na nadstavbu sa naladia so súpermi, ktorým na jar zobrali 12 bodov. Čiže sen nového predsedu Romana Ondrejku o šiestej lige nie je žiadna fatamorgána.
● Prišiel: Ján Dubaj (Obyce). Odišli: Ján Marták (Lovce), Dávid Hladík, Milan Hladík (Sľažany). Dlhodobo zranený je Marek Drgoňa.
● Tréner Miloš Lukáč: „Tréningová účasť v zime nebola bohvieaká, ale do jari sme optimisti, chceme sa dostať do prvej päťky a čo najvyššie sa dostať aj v nadstavbe. Nič ľahkého nás však nečaká, keďže máme úzky káder, dúfam, že sa nám podarí zapracovať dorastencov Adama Haspru a Dávida Cigáňa.“
● Súperi v z. č.: Lovce (V), J. Kostoľany (D), Skýcov (V), Hosťovce (D), Hostie (V).

Hlavnou hviezdou Huntíka je po Martákovom odchode stopér Adam Kunský. K jeho prehľadu pričuchne mladík Dávid Cigáň (za ním).
Hlavnou hviezdou Huntíka je po odchode Martáka stopér Adam Kunský. K jeho prehľadu pričuchne mladík Dávid Cigáň (za ním).

TATRAN TOPOĽČIANKY (4.)
Hradby najväčšej zlatomoravskej dediny stoja až k oblakom, doma poráža každého, no ten pravý test odolnosti príde s Obycami a Martinom. Gubovove tréningy dobrú partiu bavia, futbal mal na jeseň prvky k potlesku, ale „žrebci“ chodili von bez gólov, a preto je zemiakový stupienok zrejme zrkadlom. Tú najväčšiu bitku už Topoľčianky vyhrali, v zime uviazali o bránu šikovného gólmana Miroslava Géciho, po ktorom túžili Nevidzany. Výberu ObFZ U19 vychytal na veľkom turnaji ZsFZ zlato a kredit mu nabila cena pre naj brankára. Prvá päťka by Tatranu nemala ujsť, potom sa však už o čisté kontá bojíme viac.
● Prišli: Jozef Mokrý (Hostie), František Škorec (Choča), Tomáš Segíň (Volkovce). Odišli: nikto. Dlhodobo zranený je Ján Balčirák.
● Tréner Miroslav Gubov: „Chceme hrať útočne, atraktívne pre divákov, na postup určite nemyslíme. Je nás osemnásť, sme výborný kolektív, bavíme sa futbalom, aj morálka je super. Naše opory sú Miro Géci, Ľubo Magušin, Peťo Fázik, Erik Tonkovič, Jožo Pavkov a Jaro Antal, dúfam, že k nim dobre zapadnú noví hráči. Budeme zbierať viac bodov, ak sa zlepšíme v zápasoch vonku.“
● Súperi v z. č.: Hostie (D), Lovce (V), Obyce (D), J. Kostoľany (V), Martin (D).

Chočiansky kapitán cez palubu: Škorec bude ťahať Topoľčianky.
Chočiansky kapitán cez palubu: Škorec bude ťahať Topoľčianky.

OFK HOSŤOVCE (5.)
Žiadna sláva to nebude, napísali sme v lete o Hosťovciach. Oni na oplátku vyhrali prvé tri kolá so skóre 15:0 a z výmyselníka Štefana Khavavku bolela celú ligu hlava. Škulova družina ku neskôr padla z druhého miesta na piate, i tak to však bolo na čo pripíjať. Či však bude aj po jari… Jesenný talizman im zvesili Nevidzany, brankár Schvarc dal latku vysoko, Novák z Neveríc má čo robiť. Osobnosti ofenzívy Bednár či Vo Thanh zarábajú v Nemecku, bez nich si Hosťovce zarobia na problémy.
● Prišli: Martin Novák (Neverice). Po pauze sa vrátil Filip Vlársky. Odišiel: Martin Schvarc (Nevidzany).
● Hrajúci tréner Matej Škula: „V mužstve boli len malé zmeny, no chceli sme ešte nejaké posily. Nie je to u nás príliš ružové, verím, že sa chytíme dobrými výsledkami a pôjde to. Musíme hrať ako jeden tím. Určite chceme zabojovať o prvú päťku, tešíme sa na klasické derby s Lovcami.“
● Súperi v z. č.: Obyce (D), Martin (V), Machulince (V), Lovce (D).

