Novinky

Včerajší Campri Cup: Favoriti zhoreli

K predohrávanému derby Volkovce – Žitavany (3:1) sa na Sviatok práce pripojili ďalšie tri šlágre a spoznali sme poslednú štvoricu Campri Cupu.

S Pohárom ObFZ Nitra zavanul na 68 dedinkách nový vietor. Premiérová verzia môže krásne príbehy pokojne rozdávať.

Ten najúžasnejší zrejme píšu v Machulinciach. Huntík zobral Campri Cup vážne! Vyradil už dvoch šiestoligistov – v šestnásťfinále Vlčany a vo štvrťfinále na hranici vyčerpania aj Rišňovce: hviezdou číslo jeden bol len 18-ročný brankár Martin Červený. Zlatomoravskú dedinku včera nemohol koučovať tréner Miloš Lukáč, pre trest za bitku v Ladiciach sa prizeral len spoza plota.

Prekvapenie sa nezrodilo len na východe oblasti, šokoval i západ. Obecne viac sa verilo Tesárskym Mlyňanom, v nedeľu zneškodnili Topoľčianky 3:0, v protiváhe s lukáčovským triumfom len 1:0 so slabučkým Kynekom bolo každému jasné, kto je favorit. Magnus však zas potvrdil, že Campri Cup stavia na inú koľaj než VII. ligu A a po Klasove či Tešedíkove vylial i dobre pripraveného vicelídra VII. ligy C.

Najväčšie derby namiešalo štvrťfinále do Cabaja-Čápora, kam prišlo Svätoplukovo s údajom, že už 6 rokov s rivalom neprehralo. Všetko raz končí, rozhodli sa Varga, Laca a Kompas a Šalgovčanov poslali domov s troma gólmi v kufroch. Cedronskú bitku orámcovala i nervozitu, tú však bez problémov ukočíroval rozhodca Alojz Macho.

To bolo v hrubom – teraz rozmeňme na drobné.

LukáčovceTesárske Mlyňany 3:1 (2:1).
Pokiaľ sa hostia spamätali z agresívneho nástupu Lukáčoviec, bolo po lahodnom voleji Mateja Gajdoša a pätičke Ľuboša Gajdoša 2:0. Z krídelnej akcie znížil Bošanský a domácim odkázal, že to nebude pre nich taká krasojazda. Skutočne nebola. Druhý polčas sa hral na jednu bránu – lukáčovskú. Lenže favorit si s hustými hradbami nevedel rady, veľký zápas hral stopér Marek Hurta. Postupovú poistku zomknutého Magnusu z brejku pridal čarostrelec Horváth – Tesárske Mlyňany mali proste smolu, že sa mu dnes 90 minút chcelo.
Góly: 4. M. Gajdoš, 34. Ľ. Gajdoš, 82. Má. Horváth – 36. Bošanský. R M. Hörik (M. Šturdík, Š. Korman ml.), ŽK: M. Mrlík, R. Mrlík, M. Gajdoš, Hurta, Zachar, Sitár, Horváth – Vaňo, Plaštiak, 80 divákov.
MAGNUS: A. Sitár – M. Sitár, M. Hurta, D. Zachar, M. Mrlík (88. D. Gajdoš) – R. Civáň, M. Gajdoš, R. Mrlík, P. Kališ – Má. Horváth, Ľ. Gajdoš (90. A. Bučko). Tréner: Róbert Kollár.
ŠK: P. Frajka (46. R. Palovčík) – Ma. Horváth, S. Babocký, T. Klúčiar, T. Plaštiak (80. J. Suchý) – M. Švába, P. Vaňo, M. Meňhart (68. R. Danko), D. Šemetka – Má. Bošanský, T. Lízal (46. M. Boboň). Tréner: Peter Miškovič.

MachulinceRišňovce 1:1 (1:1), na p. k. 5:4.
Prvý polčas bol päťdesiat ku päťdesiat. Rišňovskému bekovi Vörösovi nedal vydýchnuť bleskový Horniak, raz donútil Pargáča k ručnej brzde a o červenej nebolo pochýb, iba podčiarkla odvahu troch výborných rozhodcov. Hostia viedli len tri minúty, na Macháčovu peknú hlavičku z rohu reagoval nadzvukový volej Gašparíka – 1:1. Po obrátke už Machulince nestíhali, súper ich aj o desiatich mačkal ako v odšťavovači, ale v šanciach Rimanovského a Ondrejku zažiaril brankár Červený. Drámu musel rozlúsknuť rozstrel. Aj v penaltách svietilo priezvisko Červený, kapitán Tomáš nedal, no jeho brat Martin heroicky vychytal Palkoviča a mierou vrchovatou sa podpísal pod postup Huntíku – ktorý nebol lepší, ale bojoval. A presne srdiečko Rišňovciam chýbalo.
Góly: 44. Gašparík – 41. Macháč. R M. Németh (E. Fábry, J. Hudec), ŽK: Ondrejmiška, Kováč – Srnka, T. Ondrejka, ČK: 30. Pargáč (R), 165 divákov.
HUNTÍK: M. Červený – D. Cigáň, A. Kunský, J. Gašparík, T. Červený – P. Janovič, A. Haspra, K. Kováč, M. Horniak – D. Ondrejmiška, J. Ondrejka (24. F. Ivanička). Tréner: Roman Ondrejka.
TJ: P. Vaško (46. M. Cicák) – M. Vörös, Má. Pargáč, Š. Jurda – R. Palkovič, P. Macháč, M. Srnka, K. Rimanovský – T. Ondrejka – P. Watter, M. Angelovič (81. Ľ. Kmeť). Tréner: Rastislav Ölvecký.

machulince
Vysilené Machulince prehĺbili rišňovskú krízu.

Cabaj-ČáporSvätoplukovo 3:1 (1:1).
Domáci tréner Svýba apeloval na zodpovednosť, ale sotva sa začalo, Mokráš si prebral aut, ako slepé kone si povodil dvoch obrancov a prestrelil Hollého. To bolo však od Šalgova nadlho všetko. Pred pauzu sa Cabaj-Čápor nadýchol k tlaku, Lacove rohy smrdeli gólom, vyšiel tretí v poradí: hlavičkou vyrovnal Varga. V druhom polčase „sokolíci“ stupňovali nápor, zákonite prišla úroda – tradiční strelci netradičnými nohami – Laca z otočky pravačkou a Kompas po kombinácii ľavačkou – nakreslili zaslúžených 3:1. A dedinkou sa hneď roznieslo, že so Svätoplukovom sa vyhralo po 6 rokoch!
Góly: 45. Varga, 63. Laca, 70. Kompas – 4. Mokráš. R A. Macho (M. Uhrin), ŽK: L. Húlan, Kompas – Mokráš, Žáčik, 200 divákov.
FC: M. Hollý – K. Bosák, P. Kaduch, M. Hala, A. Varga – K. Šima, L. Húlan, T. Húlan, P. Laca – J. Valovič, M. Kompas. Tréner: Miroslav Svýba.
TJ: V. Gardian – M. Jančovič, N. Cintula, M. Gažo, M. Ballai – A. Lauko (53. Š. Leskovský), A. Žáčik, J. Škobla (13. Ad. Gálik), M. Gálik (63. J. Šuchman) – D. Janega, S. Mokráš. Tréner: Adrián Hnilka.

Semifinále Campri Cupu bude v utorok 8. 5.: Lukáčovce – Machulince, Cabaj-Čápor – ViOn C/Volkovce.

AUTOR: Martin Kilian ml.

Podobné články

Back to top button
Close