Jadro hosťoveckej partie je silné na ihrisku i mimo neho.
Jadro hosťoveckej partie je silné na ihrisku i mimo neho.

SLOVAN HOSTIE (6.)
Vzadu, v strede, naľavo a vpredu – Debnár, Kováč a bratia Borčinovci sa v Žitavanoch chytili, vizitka aj pre déčko ViOnu, ktoré ich na silnú šiestu ligu nachystalo. Hosťanom futbalový prameň nevyschol, na epochálne štvrté miesto nabaľujú ďalšiu sviežu sezónu. Litschauerov tím viac vyhráva než prehráva, navyše radšej zakombinuje ako nakopne. Väčšie bremeno ako predtým nesie na pleciach forvard Lukáš Pacalaj, dal 7 z 27 gólov, pasmi ho zásobujú Miroslav Horváth a Martin Mašír. Ale prvá päťka bude ako výhra v lotte, lebo Hostie má žreb ťažký aj pre koňa.
● Prišli: nikto. Odišiel: Jozef Mokrý (Topoľčianky).
● Tréner Martin Litschauer: „So zimnou prípravou som veľmi spokojný, makali sme trikrát týždenne, sme dobre kondične pripravení. Trápi ma jedine nízky počet hráčov. Máme vysoký vekový priemer, na jar by nám mali pomáhať niektorí mladší dorastenci ViOnu. Budeme musieť hrať ako kolektív, potom vieme niečo dokázať. Poctivou robotou sa pomaličky chceme posúvať dopredu, budeme vďační za každého diváka, ktorý nám zatlieska. Tešíme sa na štart jari, v nedeľu hráme derby v Topoľčiankach, môže to byť pre nás dobrý odrazový mostík. Nadstavba o postup by pre nás bola veľkým úspechom.“
● Súperi v z. č.: Topoľčianky (V), Obyce (V), Martin (D), Machulince (D).

Hostiansky koncept stojí na Miroslavovi Horváthovi (vľavo).
Hostiansky koncept stojí na Miroslavovi Horváthovi (vľavo).

SLOVAN JEDĽOVÉ KOSTOĽANY (7.)
Byť či nebyť? Pýta sa Hamlet Jedľových Kostolian. Na jeseň síce zdolali Hostie (6:1) a Hosťovce (3:2), ale asi len zo zotrvačnosti, ktorá v zime zamrzla. Že nemáme lámať palicu, ukázali na Vianočnom turnaji, neočakávane sa prihlásili, šokujúco prišli a prekvapujúco strelili v 4 zápasoch až 8 gólov, páčili sa statočné výpady Mária Francíka. Ale to bolo pred 71 dňami, asi by ste na jednej ruke narátali, koľkokrát sa odvtedy videli. Loď sa potápa, od kormidla sa pracú už i opory minulých rokov. Hôrny Slovan čakajú jarné hry o život.
● Prišli: Adam Ondrejka (Machulince), Denis Tóth (Obyce), Vladimír Korodi (návrat k futbalu/Martin nad Žitavou). Odišli: Ján Rajnoha, Peter Páleník (Dyčka), Roman Palovčík (Tesárske Mlyňany), Andrej Mášik (Martin nad Žitavou), Andrej Žemberi (Choča).
● Tréner Emil Biely: „Príprava bola slabá, dúfame, že jar bude lepšia a nebude to posledná sezóna pre Jedľové Kostoľany. Trápi nás nedostatok futbalistov, po jari uvidíme, či sa nám oplatí s futbalom pokračovať. Nevypadáva sa, môžeme si schuti zahrať, verím, že sa spraví partia a udržíme to tu.“
● Súperi v z. č.: Machulince (V), Lovce (D), Topoľčianky (D), Skýcov (V).

Výlet na Moget Cup sa zapísal do histórie Jedľových Kostolian.
Výlet na Moget Cup sa zapísal do histórie Jedľových Kostolian.

ŠK LOVCE (8.)
Šťastena sa na „zubry“ odula, 6-krát prehrali o gól či dva, zdolali len Hostie (1:0) a obligátne Skýcov (11:0), neúspešná polsezóna vybila všetky nervy trénerovi Gregušovi. A tak bolo na celej loveckej jeseni najkrajšie, že skončila už v októbri. Lovciam však nie je futbal ukradnutý. Pátraciu akciu po bodoch rozbehne naj hráč ligy Marták, tento prestupový majstštyk si starosta František Richter môže dať do životopisu. Hráčske kryhy sa pohli, už len nech ihrisko rozmrzne.
● Prišli: Ján Marták (Machulince), Vladimír Šabo (Obyce), Matúš Belica (návrat k futbalu/Martin nad Žitavou), Peter Eliáš (návrat k futbalu/Machulince). Odišli: Martin Kunský (Obyce). Dlhodobo zranení sú Richard Novácky, Patrik Greguš a Roman Pintér.
● Tréner Roman Pintér (namiesto Miroslava Greguša): „Myslím si, že z predposledného miesta budeme skákať vyššie, určite nechceme ostať v tabuľke vzadu. Máme predsa v kádri chalanov, ktorí kedysi hrali na ViOne, na ihrisku sa budeme opierať o Tomáša Volfa, Petra Jankulára, Martina Horniačka či ďalších, dúfam, že zapadnú aj posily. Najviac sa tešíme na derby do Hosťoviec, prídeme si po tri body.“
● Súperi v z. č.: Machulince (D), Topoľčianky (D), J. Kostoľany (V), Skýcov (D), Hosťovce (V).

V bitke o podpis Jána Martáka prekvapujúco uspeli Lovce.
V bitke o podpis Jána Martáka prekvapujúco uspeli Lovce.

FK SKÝCOV (9.)
Preč sú doby, keď sa na Skýcov chodilo po debakle. Zlatá garda spred štyroch rokoch sa rozutekala, dnes si na partizánoch každý robí skóre, jeseň ich postavila do kúta s číslami 2:100. Polsezónu orámcovali úspešnou prehrou 0:3 s Martinom a milými výkonmi na Vianočnom turnaji MY Nitrianskych novín. Ale pozor, na štadióne sa v zime svietilo! Skýcovskí ucháni si piatky a nedele chodili zakopať, kočíroval ich stopér Valent, no stále platí, že návrat matadorov Štuciku a Jenisa potrebujú ako soľ.
● Nikto neprišiel, nikto neodišiel.
● Hrajúci tréner František Valent: „Na jeseň sa naši mladí chlapci zaúčali, v zime sme potrénovali, hoci to tu stále nie je bohviečo, nevidím to úplne zle. Potrebujeme ešte dve či tri posily, skúsených hráčov. Našu dobrú partiu vedú Dano a Janko Fedorekovci, na ihrisku sa opierame aj o šikovného Adama Zbonku. Dúfame, že na jar prídu prvé výhry.“
● Súperi v z. č.: Machulince (D), Lovce (V), J. Kostoľany (D).

Skýcovčania sa tešia na pikantný zápas proti Nevericiam.
Skýcovčania sa tešia na pikantný zápas proti Nevericiam.

SKUPINA JUH

ŠK TESÁRSKE MLYŇANY (1.)
Nábeh, náprah a kto ho chytil potom? Dlho si budú Tesárske Mlyňany pamätať, ako im Stanislav Babocký vystrelil proti Novým Sadom historický postup do predkvalifikácie Vianočného Moget Cupu. Pompézna pravačka len dochutila ukážkovú jeseň, ktorej highlightmi boli polzlato v sedmičke, skalp nabitých Janíkoviec v Campri Cupe a cena najlepšieho trénera ObFZ Nitra za rok 2017 pre Petra Miškoviča. Len ich neprechváľme, pretože vyzretá banda poctivcov je konečne na dostrel šiestej ligy.
● Prišli: Denis Šemetka (Čierne Kľačany), Roman Palovčík (Jedľové Kostoľany). Odišiel: Matúš Komžík (koniec kariéry).
● Tréner Peter Miškovič: „Káder prešiel minimálnymi zmenami, riešime už len náhradu za Komžíka do stredu poľa. Prípravu sme nezačali dobre, ale každým zápasom sme sa zlepšovali a verím, že sme formu načasovali na majstrovské zápasy. Som rád, že sa nám v zime neudialo žiadne vážnejšie zranenie. Do jari sme kondične pripravení, chceme sa pobiť o prvé miesto.“
● Súperi v z. č.: T. Nemce (V), Velčice (D), Nevidzany B (V), Sľažany (D).

Čo by to bolo za zimu, keby Tesárske Mlyňany neboli na drile v Štiavnických Baniach?
Čo by to bolo za zimu, keby Tesárske Mlyňany neboli na drile v Štiavnických Baniach?

DRUŽBA CHOČA (2.)
Ešte v decembri sa nad Chočou zbiehali supy, mecenáš Minár ohlásil prestup desiatich hráčov do Hosťovej ako hotovú vec. Ajhľa, zmena. Prudká. Do GFC napokon prchli len Slovákovci, no pri kuku na spis odchodov zistíte, že Choča síce má futbal, ale žiadnu obranu. Autori jesenného eposu o dravom nováčikovi ako Viglacký či Kukučka však stále môžu rozpútať futbalovú párty. A tak si ešte Družbu zapíšte.
● Prišli: Tomáš Herc (Tajná), Andrej Žemberi (Jedľové Kostoľany), Radoslav Rajnoha (Machulince), Milan Kéry (Branč), Marek Herda (Neverice), Filip Kabát (dorast Sľažian). Odišli: Martin Slovák, Peter Slovák (Hosťová), Peter Valent (Velčice), Peter Drgoňa ml. (Bošany), František Škorec (Topoľčianky), Matúš Székely (Ladice).
● Tréner Miroslav Minár: „V decembri to vyzeralo, že tu futbal skončí a s hráčmi sa presídlime na Hosťovú, ale na Choči sa vďaka podstarostovi Pavlovi Kérymu zmenili pomery a kabína sa rozhodla ostať. Na nováčika máme ligu rozohranú dobre, na jar chceme potrápiť favoritov z Obýc a Tesárskych Mlynian. Rozpadla sa nám celá obrana, aj preto určite nemáme postupové ambície.“
● Súperi v z. č.: Nevidzany B (D), Sľažany (V), Neverice (D), Ladice (V).

Na jar bude zrejme viac chvíľ, kedy bude musieť aj plejmejker Adam Víglacký brániť.
Na jar bude zrejme viac chvíľ, kedy bude musieť aj tvorca Adam Víglacký brániť.

ŠK NEVIDZANY B (3.)
Ako vždy – mačka vo vreci. Mančaft, na ktorý nie je recept. Raz oáza dorastencov, raz útočisko áčkarov: práve oni spískali krádež z Tesárskych Mlynian (4:2). Jesenný bronz sa toľko neblyští, veď béčko Nevidzian hralo až osemkrát doma. Pravda vypláva už v marci, ostré zápasy na Choči, v Ladiciach a v Čiernych Kľačanoch môžu Cigáňových chlapov zošmyknúť do dolnej skupiny. Pardon, piata liga začína áčkarom až v treťom kole siedmej, tak netočte hlavami, ak pomôžu béčkarom.
● Nikto neprišiel, nikto neodišiel. Po pauze sa vrátil Frederik Ďurček.
● Tréner Radoslav Cigáň: „Boj o prvú päťku ešte bude ťažký, ale keď neuspejeme, strieľať sa z toho v Nevidzanoch určite nebude. V základnej časti máme ešte štyri zápasy vonku a na Veľkú noc hráme doma s Tesárskymi Mlyňanmi, vtedy sa môže rozhodnúť, ktorú nadstavbu budeme hrať. O postup nám nejde, to by pre klub nemalo význam. My chceme byť prechodnou stanicou áčkarov a dorastencov. Tiež prilákať ľudí na štadión.“
● Súperi v z. č.: Choča (V), Ladice (V), Č. Kľačany (V), T. Mlyňany (D), T. Nemce (V).

V len málo zápasoch je rezerva Nevidzian vyslovene horšia.
V len málo zápasoch je rezerva Nevidzian vyslovene horšia.

TJ TEKOVSKÉ NEMCE (4.)
V bráne sa vrhal Marián Šebeňa, obrane prezidentoval Andrej Kyška, stred vlastnil Filip Holečka a v útoku našiel formu Martin Ďurina, päť kôl to bola jazda všetkých jázd. Ale nováčika rozčesala kefa v Tesárskych Mlyňanoch (1:8), kde 80 minút pretrpeli vlastne bez gólmana. Letná frizúra už do konca jesene Nemčanom nedorástla, ale verte tomu, že zaujímavý káder na jar vytrhá vlasy kdekomu.
● Prišli: Martin Furda (Kozárovce). Po zranení sa zapája Marián Šebeňa. Odišiel: Peter Furda (Rudno nad Hronom).
● Tréner Stanislav Kováč: „Na jeseň sme mali smolu, keď sa nám zranil brankár Majo Šebeňa, teraz je už fit, s parťákom Martinom Furdom sa budú v bráne striedať, lebo obaja sú kvalitní. Pomohlo nám štvordňové sústredenie v Kremnických Baniach, chceme hlavne budovať tím, hrať s domácimi, tešiť fanúšikov. Boj o top päťku neberieme smrteľne vážne. Najdôležitejšie je, že tu futbal ide správnym smerom, predseda Ján Valkovič mi pripomína nevidzianskeho Milana Kramára – futbal robí tak, ako sa má.“
● Súperi v z. č.: Č. Kľačany (V), T. Mlyňany (D), Velčice (V), Nevidzany B (D).

Stanislav Kováč robil meno Nevidzanom, teraz stojí za nemčianskym projektom.
Stanislav Kováč robil meno Nevidzanom, teraz stojí za nemčianskym projektom.

ŠK VELČICE (5.)
Akoby starosta Ľubomír Gahír polku strán z kroniky vytrhol. Najlepší strelec novodobých dejín zamieril k večnému rivalovi zo Sľažian. Po Lukášovi Jánošovovi ostalo vyše sto gólov, ale v susednej dedinke už nejaký piatok žije, chápete. Predseda Ján Dekan by pre futbal vo Velčiciach spravil aj salto vzad, preto mu trocha znížil tlak návrat Zaťka z piatoligových skusov a keď počítame, tak pod Lyscom by malo byť viacej futbalistov ako na jeseň. Avšak nový kouč to povedal jasne…
● Prišli: Peter Valent (Choča), Patrik Zaťko (Bošany), Peter Labuda (Kovarce), Lukáš Židík (Neverice). Po zranení sa zapája Mário Szegény. Odišiel: Lukáš Jánošov (Sľažany).
● Tréner Daniel Solárik: „So zimnou prípravou som absolútne nespokojný, väčšina hráčov ju úplne odignorovala, stabilne trénovali azda len štyria či piati, slabota. Jasné, že cieľ o prvej päťke platí, ale bude to určite ťažšie, ako som si predstavoval. Budeme sa musieť spoliehať na to, že náš súper bude ešte slabší. Zlomový zápas nás čaká hneď v nedeľu v Ladiciach.“
● Súperi v z. č.: Ladice (V), Č. Kľačany (D), T. Mlyňany (V), T. Nemce (D).

Sľažančan Peter Valent skúsi šťastie o dva kilometer ďalej.
Sľažančan Peter Valent skúsi šťastie o dva kilometer ďalej.

OFK SĽAŽANY (6.)
„Močkári“ na jeseň zbierali remízky. Palec hore za štyri nuly, v obrane rozkazoval ovečkám Maroš Bača, stred riadil Daniel Ivanička, len ten útok je tretí najhorší na juhu. Na to, že Sľažany hrali ešte pred dvoma rokmi šestku, je 16 z 33 bodov málo, mračí sa i do jari – zima ich vyfackala zraneniami a na výsledky prípravákov sa nepýtajte. Dedinke nedávno spravil super meno Dominik Pružinský, s Výberom ObFZ U19 vyhral západokrajské zlato. Keď Sľažany dajú čas mladým, oblaky sa rozídu.
● Prišli: Lukáš Jánošov (Velčice). Po dlhodobom zranení sa zapája Martin Katrušin. Odišli: Peter Národa (Žitavany), Tomáš Nemček (Neverice). Dlhodobo zranení sú Pavol Rajtar, Michal Rajtar, Filip Székely, Radovan Béreš, Matej Tonka a Michal Káčer.
● Tréner Roman Cina: „Zima bola dlhá, studená, kondičné tréningy zamerané na vytrvalosť a silu nám diktoval kickboxer Jakub Boguský, pripravovali sme sa spoločne s dorastom. Určite sa chceme predrať do nadstavby a typickým sľažianskym srdiečkom vrátiť diváka na futbal. Obrazne povedané, súper sa musí báť prísť hrať do Sľažian. Nie aby k nám chodili tímy bodovať.“
● Súperi v z. č.: Neverice (V), Choča (D), Ladice (V), Č. Kľačany (D), T. Mlyňany (D).

Zranenie stopéra Michala Káčera sa javí vážne, pásku prevezme srdciar Maroš Bača.
Zranenie stopéra Michala Káčera sa javí vážne, pásku prevezme srdciar Maroš Bača.

TJ LADICE (7.)
Netuctové nátury spred tribečských vrát na jeseň vyrábali prekvapenia ako na objednávku. Jazyk vyplazili Čiernym Kľačanom (2:0), Velčiciam (4:2) a jeseň zabuchli s lupom z Tekovských Nemiec (4:3). Zime zase moc nedali, stýkali sa len piatky, ale späť sú bratia Székelyovci, Juraj bude chytať góly a Matúš strieľať, takže žiadny problém. Ladičanom sa do jari rysuje zbesilý útok Székely – Adam Tóth – Jozef Tóth. Prvá päťka už vonia.
● Prišli: Matúš Székely (Choča). Po zranení sa zapája Juraj Székely a po pauze Adam Tóth. Odišiel: nikto.
● Hrajúci tréner Marián Javorček: „Na úvod jari hráme trikrát po sebe doma, určite sa najviac tešíme na Velčice, na jeseň sme u nich vyhrali, toto bude ťažší zápas. Lepšie by sa nám hralo v hornej päťke ako v dolnej, posnažíme sa tam dostať. Mohlo by nám to vyjsť, keďže máme väčšiu kvalitu ako vlani.“
● Súperi v z. č.: Velčice (D), Nevidzany B (D), Sľažany (D), Neverice (V), Choča (D).

S Jurajom (vľavo) a Matúšom Székelyovcami budú Ladice nebezpečnejšie.
S Jurajom (vľavo) a Matúšom Székelyovcami budú Ladice nebezpečnejšie.

SOKOL ČIERNE KĽAČANY (8.)
Čierne Kľačany dali na jar 41 gólov, z toho Lukáš Švec 17, na jeseň bez neho 14 a Švec dal v Kozárovciach len jeden jediný. Šutér „Žunky“ už strieľa štvrtú ligu a je presne ten dielik, ktorý chýba do puzzle trénera Šabíka. Sokoli v prvej polke sezóny prehrali z 11 zápasov až 6 o jedno číslo, kto sa voči nim postaví so slovami „to je nič, veď sú predposlední“, kruto zaplatí. Kľačanci vetria šancu na top päťku, aj los majú fajn.
● Prišiel: nikto. Odišiel: Denis Šemetka (Tesárske Mlyňany).
● Tréner Juraj Šabík: „Káder sa nám nezmenil, tešíme sa na jarnú časť. Cítime sa byť pripravení, teraz nám ide hlavne o konsolidáciu. Pomaly už ladíme na budúcu sezónu, v ktorej chceme byť silnejší a úspešnejší. Ale vôľa baviť ľudí tu je vždy.“
● Súperi v z. č.: T. Nemce (D), Velčice (V), Nevidzany B (D), Sľažany (V), Neverice (D).

V bielom tri stálice Čiernych Kľačian - Andrej Šútor, Juraj Šabík a Marek Gajdoš.
V bielom tri stálice Čiernych Kľačian – Andrej Šútor, Juraj Šabík a Marek Gajdoš.

TJ NEVERICE (9.)
Keď Sizyfos v gréckom Korinte tlačil balvan do kopca, mal ľahšiu robotu než Andrej Haveta v Nevericiach. Že vôbec sedemstovková dedinka v područí Sľažian a Jelenca ešte futbalovo existuje, skrýva hodiny potu, na pohode jej nepridal ani rozmach Choče. Jeseň bola preto galejami, z dvanástich prehier a skóre 9:66 vykúkal krídelník Michalka, aj ten si minule na tréningu zlomil nohu… Tréner síce neprišiel, ale posily áno, dostavia sa i výhry, keď aj v nadstavbe. Verte v Neverice.
● Prišli: Marcel Ollári (Jelenec), Jozef Janiga (Diakovce), Dominik Desat (dorast Sľažian), Tomáš Nemček (Sľažany). Odišli: Lukáš Židík (Velčice), Marek Herda (Choča), Ondrej Segíň (?). Dlhodobo zranený je Andrej Michalka a pracovne zaneprázdnený je Roman Mihálik.
● Predseda Andrej Haveta: „Zima nebola celkom podľa predstáv, ale musím uznať, že chalani zo seba vydali maximum. Doplnili sme káder, dúfame, že nám jar prinesie viac futbalovej radosti ako jeseň. Robíme všetko pre to, aby sme futbal v Nevericiach udržali, verím, že sa naša snaha bude časom odzrkadľovať.“
● Súperi v z. č.: Sľažany (D), Choča (V), Ladice (D), Neverice (D), Č. Kľačany (V).

Vedeli ste, že opora Neveríc Miloš Majdiak (v bielom) vyhral PP Invest Cup s Močenkom?
Vedeli ste, že opora Neveríc Miloš Majdiak (v bielom) vyhral PP Invest Cup s Močenkom?

AUTOR: Martin Kilian ml.
FOTO: Martin Kilian ml.; Andrej Kéry; MY Nitrianske noviny – Martin Kilian; OFK Hosťovce; Róbert Turčan; ŠK Tesárske Mlyňany; ŠK Nevidzany.

Podobné články

Back to top button
Close